Autor Wątek: Pytanie do ekspertow, co można zrobic. (F)  (Przeczytany 29824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
Pytanie do ekspertów, co mo¿na zrobiæ. (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Maja 2005, 22:08:36 »
Cytat: k r z y s i e k
Cytat: CarinaGTI
a najlepszym kompromisem o tym co napisał krzysiek jest 3SGE :-DD

w Celice :-DD

nie znasz się;) hiihhi
 E GTI baqrdziej niepozorna tak samo jak teraz Y bluekiller :D
nic tak nie boli jak wyprzedzajacy duze bryki Yarek :D

MarcyÂś

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Maja 2005, 07:26:44 »
Witam,
czytając post nie mogłem sięoprzeć pokusie i również wtrącęmoje trzy grosze.
Doskonale rozumiem Michała, chłopak chce jeżdzić nietuzinkową Carinką.
Lecz zgadzam sięz Panami, którzy z technicznego punktu widzenia odradzają Michałowi tego typu przeróbki. Krzysiek napisał
Cytuj (zaznaczone)
Otóż uważam, że Carina to jest samochód typowo rodzinny i do tego celu nadaje sie znakomicie a szczególnie ta z silnikiem 2.0. Natomiast dla osób zdeka młodszych proponował bym jakieś ostrzejsze bryczki które mają power w standardzie i sie laski oglądają a tatuś daje na paliwo.

Zgadzam sięz nim w 100%. Michale Carinka to wózek rodzinny (oczywiście z silniczkiem 3S-FE nie mówiąc o 3S-GE jest szybkim wozem). Jeżeli myślisz o czymś do szybszej jazdy to poleciłbym albo Celice, Supre albo MR2 są to wózki sportowe i sądzęże dużo lepiej zniosą wszelkiego typu modyfikacje niż nasze Carinki.
Ups koniec wypocin.
Pozdrawiam.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Maja 2005, 10:36:06 »
Wiem, zdaje sobie z tego sprawęale nie stać mnie niestety na zmianęsamochodu, stąd moje pomysły o modyfikacjach:)
Dzięki i pozdrawiam!

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Maja 2005, 10:59:27 »
Cytat: Michal_P
, zdaje sobie z tego sprawęale nie stać mnie niestety na zmianęsamochodu, stąd moje pomysły o modyfikacjach:)

Michał chcesz mieć nietypową carinę??
Zmień jej kolor nadwozia np kameleon, albo niespotykany rudy są tysiące ciekawych kolorów, wstaw jakieś fajne wnętrze np bananowa skóra lub w wersji economy jakiś jaśniutki welur do tego pięknie grające audio  niekoniecznie na zawody audio.

Wtedy będziesz miał prawie wszystko na pokładzie:
- bezawaryjność
- dobre osiągi
- wizualnie ponadprzeciętne auto w rodzinie toyot i nie tylko
- komfort i pieszczące oko wnętrze
- subtelne nagłośnienie
i będziesz z tego korzystał podczas każdego przejechanego km jadąc wolno, szybko czy przyspieszająć a nawet stojąc na światłach
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

k r z y s i e k

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Maja 2005, 11:02:33 »
Wiem, zdaje sobie z tego sprawęale nie stać mnie niestety na zmianęsamochodu, stąd moje pomysły o modyfikacjach:)
Dzięki i pozdrawiam!

A myślisz, że Ci wymienią chipa, sprężyny, amortyzatory i splanują głowicęza freeko przy co rocznym przeglądzie? Po za tym skutki po wiekszości "polskich tuningowców" mogą sięskończyć w konsekwencji jeszcze wiekszymi kosztami. A po drugie daje dobrą flaszkęjak Ci sie potem takie auto uda sprzedać w rozsądnej cenie. Przynajmniej ja bym nie kupił samochodu po tuningo zawieszenia nie mówiąc już o silniku. Woże dzieci i cenie sobie nade wszystko bezpieczeństwo i niezawodność w trasie.
Co do naszych tu wielu sugestii w sprawie wymiany samochodu na inny to uważam ze nie musi sie to wiązać z kosztami wiekszymi od tego co mozna lekką ręką wydać na tuning Cariny
pare przykładów
kurde ciagle zminiają adresy do konkretnych samochodów to daje prpoozycje tych tańszych
(moze ta czarna za 22 900) co Wy na to?
http://www.gratka.pl/moto/szukaj.phtml?id_podrubryka=1&id_rubryka=1&marka=Toyota&model=Celica&id_region=0&z_dnia=-1&rok_produkcji_od=1994&rok_produkcji_do=1995&cena_od=0&cena_do=-1&f_typ_silnika=&f_skroty=&slowa=&inte=on&gaze=on&biur=on
krzysiek

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Maja 2005, 11:25:54 »
Cytat: k r z y s i e k
A po drugie daje dobrą flaszkęjak Ci sie potem takie auto uda sprzedać w rozsądnej cenie.

tu krzysiek ma dużo racji  8)
musisz laskać już tylko jakiegoś wielkiego amatora tuningu mechanicznego, a wśród potencjalnych zainteresowanych carinami sądzę, że takich niewielu
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Maja 2005, 17:04:47 »
W sumie co do sprzedaży to macie rację.
Dobry argument;)
Zasadniczo chyba Krypsin masz rację.
Może lepiej te 1500 PLN wydać na skóręna siedzenia np (taki przykłąd oczywiście;) )

Żeby podjąć ostateczną decyzjępodjadęmoże do PromotoRa (czy jak to siępisze) i zapytam co oni generalnie myślą. Są chyba całkiem dobrzy. Wezmęnaturalnie poprawkęna to że po prostu mogą chcieć zarobić i zdecyduję;)

Pozdrawiam i dzięki za wasze opinie!!

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Maja 2005, 19:44:03 »
Witam.
Cytuj (zaznaczone)
dlatego tez wielki uklon do FAWORYTA z doborem tlumika

Dzięki

Cytuj (zaznaczone)
Żeby podjąć ostateczną decyzjępodjadęmoże do PromotoRa (czy jak to siępisze) i zapytam co oni generalnie myślą. Są chyba całkiem dobrzy. Wezmęnaturalnie poprawkęna to że po prostu mogą chcieć zarobić i zdecyduję

Ja już siędowiadywałem rok temu.Mailowo wprawdzie,ale wiem co nieco.Chyba nawet wklejałem to już gdzieś na forum ,a jak nieznajdziesz ,to moge ci posłać co oni z takiego silnika robią,bo też kiedyś byłem taki na te mody jak ty,a w sumie nic niezrobiłem.Toyota kręci 16.6 na 400metrów,bije na łeb większość rodzinnych 2.0...Wsadź porządne audio wykorzystując fabryczne miejsca co by niepsuć rodzinnego charakteru bolida ,leciutko szybki przyciemnij(intymność) :D  ,wiesz,light tuning,to nie celica,tylko carina.A ile masz tam koni mechanicznych i momentu?Ja już widziałem dwa wykresy 3s-fe i oba sięróźnią,tzn.mój jest bardziej na lepsze przyśpieszenia ,a twoja carina?Byłeś nią na rolkach?Może masz więcej niż 126KM,a może masz mniej i czas coś wymienić...
W wielu kwestiach zgadzam sięz przedmówcami.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Czerwca 2005, 18:00:32 »
hmmm
właśnie zajrzałem na stronke
http://www.chojnacki.com.pl/
I przeczytałem sobie troche o "filozofii" ich tuningu.
Bardzo ciekawy artykuł.
Zainspirował mnie chyba do odwiedzenia hamowni i sprawdzenia rzeczywistych efektów posiadanych przez mnie efektów;)

Pozdrawiam, dam efekty jak już będępo;)

topol

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:47:27 »
właśnie zajrzałem na stronke
http://www.chojnacki.com.pl/
I przeczytałem sobie troche o "filozofii" ich tuningu.
Bardzo ciekawy artykuł.

Powiem z własnego doświadczenia, chociaż dotyczy ono Poldka - zrobiłem tam wersjęGT, jeżeli Jacek Chojnacki sięczegoś podejmuje i coś obieca to tak będzie... u niego bym sięnie obawiał popsucia czegoś.

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:55:56 »
Taki też wniosek wyciągnąłem z krótkiej "rozmowy" mailowej.
Poza tym on, w oprzeciwieństwie do PromotoRa odpisuje na maile;)
Tylko ta cena...

topol

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:31:38 »
Nie wiem, ile ci zapodał, ale wtedy cena była atrakcyjna...

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Czerwca 2005, 12:09:51 »
2750:)

danielo

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Czerwca 2005, 13:12:25 »

a dokladnie za co tyle?

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Czerwca 2005, 14:41:32 »
Cytuj (zaznaczone)
Michal_P napisał/a:

a dokladnie za co tyle?

No za GT głowicy pewnie ,która da niby 5 KM teoretycznie .......Tu możesz sobie Michał_P przeczytać ,co to znaczy tuning głowicy chojnackiego w japońcu ,akurat MX-3 ,ale można se przeczytać ,nic niezaszkodzi i na końcu odpowiedzieć se na pytanir postawione przez autora tego artykułu stawiająć sięw jego sytuacji.
http://www.vtuning.com/gt.html

Miłej lektury

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl