Mariuszs,
nie wiem czy dobrze interpretuję ton twojej wypowiedzi, ale nikt tu się niczym nie podnieca i nie robi dramatu. Tym bardziej nie widzę podstaw, aby nikt Ci nie uwierzył. Chociaż akurat przykład w linku podałeś marny, bo taki kwiatek wszędzie da się znaleźć.
Ja też uważam, że multimedia w Aurisie (i ogólnie w Toyocie) są kilka lat wstecz.
Rozpoznawania mowy używam jedynie do wybierania numeru - działa to nieźle. DAB+ nie działa w ogóle, bo go nie ma w tym radiu. Mapy są, jakie są - drugi raz nie wziąłbym wersji z nawigacją. To, że w takim radiu nie ma muli touch (np. zmniejszanie czy powiększanie mapy dwoma palcami) to porażka. Żeby chociaż MirrorLink albo AndroidAuto na tym działał poprawnie, ale gdzie tam.
Wpisywanie adresu w nawigacji też jest marne i jak nie znasz kodu pocztowego a miejscowości o danej nazwie jest sporo to już losowanie co masz wybrać:(
Generalnie jest to słabe. Opcja z jakimś niezłym zamiennikiem na androidzie jest tu chyba najlepszym wyjściem. Nie wiem tylko czy jest już coś dedykowanego do tego modelu (w hybrydzie), co pełniłoby wszystkie funkcje oryginału i pokazywałoby m.in. przepływ energii, pomiary spalania i całą resztę.