Autor Wątek: Starlet vs. Micra - test w Auto Swiat  (Przeczytany 8053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Starlet vs. Micra - test w Auto Swiat
« dnia: 17 Maja 2005, 15:19:44 »
Jak w temacie. Bedzie w nastepnym numerze czyli w poniedzialek 23 maja
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Maja 2005, 15:46:56 »
fajnie ! jestem ciekaw... ale obstawiam starletę- silnik, zawieszenie i układ jezdny, i dla micry - wyposażenie !

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2005, 10:24:10 »
Aaaa, to ciekawe.
Tak sięskłada, że ja mam starletę'98 a szwagier micrę'98. Najbardziej mnie jednak zainteresowało, dlaczego wnętrze mikry wydaje sięprzestronniejsze. Głównie chodzi o miejsce na nogi dla pasażera z tyłu. Obmierzyłem auta i wyniki są podobne. Różnice 1 lub 2cm w długości od deski do dolnej podstawy oparcia kanapy, długości przednich foteli i kanapy. I ciągle nie wiem na czym to polega, że jak zajmęwygodne miejsce za kierownicą mikry to na nogi zostaje z 10cm więcej miejsca. To dla mnie duża zagadka... :roll:  :wink: Poza tym autka porównywalne. Duży plus micry to wyższe wnętrze, jednak dla mnie, jej uroda jest nie do zaakceptowania.
Co do silników to na pewno nie można porównywać osiągów silnia micry 1.0 (zdecydowana większość na naszym rynku) i silnika starlety 1.3, tu trzeba porównać micrę1.3, żeby wyciągnąć słuszne wnioski. Jeśli artykuł będzie rozsądny to tak zrobią. Chyba, że za wspólny mianownik, przyjmą cenęi dostępność modeli na rynku.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2005, 11:54:22 »
No juz jest w kioskach
I tu tez: ;)

Link

Pod zdjeciem bedzie
"other sizes: small medium large original"

to trzeba kliknac na original.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

dEF

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2005, 20:52:54 »
o lol... podpisali zdjecie starletki: "Micra w oblej formie pojawila sie na rynku w 1996r"  :lol:

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
    • http://www.toyota-starlet.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Maja 2005, 22:19:29 »
Dzięki Deeno za fotki,
Nie za specjalny ten test porównawczy, przynajmniej zaoszczędziłem te paręgroszy nie kupując AŚ

Jako

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Maja 2005, 23:29:23 »
cienizna ten test !!!!  
posumowując w całym tym "super teście" więcej piszą i stwaiwiają ostatecznie na o wiele gorszy samochód jakim jest Nissan. Tak sięskłada że jeździłem Micrą co prawda 1.0
Moje wrażenia były takie: prowadzii siępowyżej 100 km/h bardzo słabo; wgląd wnętrza i jego szerokość bez porównania ze Starlętą. Micręraczej porówywałbym z cienko cienko albo tik takiem  :-DD  
Starletka jest o wiele bardziej "dorosłym" samochodem mam na mysli to jak sięprowadzi i super silnik przejęty z Corollki. Jazda nią daje mi często więcej frajdy niż Corollą 1.4 VVTi z 2000 roku. Jestem rozczarowany tym testem bo byłem z góry przekonany że Toyota okaże sięo wiele lepsza od Nissana.

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Maja 2005, 09:50:07 »
Tak test jest dość cienki. Ale trzeba przyznać, że w micrze miejsca na nogi z tyłu jest więcej. Poza tym duży minus to brak literatury dot. starletki. Dlatego nie wiem skąd AŚ wziął dane dot. przeglądów:
15 tyś olej - powinno być 10 tyś
30 tyś świece - powinno być 40 tyś
45 tyś filtry - powinno być 40 tyś
105 tyś pasek - powinno być 100 tyś
Czy ja czegoś nie wiem czy może to są dane dla rolki  :chmmm   :confused:  Najbardziej mnie ciekawi skąd są dane o spalaniu, skoro nawet TMP ich nie posiada. Może korzystali ze źródeł lepiej poinformowanych niż TMP. Źle to świadczy o TMP.

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Maja 2005, 15:31:21 »
no i chyba nie było silnika 4E-FE w starletce o mocy 88KM jak napisali !

dEF

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Maja 2005, 17:54:06 »
Ja sie tylko utwierdzilem w przekonaniu, ze AŚ jest g.... wart :D
Rozumiem, ze mozna miec inne zdanie na temat samochodow, ale takie krzaczki jak podpisanie starletki jako micra, pomylenie mocy silnika oraz rodzajow silnika wystepujacych w starletce (w tej budzie ktora opisuja niegdy nie bylo silnika 2E-E), te przeglady i jeszcze pewnie pare innych burakow by sie znalazlo, swiadczy tylko o braku profesjonalizmu redaktorow...
Swoja droga nigdy nie slyszalem o wysokich pozyjach micry w testach bezawaryjnosci, natomiast starletke mozna tam ogladac regularnie...

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Maja 2005, 22:19:24 »
Krótko mówiąc: amatorszczyzna w tym AŚ siedzi...

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Maja 2005, 15:02:20 »
To bardziej opis niż test, ale dzięki Deeno.

Zastanawia mnie skąd miałeś info przed oficjalnym drukiem? Znajomi w drukarni, czy jak?

dEF

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Maja 2005, 16:38:58 »
Moze zapowiedz w poprzednim numerze ;)

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Maja 2005, 16:47:01 »
No może, bo wątek jakiś stary, ale późno go zoczyłem.

Offline mandes

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Maja 2005, 22:35:41 »
Nawiązując do wątku:....
Wracając z myjni, na światłach podjechała Micra, od razu przypomniał mi siętest czy jak to Jackal określił "opis" Widzęże dziewczyna siedząca w środku ma ochotęna mały sparring, bo piłuje tą Micręniemiłosiernie. Pomyślałem sobie "Już ja udowodnie kto tu jest lepszy" I ruszyliśmy :) Jedynka..., dwójka... jechaliśmy łeb w łeb potem szybki strzał ze sprzęgła na trójkęi Micra zaczęła zostawać w tyle.. :D  :twisted: Na drugich światłach już pełna kultura.   Szacunek zatem dla Starlety

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl