0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
W osiągach jest lepsze. Mi to wystarczy.
Cytat: Bonifacy123 w 24 Września 2018, 14:48:15W osiągach jest lepsze. Mi to wystarczy.Jak już koledzy napisali, oba silniki mają te same osiągi. Więc?
Czas do setki nie za bardzo mnie interesuje. Ważniejsze jest dla mnie jazda na autostradzie 120 km/h i depnięcie bez żadnych redukcji.
Jak już koledzy napisali, oba silniki mają te same osiągi. Więc?
2 sekundy do setki to przepaść na kilka długości samochodów. W trasie ta przepaść może się jeszcze powiększyć na korzyść 1.6D. 65Nm w trasie to bardzo dużo. Silnik BMW będzie o wiele lepiej wyprzedzał.
0-100 km/h a tu na 3 biegu będzie ok. 7 s w 1.6 i 8 s w 1.4. Czyli różnica w długości manewru odpowiednio około 175 i 200 m. Znaczniejsza różnica w osiągach objawi się przy prędkościach autostradowych, ale tam manewr wyprzedzania jest bez
Setka na trójce to w 1.4 d4d wkręcanie na czerwone pole obrotomierza.
Cytat: Zbig w 27 Września 2018, 11:06:180-100 km/h a tu na 3 biegu będzie ok. 7 s w 1.6 i 8 s w 1.4. Czyli różnica w długości manewru odpowiednio około 175 i 200 m. Znaczniejsza różnica w osiągach objawi się przy prędkościach autostradowych, ale tam manewr wyprzedzania jest bez możesz podać skąd te dane?
Z testów ADAC