Autor Wątek: Pierwszy przegląd C-HR'ki - kiedy właściwie?  (Przeczytany 22383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kierowca CHR

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pierwszy przegląd C-HR'ki - kiedy właściwie?
« Odpowiedź #45 dnia: 28 Grudnia 2018, 14:38:37 »
Mi w serwisie powiedzieli ze jak stuknie 15000 to moge jeszcze zrobic 1000  km, ciekawe

wyglada na to, ze mamy 15.000 plus/minus 1000...

Mnie  interesuje bardziej co Wyswietla CHR ...albo inaczej  przypomina , ze zbliza sie przeglad..?
w innych autach przy uruchomieniu mamy sygnal dzwiekowy i komunikat na wyswietlaczu ile dni i km pozostalo do przegladu....jak jest w CHR...?

moze byc tak, ze nic sie nie dzieje....???
taki prosty temat....i bardzo uzyteczny....czyzby Toyota o tym zapomniala...?
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2018, 14:42:13 wysłana przez Kierowca CHR »

Offline zbych

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Grudnia 2018, 15:56:59 »
Witam
Jeśli dobrze pamiętam po przekroczeniu 14 kkm.wyświetla się komunikat o bliskiej wymianie oleju, a w miejscu licznika dziennego ilość km.do tego przeglądu.Komunikat znika jak przyciśniesz reset.Ponownym uruchomieniu silnika komunikaty znów się pojawiają.Informacja z serwisu, można przekroczyć o 1000km.Toyota o to się nie przyczepia.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2018, 16:00:26 wysłana przez zbych »

Offline doktor7

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Stycznia 2019, 18:45:10 »
Ja też (w sumie już jakiś czas temu) jestem po pierwszym przeglądzie  :cool:
I jeśli chodzi o zakres to:
Wymiana oleju, filtra oleju, uszczelki pod korek, sprawdzenie auta, sprawdzenie akumulatora trakcyjnego. CENA: 700zł -200zł za punkty, zapłaciłem 500zł (Kraków)

Co ciekawe, trochę mnie to "poirytowało", Pan wymieniając zakres czynności jakie zrobili wymienił: Sprawdzenie dywaników, sprawdzenie piór wycieraczek.. - ha ha ha.... chyba sam wiem kiedy wycieraczki nie pracują tak jak powinny ? i chyba jestem w stanie zauważyć dziurę w dywaniku ? (ciekawe ile liczą za takie sprawdzenie  <zalamka>). Sprawdzili też grubość tarcz i klocków (to akurat dobrze wiedzieć) moje zużycie to 1mm z 10mm, wymiana gdy mniej niż 2mm, więc klocki powinny mi wystarczyć na 8 x 15000 km = 120tyś km  <taniec> grubości tarcz nie pamiętam... chyba mniej niż 1mm...

Z ciekawostek dodam że przy okazji pierwszego przeglądu zgłosiłem kilka "awarii", było ich tak dużo, że salon poprosił mnie o pozostawienie auta w celu sprawdzenia, w zamian dostałem RAV4 4x4 Hybryda 190KM  :cool: wersja prestige  :cool: - istny czołg w pozytywnym słowa znaczeniu... Spalanie ? 5,2 (średnie z przejechanych około 200km) - wynik uważam za bardzo dobry tym bardziej że auta używałem nie stosując eco-driving`u. Auto super, ale dla mnie za wielkie... pamiętam moje pierwsze auto (fiat 126p) spalało 6,5 litra :D

Z usterek rozwiązano problem na kilka, do kilku nie doszli (już ja sam doszedłem... i sam je zlikwidowałem). Ma dzień dzisiejszy auto nie ma już tych usterek które zgłaszałem :)

Jestem bardzo zadowolony z obsługi :) oby tak dalej...

"...Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili..."

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl