Autor Wątek: Zakup wyprzedaż 2018 czy czekać na 2019  (Przeczytany 11358 razy)

Offline Rufi77

• Prawie Toyot
Zakup wyprzedaż 2018 czy czekać na 2019
« dnia: 04 Listopada 2018, 19:50:31 »
Witam,
Przymierzamy się z żoną do zakupu CHR Hybrid wersja Selection z wyprzedaży 2018r.  Pytanie, czy ma ktoś wiedzę czy będą jakieś zmiany na rok modelowy 2019 (w salonach nikt nic nie wie) ? Pytam dlatego, bo największą bolączką dla mnie jest system multimedialny, który jak wiadomo wszystkim jest słaby i ma problem z podłączeniem telefonu przez Mirror Link (a na tym bardzo mi zależy). Wchodząca do sprzedaży w roku 2019 Toyota Corolla ma już nowy system, który mam nadzieję może trafić również do CHR i nie chciałbym sobie strzelić w kolano oszczędzając na wyprzedaży parę tysięcy kosztem możliwej zmiany systemu multimedialnego w modelu 2019.

Offline Rescars

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Zakup wyprzedaż 2018 czy czekać na 2019
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Listopada 2018, 19:57:00 »
Witam,
Przymierzamy się z żoną do zakupu CHR Hybrid wersja Selection z wyprzedaży 2018r.  Pytanie, czy ma ktoś wiedzę czy będą jakieś zmiany na rok modelowy 2019 (w salonach nikt nic nie wie) ? Pytam dlatego, bo największą bolączką dla mnie jest system multimedialny, który jak wiadomo wszystkim jest słaby i ma problem z podłączeniem telefonu przez Mirror Link (a na tym bardzo mi zależy). Wchodząca do sprzedaży w roku 2019 Toyota Corolla ma już nowy system, który mam nadzieję może trafić również do CHR i nie chciałbym sobie strzelić w kolano oszczędzając na wyprzedaży parę tysięcy kosztem możliwej zmiany systemu multimedialnego w modelu 2019.
Sprzedam ci moja bez systemu i dolozysz radio z androidem:) a podobno na toyocie to w nast roku co tydzien premiera ma byc ... info od handlowca ktory juz sie "cieszyl" na dni otwarte :) wiec moze cos bedzie

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Listopada 2018, 20:17:42 »
Witam,
Pytam dlatego, bo największą bolączką dla mnie jest system multimedialny, który jak wiadomo wszystkim jest słaby i ma problem z podłączeniem telefonu przez Mirror Link (a na tym bardzo mi zależy).
Ten nowy system to będzie tylko lekko odświeżony trup którym jest stary system, także nie robiłbym sobie dużych nadziei. MirrorLink jest totalnym trupem, więc albo go nie będzie ale będzie i będzie z nim taki sam problem jak teraz. Być może będzie Apple Car Play (będzie w USA, pytanie czy będzie w EU, bo u nas zostaje Toyota Touch).
« Ostatnia zmiana: 04 Listopada 2018, 20:20:51 wysłana przez mariuszs »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Listopada 2018, 20:41:21 »
Paradoks Toyoty, najtańszy samochód w ofercie tzn Aygo, ma w ofercie najnowocześniejszy system multimedialny. (ale to jest tylko zasługa Francuzów)

Offline mch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Listopada 2018, 21:18:48 »
Wchodząca do sprzedaży w roku 2019 Toyota Corolla ma już nowy system, który mam nadzieję może trafić również do CHR i nie chciałbym sobie strzelić w kolano oszczędzając na wyprzedaży parę tysięcy kosztem możliwej zmiany systemu multimedialnego w modelu 2019.

Jestem w podobnej sytuacji, z tym że mi zależy na CarPlay :) Podczas jednej z jazd próbnych sprzedawca wspomniał, że być może w 2019 będzie lifting z nowym silnikiem 2.0 w roli głównej, ale póki co to nie jest oficjalna informacja.

Ja póki co czekam.

Offline Rufi77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopada 2018, 22:39:42 »
Oglądaliśmy wcześniej VW T-Roca w DSG, może to lepszy kierunek.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Listopada 2018, 23:22:41 »
Chyba wydając ponad 100 tys za auto wolałbym kupić coś z małym przebiegiem ale o rozmiar większe , choćby tą Rav-kę hybrid ze znikomym przebiegiem, gwarancją  ,i ceną dużo niższą niż nowe auto z salonu

https://toyotaplus.pl/oferta/toyota-rav4/44410
RAV4 2.5 hybrid

Offline P@rsival

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Listopada 2018, 08:24:34 »
Powody dlaczego Toyota nie wprowadza Android Auto są jasne - nawigacja Toyoty byłaby wówczas kompletnie niepotrzebna i firma przestałaby zarabiać na "dodatkowej" opcji przy kupnie auta i na aktualizacjach mapy (ktore tanie nie są).
Ogolnie jakosc systemu Toyoty to mniej wiecej funkcjonalnosc tabletu za 200 zł lub nawet gorzej.

Szczerze - gdyby nie hybryda to Toyotki bym nie kupił (a mam do porownania jeszcze drugie auto w obecnej generacji Sportage w wersji XL cos tam), bo rewelacji nie ma, a cena o te 10-15 tys zł przesadzona.
W KIA Sportage mam:
- lepszą funkcjonalnosc wnetrza - porownujac gabaryty auta niewiele wieksze po obrysie KIA ma znacznie wiecej miejsca niz C-HR
- podobnej klasy materiały i ZERO BŁYSZCZACYCH g...wnianych plastikow na desce rozdzielczej,
- przeglady co 2 lata lub co 30 tys km (C-HR co rok lub 15 tys km),
- system audio i GPS lepszy w KIA,
- nawet podgrzewana kierownica w KIA jest lepsza, bo ma przycisk na desce (a nie z boku pod kierownica jak w C-HR) i grzeje cała kierownice, a nie jej kawałek,
- lepsze wygłuszenie wnetrza.
Dlugo wymieniac - ale marka Toyoty jest przewartosciowana - C-HR kosztuje ok.130 tys zł, a wersja KIA GT z 1.6 Turbo 170KM (wentylowane siedzienia, system audio JBL/Harmann, itp.) niecałe 117 tys zł.
Toyota C-HR Hybrid Prestige+LED+JBL+inne

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Listopada 2018, 09:36:36 »
nowości będą tak jak NOWy Corolla nowy Camry , yaris Gold (20 lat yaris) , yaris GR sport (model sportowe akcenty) te auta będą miały mowe systemy Toyota safety sence 2 na pewno corolla i camry !

tę będą nowości CHR nic nie wydać aby się zmieniało, CHR to nowy samochód nic nie ma do dodania jest super!
co do TT2 powiem tak wiecie co się stało??
google chciał za duże dostępy do auta a Toyota powiedziała NIE nie udostępniam takie dany moich użytkowników i DOBRZE!
napisaliście z kimś umowę ze będziecie inwigilowani we własnym aucie??? ktoś wam zapłacił za to?
DANE SĄ płatne jak wam zapłaci google to proszę bardzo udostępniajcie wszystko z waszego zycia!
google wieć chciał 1) dostęp do pozycji auta 2) dostęp do silnika czy włączony czy nie 3) dostęp do nawigacji gdzie jadę 4) ile jade km/h 5) czy samochód ma jakieś błędy w silniku 6) może jeszcze mikrofon???

WOLE TT2 i Blackberry Komórki , niz inne androidy które nie mają żadnego szyfrowania i google bierze dane bez zgody !
« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2018, 09:38:52 wysłana przez Ma-corolla »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Listopada 2018, 10:01:38 »
google chciał za duże dostępy do auta a Toyota powiedziała NIE nie udostępniam takie dany moich użytkowników i DOBRZE!

Przestań pisać te głupoty, bo szkoda czytać. Wszystkie nowe telefony mają szyfrowanie danych (począwszy od Android 4.4), a TT2 też zbiera Twoje dane, wysyła je do TomToma i do Toyoty. Blackbery działa na Androidzie. Żeby Toyota miała Android Auto, to trzeba zaprojektować sprzęt od nowa, bo flashowy TT2, nawet po zmianie procesora na lepszy nie nadaje się do AA, a to oznacza duże koszty. Toyota rozwija własny standard o nazwie SDL które jest bezpośrednią konkurencją dla AA, dzięki czemu Toyota będzie mogła rozdawać sama karty, o ile im się to uda.... Ludzie kupują Toyoty dla ich silników i niezawodności a nie dla radia. Inne marki muszą się bardziej starać, więc zachęcają lepszym radiem, tyle w temacie.

« Ostatnia zmiana: 05 Listopada 2018, 10:24:18 wysłana przez mariuszs »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Listopada 2018, 10:01:45 »
Toyota jedyną firma dbającą o dobro swojego klienta, buhahahahahahha, nie rozśmieszaj mnie, że o to im chodziło.

Offline Gracol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Listopada 2018, 13:12:01 »
Dlugo wymieniac - ale marka Toyoty jest przewartosciowana - C-HR kosztuje ok.130 tys zł, a wersja KIA GT z 1.6 Turbo 170KM (wentylowane siedzienia, system audio JBL/Harmann, itp.) niecałe 117 tys zł.

A tak z ciekawości to ile spala Sportage w ruchu miejskim? I w jakim dużym mieście? Bo nie wiem, czy też bym teraz nie wziął Kijanki ;)

Offline dibo75

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Listopada 2018, 13:18:42 »
W kia sportage u somsiada po pół roku dziury w przednim siedzeniu(seryjne tekstylne), takie materiały słabiutkie, w Chr też nie ma rewelacji ale jest o kilka levelow lepiej,no i reakcja ASO kia,jak pan siedział tak pan ma...

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Listopada 2018, 15:18:44 »
Przestań pisać te głupoty, bo szkoda czytać. [...]
 Blackbery działa na Androidzie. [...]
Gdy żartujesz, dodaj dla jasności odpowiedni emotikon, a jeżeli pytasz - dodaj "znak zapytania".  :czerwona:
Spalanie - Motostat.pl

pireus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Listopada 2018, 16:25:01 »
u somsiada
A kto to jest somsiad? Ktoś kto sam siada?
reakcja ASO kia,jak pan siedział tak pan ma
Rozumiem, że przy tym byłeś.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl