co z tego że masz hybrydę , ciche auto , jak stoi na światłach na baterii to jest cisza nic nie słychać , i nagle na tych światłach podjeżdża obok , stary diesel , lub nie daj boże tir i cały czar pryska.
drzwi nie wyciszone wcale , zero , goła cienka blacha , jakość muzyki wydobywająca się z tych głośników fatalna , a dźwięk zamykanych drzwi jak w starym fiacie , lub polonezie , koszmar ( mi przeszkadzało bo zamykam je kilka razy dziennie )
Po dwóch czy trzech tygodniach miałem już dość tego i go sam osobiście wyciszyłem ( polecam , duża zmiana na plus , przy niedużych nakładach finansowych i kilku godzinach pracy )
https://www.bitmat.pl/Wygluszanie-drzwi-w-samochodzieto poprawiało jakość muzyki i bardzo wyciszyło to auto i zrobiło się dużo lepiej , choć i tak nie idealnie ( jak dla mnie )
wiem,wiem , powiecie że się czepiam i pewnie tak , macie racje
no przecież jeździ , nie psuje się i mało pali a o to przecież chodzi w autach i to mnie właśnie skusiło , ale kupiłem , pojeździłem i już wiem że to nie jest auto dla mnie!
czy złe ? pewnie nie , pewnie dla większości jest super , ale juz wiem że nie dla mnie
każdy z nas ma inną percepcję i inaczej postrzega bodźce zewnętrzne , jednym się coś podoba , lub nie przeszkadza innych wkurwia
oczywiście mogę mieć pralkę miele , lub mogę też prać w ręku , mogę mieć wiertarkę makity lub żadnej i pożyczyć od znajomego żeby wywiercić dziurę
ja nie mówię że Prius jest zły, ja mówię że mi nie pasuje i więcej go nie kupie.
a najlepsze w tym wszystkim jes to że pierwszego Priusa miałem 12 dni i mi go ukradli spod domu w nocy , ale niestety przez te 12 dni prawie wcale nim nie jeździłem, bo miałem jeszcze stare auto ( Avalona ) i akurat w tym czasie musiałem wyjechać na tydzień więc nie zdążyłem go poznać , gdyby mi go ukradli po 2-3 miesiącach pewnie bym już go drugi raz nie kupił.
wole np. toyotę camry , auto o dwie klasy wyższe w podobnej cenie i roczniku
właśnie przed Priusem miałem Camry 2000 , później Camry 2005 , później Camry 2007 , następnie Avalona 2008 ( oczywiście wszystkie w LPG ) i po takich autach wybrałem Priusa i to na 4 lata !! ( jestem debilem !! )
miałem trochę dość aut z USA, choć one się nie psuły i żadnych problemów z nimi nie miałem , ani z gazem w nich , więc nie wiem sam dlaczego akurat P3 ?
podoba mi się jego linia , może dlatego.
niezawodność Toyot i przywiązanie do marki ? może