Autor Wątek: Pytanie do ekspertow, co można zrobic. (F)  (Przeczytany 29786 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dolat

• Gość
Pytanie do ekspertów, co mo¿na zrobiæ. (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Czerwca 2005, 23:00:09 »
Jeśli mozna to i ja wrzucękamyczek do ogródka pt" tuning 3sfe "; wszyscy rozsądni pisza że konstrukcja głowicy jest taka, że niewiele sięda z niej wyciągnąć, kiedys stawałem przed dylematami wierzyć niewierzyć, spróbowałem, Gt głowicy mi odradzono, rozmawiałem z facetem który robił wyniki z testów wyszły mało zadawalające w zasadzie w polu tolerancji pomiaru, zdecydowąłem sięna ostrzejsze wałkii, po tej modyfikacji uzyskałem 10 KM mniej, tuner zaczął to "stroić" niby jakieś kąty ustawiał, po tym całem zabiegu, doszedł do mocy nominalnej z tym ze wypadała ona 500 RPM dalej niż na serii, reszta przebiegu dalej grubo poniżej serii, na dodatek silnik nieprzyjemnie pracował....oddałem wałki założyłem seryjne, prawda jest taka ze mój silnik już nie pracuje tak jak przed modyfikacją, a przy okzji jestem o blisko 1500 pln mniej bogaty, w czasoie tych całych zabiegów obczytałem wszystko co siędało w Polsce w Angli Ausrtali Stanach, wszyscy zdecydowanie mówili NIE  dla modysfikacji 3sfe .....tak więc nie polecam.... i oraganicznie mam złe doświadczenia...pozdrawiam

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Czerwca 2005, 23:24:04 »
Cytuj (zaznaczone)
Jeśli mozna to i ja wrzucękamyczek do ogródka pt" tuning 3sfe "; wszyscy rozsądni pisza że konstrukcja głowicy jest taka, że niewiele sięda z niej wyciągnąć, kiedys stawałem przed dylematami wierzyć niewierzyć, spróbowałem, Gt głowicy mi odradzono, rozmawiałem z facetem który robił wyniki z testów wyszły mało zadawalające w zasadzie w polu tolerancji pomiaru, zdecydowąłem sięna ostrzejsze wałkii, po tej modyfikacji uzyskałem 10 KM mniej, tuner zaczął to "stroić" niby jakieś kąty ustawiał, po tym całem zabiegu, doszedł do mocy nominalnej z tym ze wypadała ona 500 RPM dalej niż na serii, reszta przebiegu dalej grubo poniżej serii, na dodatek silnik nieprzyjemnie pracował....oddałem wałki założyłem seryjne, prawda jest taka ze mój silnik już nie pracuje tak jak przed modyfikacją, a przy okzji jestem o blisko 1500 pln mniej bogaty, w czasoie tych całych zabiegów obczytałem wszystko co siędało w Polsce w Angli Ausrtali Stanach, wszyscy zdecydowanie mówili NIE dla modysfikacji 3sfe .....tak więc nie polecam.... i oraganicznie mam złe doświadczenia...pozdrawiam

Potwierdzam ,kolega prawde pisze. Tak jest niestety ,jedyne wyjście to Turbo ,ale to już kasa wyższych lotów

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 29 Czerwca 2005, 23:31:08 »
No wieć generalnie po przemyśleniu wszystkich waszych wypowiedzi, wielu stron internetowych, po rozmowach z dziesiątkami ludzi dochodzędo wniosku że nie warto.
Po 1. brak mi pieniędzy na tą zabawę
Po 2. zbyt wielu ludzi odradza, zbyt wielu ludzi mialo dowsiawdczenia i mowi ze nie warto.
Jedyne czym bylbym zainteresowany to sprzedażą mojego samochodziku i kupnem GTi ale to również nie wypali, gdyż prawowity właściciel mojego samochodziku posiada inną politykęzarządzania tym środkiem lokomocji.
Jedyne co zrobię, to pojadęna hamownięi przekonam się, czy na montażu filtra i wydechu raczej straciłem czy zyskałem. Jeśli sięokaże, że straciłem, to demontuje wszystko i inwestuje zarobione pieniądze w inne rzeczy może "upiększę" Cari w środku, np. skórą obije kierownice i takie tam pierdoły.
Chciałem w tym miejscu również podziękować wszystkim za cenne opinie które pomogły mi znacznie dokonać jakiejkolwiek (chyba słusznej) decyzji.

Pozdrawiam;)

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Czerwca 2005, 11:39:31 »
Czekamy na relacjęz hamowni...... już długi czas ,
 ile masz przejechane km w swojej carinie?

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Czerwca 2005, 17:38:58 »
190 k km:)

topol

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 01 Lipca 2005, 08:42:40 »
Cytat: Michal_P
190 k km:)

EEEEEEEE to świeża jest   :-DD

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 03 Lipca 2005, 01:14:37 »
Prawie "nówka sztuka nie śmigana" rzec by można;)

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Lipca 2005, 11:19:41 »
Widze że w klubie mamy sporo anty tuningowców :wink:  
Dużo słyszałem pochlebnych opini o Chojnackim.

Ja też coś chcęzrobić z autem,a dokładniej to chcętrochęodchudzić.
Może ktoś z was wie gdzie można na zamówienie zrobić np maskęz tworzywa(karbon czy coś w tym rodzaju)

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Lipca 2005, 11:39:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Ja też coś chcęzrobić z autem,a dokładniej to chcętrochęodchudzić.
Może ktoś z was wie gdzie można na zamówienie zrobić np maskęz tworzywa(karbon czy coś w tym rodzaju)

Dołączam siędo pytania.
Pozatym z niecoerpliwością czekam na wyniki pomiaru Toyki Michał'a_P  ,któy chyba nigdy sięnieodbędzie  :-DD

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Lipca 2005, 15:50:04 »
a tam gadasz:)
Po prostu ciężko jest mi sięzebrać;)

k r z y s i e k

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Lipca 2005, 21:04:24 »
Cytat: Michal_P
a tam gadasz:)
Po prostu ciężko jest mi sięzebrać;)

A jeszcze tak niedawno miałeś tyle młodzieńczego entuzjazmu co do tuningu i wogóle
  :D  
czyżby  odrobina teorii i zdrowy rozsądek zrobiły swoje  :cnice  
krzysiek

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Lipca 2005, 00:12:15 »
Nie nazwałbym tego tak:)
Nadal jestem zwolennikiem tzw. "tuningu":)
Tylko po prostu nie mam 3k PLN aby pojechać do Pana Chojnackigo który wydaje mi sięznać na rzeczy:)
Zresztą napisałem to parępostów wcześniej:)

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Lipca 2005, 00:42:52 »
To chociaż zmierz carine na hamowni.Zobacz ,czy trzyma serie ,czy masz tego więcej.Zobaczysz ile silnik stracił po190tyś.km. To niekosztuje 3tyś.zł ,tylko 150zł ,abo mniej jak siędogadasz.
Pozdro

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Lipca 2005, 00:49:26 »
Wiem:) Umówięsięna hamownięjak tylko odbioręfurkęz warsztatu;)
Bez niej byłoby ciężko<LOL>

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Lipca 2005, 21:33:50 »
Pytanko mam jeszcze.
Czy zanim odwiedze hamownie wywalić rezonator i dorobić dolot powietrza z okolic zderzaka czy nie?:)
Jak myślicie??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl