Generalnie nie bardzo się opłaca zwłaszcza rocznik 92
Robię przekładke rocznika "92 bo nigdy soli na oczy nie widział a stan blachy prawie idealny (drobne przetarcia).
Tylko pamietaj zeby ją dobrze zabezpieczyc pózniej antykorozyjnie

, bo szybciej ją zje niz taką co u nas jezdziła po soli. Ja jak tylko zrobie tą co zaczełem to odrazu ją konserwuje po swojemu

.
Carinus czyzbyś wkońcu dostał w tym nadwoziu co chciałes ??

i ją przerabiasz ??
ravpraca jezeli sam przerabiasz auto to jest poprostu koszt cześci. U Mnie akurat koszt takiej przeróbki to był koszt auta kupionego a GB i nowego migomatu który musze teraz kupic bo stary mi wykończył sie :/. Częsci akurat mam potrzebne.
Do tej przeróbki na LHD trzeba doliczyc pózniej koszty rejestracji auta. Przekładka w jednym z warsztatów tym sie zajmujacych Cariny to jak mi powiedzieli to zwalili mnie z nóg. 3000zł + częsci.
W Carinie najlepiej jest rozwiercic na zgrzewach starą sciankę grodziową i wspawać nową od LHD. Jak sie dobrze zabezpieczy to korozja szybciej zje samochód w innym miejscu jak tam. A moza tez tak zrobic ze nikt nie pozna ze było coś robione.
Ja nie mam czasu sie zajac swoją do końca bo ciągle coś nowego mam do roboty. Pozatym mam dwa osobowe inne auta to mnie nie nagli tak z robotą tej. A auto jest z końcówki produkcji i stan jest perfekcyjny.
Przekładka jest do zrobienia , nie jest to taka prosta jak Vectry B gdzie scianka jest uniwersalna z wytłoczkami na otwory po przeciwnej stronie , czy tez niektóre francuzy które mają odkręcaną grodz , ale da sie zrobić. Najprostszym autem chyba jest Sprinter do przekładki dlatego tyle tego przełoznego jezdzi. Sprintera przekładaliśmy dla siebie to tydzień czasu zajeło nam. Szkoda tylko ze go ukradli nam dwa miesiące pózniej :/. Japończyki podobno słyną z tego ze nikt nie chce brać sie za dostosowywanie ich do naszego ruchu ,dlatego wsród warsztatowców zajmujących sie tym są tak wysokie kwoty za tą usługe.
Widze link do mojego tematu na motonews juz tu jest a wiec dodam tylko ze jak znów powróce do prac na tym autem to bede dalej tam uaktualniał i fotki wstawiał.