Na portalu toyota.pl mam założone konto (Moja Toyota) no i tam mam podany mój samochód oraz wskazany i aktywowany system multimedialny samochodu czyli wszystko ok.
Teraz po zalogowaniu chcę skorzystać z aplikacji "Moje podróże" a więc planuję sobie na mapie podróż podając początek podróży, ewentualne punkty przelotowe i wskazując koniec podróży.
Tak ułożoną mapę mogę sobie zapisać w zakładce "zapisane podróże" aby do niej wrócić kiedy będzie taka potrzeba. Tak ułożoną mapę mogę przenieść/przesłać do nawigacji ( Toyota Touch 2 and Go) na dwa sposoby:
1. mogę ją zapisać na pendrive i następnie przenieść do samochodu i odtworzyć w nawigacji i to sprawdziłem i wszystko działa i ok.
2. mogę też prościej i zapisaną w portalu mapę przesłać do samochodu - jest odpowiedni przycisk "Prześlij do samochodu" a po jego naciśnięciu wystakuje napis "Udało się - Podróż została wysłana do samochodu - ok". No i tu problem - idę do samochodu włączam nawigację, internet a przesłanej mapy nigdzie nie widać.
Pewnie coś przeoczyłem ale nie wiem co. Tak więc czy ma ktoś jakiś pomysł (doświadczenie) jak tą przesłaną mapę odebrać w samochodzie w nawigacji ???
Funkcja fajna bo np. z podobnej korzystałem w TomTom i zawsze działała.