Witam, czytam, czytam i też coś dorzucę...
ja na codzień sprzedaję żarówki więc miałem możliwość przetestować kilka modeli z wyzej wspomnianych.
W poprzednim Avensisie używałem Osram Silverstar +50% (zmieniłem ze standardowych NARVA) i potwierdzam, ze strumień światła jest dłuższy, ZDECYDOWANIE jaśniejszy, lepiej rozłożony. Potem miałem okazję testować GT150, Philips'a. Szczerze to tylko bajer dający niezły wygląd szczególnie, keidy swiatła sa zgaszone. nawet niema co porównywać do Silverstar'ów.Następnie miałem Osram NightBreaker. I tu musze przyznać, ze zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. bardzo dobrze rozłożone, BARDZO JASNE światło. Zauważalnie dłuższa wiązka światła. Po prostu ŚWIETNE!!! Oebcnie (z przymusu) używam OSRAM CoolBlue - niestety nie mogę NightBreaker'ów bo mam HB-3 a NBR nie sa w tej wersji produkowane...CoolBlue dają z pewnościa jasniejsze (wpadające w lekki błękit) światło, ale nie jest ono tak białe i tak mocne jak w NBR.
podsumowując: NightBreaker zdecydowanie najlepszy, potem Silverstar. Nie polecam GT150 (i ogólnie produktów Philips'a - są poprostu gorsze), co do CoolBlue jezeli ktos musi to tak, jeżeli nie to lepiej niech zastosuje inne....
Pozdrawiam.