Co prawda nie wiem co to jest to całe MG
Motor Generator juz bez rozwijania bo nie temat o tym.
RAV4 hajbrid , nówka sztuka
W salo"nówkach" wątpię żeby piszczały bo by odstraszały klientów, wszystko ładne, gładkie i spasowane

ale po parudziesięciu tysiącach jak się trochę brudu zbierze na zaciskach, tarcze dostaną wżerów od jazdy miejskiej (sporadycznego lekkiego hamowania) to coś tam zapiszczy i zacharczy. Przy manewrach parkingowych (okolice 0), jeździe jak na filmie autora wątku a czasem nawet przy ruszaniu w hybrydach słychać klocki i jest to normalne, dlatego zapytałem. Z niehybrydową toyotą miałem kontakt tylko jako auto zastępcze (Auris II TS 1.3 2017 ok 25tys przebiegu) nic nie słyszałem, w poprzednim aucie (mazda 323f BJ) podobnie - piszczały dopiero jak był koniec i to wyraźnie głośniej niż na filmie. Więc jak piszą inni użytkownicy nie ma się czym przejmować ale najlepiej sprawdzić zużycie klocków na wewnętrznej okładzinie (trzeba zdjąć koło albo mieć endoskop od chińczyka

) bo się przeważnie szybciej zużywa.
Moje kwalifikujące się do wymiany (ponad 100tys) z tarczami (od nowości czyli 215tys) , nie piszczą (choć jak wspominałem miały momenty):

tarcze: