Autor Wątek: Pokrowce w carinie hmm (F)  (Przeczytany 36404 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zawika1

• Gość
Pokrowce w carinie hmm (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Maja 2005, 13:37:31 »
Witam.
Kryspin - niebieska tapicerka-super wybór. :aslyer  :aslyer  :aslyer
Pozdrawiam.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Maja 2005, 13:43:12 »
Cytat: zawika1
niebieska tapicerka-super wybór

Wybór super tylko nie ma jak go zrealizować żeby to jakoś wyglądało.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Maja 2005, 10:54:03 »
Rozmawiałem dzisiaj z gościem od tych pokrowców za 200 PLN WITEKSPOL i mają "formędo cariny" i może zrobić z materiałów które ma w ofercie (wzory przysłał mi na maila) z dowolnym nadrukiem (napis) tylko na przednie siedzenia za dopłatą 30-40 PLN
Mają też pokrowce łączone ze skórą KLIK za 300 PLN ale nie wyglądają za ciekawie.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Maja 2005, 10:55:20 »
Te ze skórą są kiepskie raczej...

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Maja 2005, 11:01:38 »
W zasadzie to nawet bym powiedział że mało estetycznie wyglądają na zdjęciach.

PS. Rozmawiałem ponownie z firmą WITEKSPOL i myślę, że znalazłem źródło.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Maja 2005, 20:22:20 »
jakos do mnie nie przemawiają te pokrowce ale moze dlatego ze mam wersjęGLI

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Maja 2005, 09:29:11 »
Cytat: Bisua
jakos do mnie nie przemawiają te pokrowce ale moze dlatego ze mam wersjęGLI

Bisua ja też nie lubiępokrowcy i bym nie zakładał, bo lepsza tapicerka XLi niż najlepszy pokrowiec. Komfortu napewno nie przybędzie, ale chodzi mi o zabezpieczenie siedzeń. Auto będzie mi służyło krótko mówiąc przy budowie domu więc po trzech latach (zakładając optymistycznie :D ) tapicerka i tak pewnie byłaby do wymiany :roll: .

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Maja 2005, 09:42:47 »
Witam.
Bez urazy Kryspin ale jakoś nie kumam po co tyle certolenia z tapicerką "do budowy domu".
Kup z Allegro za 50 zybelków i po kłopocie. :aslyer
Pozdrawiam.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Maja 2005, 09:58:20 »
Cytat: zawika1
Witam.
Bez urazy Kryspin ale jakoś nie kumam po co tyle certolenia z tapicerką "do budowy domu".
Kup z Allegro za 50 zybelków i po kłopocie. :aslyer
Pozdrawiam.

Wczoraj oglądałem te za 50 zeta. To totalna tragedia jest  :cdie  . Materiał jak szmata do podłogi. Według mnie to bezsens takie pokrowce.
Mi chodzi o takie których po miesiącu nie będęmusiał wyrzucić do śmieci, a zarazem będą jakoś w miaręwyglądać.

Offline Lew2

• Toyot Pełzający
  • **
Pokrowce
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Maja 2005, 12:49:27 »
Jak kupiłem swoją GLi to od razu pomyślałem co zrobić z pokrowcami. Są trochęprzybrudzone i nie wiadomo co poprzedni właściciele na nich robili.

1) Zdejmowanie fabrycznych
Zauważyłem, że te orginalne, fabryczne mają zamki. Próbowałem zdjąć prawy. Zdjąłem prawie cały ale są tam takie żyłki z pogrubieniami (przymocowane do pokrowca). Te żyłki przechodzą przez takie metalowe druty (w ten sposób pokrowiec jest umocowany). Nie byłem w stanie zdjąć tej żyłki, tzn. bałem sięrobić to na siłę. Zamontowałem z powrotem. W przypadku lewego pokrowca jest jeszcze większy problem bo jest po prawej stronie taka wajha do regulacji podparcie podlędźwiowego i przez to chyba nie da sięzdjąć??? Czy ktoś wie jak to zdjąć. Z tylną kanapą jeszcze większy problem. Wyprałoby sięi po kłopocie. Na wszystkich czterech zagłówkach pokrowce zdejmują siębez problemu i można je wyprać w pralce.

2) Kupno nowych
Poszedłem do ASO, oczywiście najpierw (jak zwykle u ignorantów), że nie ma samych pokrowców tylko całe siedzienia, potem pokazałem panu zamki w samochodzie, że sięje odsuwa i chyba można zdjąć, więc pan z powrotem do swojego EPC, nr VIN itp.... Znalazł. Cena: 1400 zł za jeden (przedni).

3) Elektrostatyka
Dodatkowa sprawa to jest elektryzowanie się(pokrowiec + odzież), które u mnie występuje, czy ktoś wie jakie pokrowce są "antyelektryczne"?

4) Producenci pokrowców.
Słyszałem o zakładzie w którym szyją pokrowce "na wymiar" do konkretnego modelu. Facet mówił, że mają wiele rodzajów materiałów i kolorów do wyboru włącznie z najdroższymi materiałami, które są stosowane fabrycznie w droższych samochodach:
LEW-GAL, (32) 639-0772, 41-303 Dąbrowa Górnicza, ul. Morcinka 12.
Niestety nie korzystałem jeszcze z ich usług; mam zamiar. Te od Kegel-Błażusiak to wydają siętandetne, poza tym nie mają "na wymiar", a to dyskwalifikuje pokrowiec.

Lew2
Lew2, Verso 1.8, Multidrive S, SOL+

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Maja 2005, 12:57:02 »
Cytat: Lew2
Znalazł. Cena: 1400 zł za jeden (przedni).

:shock:  :shock:  :shock:

danielo

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Maja 2005, 15:21:41 »
Ja skusilem sie na pokrowce z allegro za ok 100 zetow. mialy byc rzekomo welurowe, ale one chyba nawet nie lezaly kolo weluru  :aduh koles tlumaczyl, ze to jakis material z domieszka weluru, ble, ble. Bezsenns. Poza tym nie pasowaly. tzn moze tak wlasnie powinno byc z pokrowcami, a ja chcialem aby pasowaly jak tapicerka  :cidea
generalnie pokrowce to jednak masakra. zastanawiam sie  :chmmm nad wymiana tapicerki, ale nie mam pojecia gdzie zrobic to za jakies rozsadne pieniadze. moze ktos zna jakiegos tapicera, najplepiej w woj pomorskim, ewentulnie okolicach?

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Maja 2005, 12:01:12 »
Cytat: danielo
J....zrobic to za jakies rozsadne pieniadze. moze ktos zna jakiegos tapicera, najplepiej w w woj pomorskim, ewentulnie okolicach?

Ja też takie chcę:asmiliecry . Jak znajdziesz , daj znać!!! :modlitwa

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Maja 2005, 14:58:07 »
Panowie -  jednym słowem tylko sięnauczyć wymieniać sfatygowaną tapicerkęi można trzepać kasiorkę:D  :D

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 22 Maja 2005, 23:36:43 »
Ja też sięprzymierzam do kupna pokrowców (ze względu na "festyniarskie" wzorki na moich oryginałach - nie mogęna nie patrzeć) i znalazłem na allegro szyte na miarę: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48397847 (w rozsądnej cenie). Można sobie wybrać materiał - ja preferujęwelur. Planujęje kupić w przyszłym miesiącu.
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl