Autor Wątek: Funkcja Moje Podróże - przesyłanie mapy do nawigacji ( Toyota Touch 2 and Go)  (Przeczytany 4298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Na portalu toyota.pl mam założone konto (Moja Toyota) no i tam mam podany mój samochód oraz wskazany i aktywowany system multimedialny samochodu czyli wszystko ok.

Teraz po zalogowaniu chcę skorzystać z aplikacji "Moje podróże" a więc planuję sobie na mapie podróż podając początek podróży, ewentualne punkty przelotowe i wskazując koniec podróży.
Tak ułożoną mapę mogę sobie zapisać w zakładce "zapisane podróże" aby do niej wrócić kiedy będzie taka potrzeba.  Tak ułożoną mapę mogę przenieść/przesłać do nawigacji ( Toyota Touch 2 and Go)  na dwa sposoby:

1. mogę ją zapisać na pendrive i następnie przenieść do samochodu i odtworzyć w nawigacji i to sprawdziłem i wszystko działa i ok.

2. mogę też prościej i zapisaną w portalu  mapę przesłać do samochodu - jest odpowiedni przycisk "Prześlij do samochodu" a po jego naciśnięciu wystakuje napis "Udało się - Podróż została wysłana do samochodu - ok". No i tu problem - idę do samochodu włączam nawigację, internet  a przesłanej mapy nigdzie nie widać.

Pewnie coś przeoczyłem ale nie wiem co. Tak więc czy ma ktoś jakiś pomysł (doświadczenie) jak tą przesłaną mapę odebrać w samochodzie w nawigacji ???

Funkcja fajna bo np. z podobnej korzystałem w TomTom i zawsze działała. :)
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2018, 10:16:13 wysłana przez czp »

Offline arpal

• Toyot Leżący
  • *
w ustawianiu trasy podaj tylko początek i koniec.
Jeżeli podajesz punkty pośrednie to lipa i nie wysyła.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
Spróbuje - a szkoda bo cała fajna zabawa to to, że można było sobie swobodnie i na spokojnie pododawać punkty pośrednie :)

Ps.
Test przeprowadzony tylko z dwoma punktami bez miejsc docelowych no i klapa i też nie dochodzi :(
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2018, 15:19:51 wysłana przez czp »

Offline arpal

• Toyot Leżący
  • *
a spróbuj tylko końcowy punkt podac

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
Końcowy też nie działa - czyli kicha :(

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
U mnie działa 100/100, we wszystkich wariantach (z punktami pośrednimi i bez).
Sprawdź, czy system na pewno ma połączenie z internetem. Też kiedyś się na to nabrałem. W smartfonie Android czasem sam wyłącza udostępnianie internetu.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
Wladislao - napisz mi może dokładniej jak przesłaną mapę odbierasz na nawigacji w samochodzie - może jednak coś pomijam hmm - internet mam :)

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
To się dzieje automatycznie, nie wykonuję żadnych dodatkowych czynności by pobrać zapisaną trasę. Po połączeniu z internetem i włączeniu  NAV, gdzieś po minucie, na liście ulubionych pojawia się nazwa trasy jaką wysłałem z  kompa.

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
Sprawdź, czy w ustawieniach masz włączone "Automatyczne pobieranie tras", jak na foto.
https://drive.google.com/file/d/1-2uT32D5W6yFpB8jeAcW8gLLDYpMBfms/view?usp=sharing

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
Dzięki - właśnie chodziło o zaznaczenie ptaszkiem tej opcji "automatyczne  pobieranie tras i punktów".

Teraz na raz zbombardowało mi nawigację wszystkimi wcześniejszymi wysłanymi a nieodebranymi mapami :)

Działa jak trzeba :)

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
Przyjemnie jest wiedzieć że udało się pomóc... :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl