Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 971901 razy)

pireus

• Gość
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #15 dnia: 01 Grudnia 2018, 17:14:48 »
wątek o hybrydowej rav4 liczy 60 stron, trwa prawie trzy lata i w miarę możliwości staram się go śledzić.
I pewnie myślisz, że na forum miłośników marki spotkasz grupę reprezentatywną i obiektywną. Jak poszperasz po internecie, to z ocenami nie jest już tak pięknie.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Grudnia 2018, 09:39:58 »
Najlepszym rozwiązaniem, aby dowiedzieć się prawdy, byłoby stworzenie forum wrogów marki ....

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Grudnia 2018, 12:55:49 »
przewaga toyoty nad resztą stawki polega na tym, że ona się nie psuje. tylko tyle
Taki żartowniś jesteś?
To chyba mało toyot widziałeś.

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Grudnia 2018, 14:33:08 »
To ja nie wiem w takim razie po co wy się z tymi Toyotami męczycie? Ja bym już sobie dawno dał spokój zamiast się samobiczować bo dla mnie też ta zaleta, którą podał compucar jeśli nawet nie jest jedyna to na pewno główna. Jeśli by jej nie było albo straciłbym wiarę, że jest to natychmiast przesiadłbym się do Audi zamiast męczyć siebie i innych.. tymczasem jeżdżę już piątą Toyotą z rzędu - ale też pewnie mało widziałem ;)
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2018, 14:35:04 wysłana przez Milos »
My Toyota is Fantastic :)

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Grudnia 2018, 15:28:35 »
Całe nieporozumienie - moim zdaniem - tkwi w stwierdzeniu, że Toyoty się nie psują.
Psują się jak każde inne samochody. Mając jednak na uwadze dane, którymi od czasu do czasu raczą nas różni eksperci, w stosunku do ilości sprzedanych aut, "robią to zdecydowanie rzadziej"  :grin:

trochę zjeżdżamy z tematu .....
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2018, 15:33:02 wysłana przez bankroot »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Grudnia 2018, 16:03:43 »
natychmiast przesiadłbym się do Audi zamiast męczyć siebie i innych.
A ja do Bentleya, tylko cena trochę inna :thumbdown:.
Całe nieporozumienie - moim zdaniem - tkwi w stwierdzeniu, że Toyoty się nie psują.
:good:

Offline Milos

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lexus IS + NX
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Grudnia 2018, 17:17:56 »
Rozumiem.. jeździsz Toyotą z biedy i strasznie się męczysz.. ale jest na to prosty sposób: kup Dacię, jest tańsza i podobno się nie psuje.
My Toyota is Fantastic :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Grudnia 2018, 17:31:27 »
Rozumiem.. jeździsz Toyotą z biedy i strasznie się męczysz
To źle rozumiesz, ale nigdzie nie jest powiedziane, że interlokutor zawsze będzie na odpowiednim poziomie  :o

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Grudnia 2018, 21:49:50 »
To ja nie wiem w takim razie po co wy się z tymi Toyotami męczycie?
Liczyłem, że model RAV4 czwartej generacji produkowany już od jakiegoś czasu, czyli od 2012 roku, nie będzie już przysparzał takich problemów, jak jakiś świeżak, ale niestety się przeliczyłem. :thumbdown:
Mam już na koncie dwie poważne awarie tego auta!

Offline Hiker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Grudnia 2018, 05:10:55 »
@animuss: a co konkretnie sie zepsulo w Twoim aucie?

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Grudnia 2018, 12:11:55 »
@animuss: a co konkretnie sie zepsulo w Twoim aucie?
Wyjechałem z salonu, ujechałem 6-8 km i się zepsuł szrot, padła elektronika jakaś :wallbash:
Tydzień jeździłem zastępczym, zanim to ogarnęli.
Potem ciągle miałem wodę w kabinie, zalało mi dokumenty, faktury w schowku, zgłaszałem klimę i inne cuda i nie mogli znaleźć, aż sam znalazłem, skąd cieknie, wada fabryczna, źle wklejona szyba, "szyba do wycięcia, ta niestety pęknie" będzie druga i samochód zastępczy.
Nie piszę już o spryskiwaczach, co lały na podszybie, zamiast na szybę już przy 80k/h.
W używkach kupowanych od niemiaszka Audi,VW czy nawet Oplu, którym bujałem się z 10 lat, nie miałem takich jaj, zużywało się coś, bo przebieg był i tyle.
Czy tymi samochodami nikt nie jeździ, nie testuje przed ich wydaniem.
Do Polski jak zwykle trafiają gorsze sztuki, odpad, trzeba będzie kupować chyba na zachodzie w salonach, tu miał być zachód :thumbdown:.
Ile mojego czasu kasy zmarnowałem przez tą padakę, te dodatkowe wizyty w serwisie, siedzenie i czekanie na goownianą hybrydę.  <zalamka>
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2018, 12:17:10 wysłana przez animuss »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Grudnia 2018, 13:59:47 »
Do Polski jak zwykle trafiają gorsze sztuki
Po prostu, teraz w czasie globalizmu gospodarczego, jakość samochodów jest porównywalna. Te same firmy produkują części dla wszystkich producentów, a o ich usterkowości właśnie one decydują.  Mit o niezawodnych Japończyków już dawno odszedł do lamusa, podobnie jak kiedyś mit o tym jakie są usterkowe i jednorazowe (lata 50-70)

Offline Dobi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 03 Grudnia 2018, 15:40:34 »
Niezawodność to taka cecha statystyczna jak jest wysoka to nie znaczy, że we wszystkich egzemplarzach będzie dobrze. Ileś wpadek musi być albo masz pecha albo nie, miałem kilka samochodów japońskich jakieś usterki bywały, ale w porównaniu z markami europejskimi (wszystkie samochody z salonu) to przepaść.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 03 Grudnia 2018, 17:00:00 »
animuss, czy ty na pewno kupiłeś nowe auto? z tego chaotycznego opisu wygląda na powypadkowe.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 03 Grudnia 2018, 17:35:44 »
z tego chaotycznego opisu wygląda na powypadkowe.
Niezły z Ciebie spec. W salonach najczęściej kupuje się powypadkowe, dobrze sprawdziłeś swoje?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl