Autor Wątek: KiedY pada bateria hv?  (Przeczytany 10662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
Odp: KiedY pada bateria hv?
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Sierpnia 2018, 20:42:24 »
A włożenie kluczyka do stacyjki wtedy coś pomaga czy poprostu lepiej wymieniać baterie w kluczyku co rok?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpnia 2018, 22:14:30 »
Nie wlozysz kluczyka do stacyjki bo jej nie ma. W przypadku rozladowanej baterii w pilocie nalezy go przylozyc do przycisku Start i uruchomic auto.

Offline wito

• Toyot Pełzający
  • **
    • auto-niemcy
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Sierpnia 2018, 22:34:08 »
z innej beczki: moj prius+ sygnalizuje mi przy wylaczaniu samochodu: slaba bateria w kluczyku.

jak jedziemy rodzinnie, ja swoj kluczyk mam w kieszeni spodni a zona swoj z tylu w torebce. Czy ten kluczyk faktycznie jest slaby, a moze zbyt gleboko w kieszeni, a moze po prostu dwa kluczyki w jednym czasie we wnetrzu powoduja, ze auto wariuje? no, ale wczesniej nie wariowal, a jezdzimy tak samo pousadzani
auto-niemcy.prv.pl

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Września 2018, 00:33:54 »
z innej beczki: moj prius+ sygnalizuje mi przy wylaczaniu samochodu: slaba bateria w kluczyku.

jak jedziemy rodzinnie, ja swoj kluczyk mam w kieszeni spodni a zona swoj z tylu w torebce. Czy ten kluczyk faktycznie jest slaby, a moze zbyt gleboko w kieszeni, a moze po prostu dwa kluczyki w jednym czasie we wnetrzu powoduja, ze auto wariuje? no, ale wczesniej nie wariowal, a jezdzimy tak samo pousadzani
Mnie się to czasem zdarza również jak sam podjeżdżam i wyłączam auto.  Nie wiem czy ten sygnał jest od kluczyka czy może też być od karty PROXY?  Kartę proxy mam w portfelu w którym mam też bilon a obok w kieszenie klucze do domu.  Kluczyk mam we wspólnej saszetce z pilotem do bramy i "pestką" od dodatkowego immo - leży sobie w uchwycie na kubek, może też coś tam może zasłaniać i osłabiać sygnał?  Baterie świeżo po wymianie są.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Września 2018, 06:24:57 »
U mnie jak mam kluczyk w tej samej kieszeni co komórka to nie działa keyless
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Września 2018, 22:50:31 »
 https://www.fotosik.pl/zdjecie/d9bbe3e142ebd407

Powiedzcie mi czy jak tym sposobem wyłączę keyless w swoim kluczyku to
1. Będę mógł używać kluczyk w tradycyjny sposób, czyli przed każdym otwarciem bądź zamknięciem auta naciskał klawisz w pilocie, i przez to nie będę narażony na skopiowanie kluczyka i co za tym idzie #kradzieży na walizkę #?
2. Czy będę mógł odpalić auto naciskając start-stop?
3. Czy będę od tej chwili zabezpieczony przed #kradzieżą na walizkę # w sposób trwały?
Dodam że nie potrzebuje mieć systemu keyless!

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Grudnia 2019, 16:30:40 »
Odpowiadam sobie na pytanie postawione ponad rok temu, a na koniec zadać pytanie. 
Od około roku mam wyłączony keyless.
MINUSY- muszę przy otwieraniu i zamykaniu auta używać przycisku na pilocie, dodatkowo przed wciśnięciem przycisku start muszę wcześniej dotknąć ten przycisk pilotem (przyzwyczaiłem się do tych czynności, że pewnie gdybym podszedł do innego Priusa to bym to powtarzał)
PLUSY- jestem zabezpieczony przed kradzieżą "na walizkę", i pytanie: chyba oszczędzam aku 12V które nie musi wyszukiwać systemu keyless?

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Grudnia 2019, 19:48:26 »
To ja szybko odpowiem. Tak, ale ile to trzebaby z miernikiem w bagażniku siedzieć i takie tam, niewiele ale zawsze coś, na zimę jak znalazł ;)
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl