Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 972788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Lutego 2019, 08:37:09 »
ściągnij ze strony Toyoty instrukcję do Navi. Tam powinno być wszystko opisane ...

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #181 dnia: 14 Lutego 2019, 08:51:51 »
A na razie kupię sobie jakieś trzymanko do telefonu.

Poczekaj do weekendu. Powalczę z Mirrorlink  <kawusia>

Offline PingNoMore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #182 dnia: 14 Lutego 2019, 09:26:12 »
Ta walka nie ma sensu :)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 14 Lutego 2019, 15:36:42 »
Nie wiem po co dali Ci drugą śrubę (kiedy można użyć dwie ?) i klucz (zestaw naprawczy ma tę zaletę, że nie musisz ściągać koła).
Muszę odszczekać  - jednak ja też mam dwie śruby ;-0.
KLucza nie mam :)

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 18 Lutego 2019, 20:06:45 »
Czy ktoś rozszyfrował co robi menu WiFi w tym aucie? bo mogę je tylko włączyć ale ani połączyć ani nic...
WiFi służy do obsługi choćby Mircast. W telefonach marki Samsung nazywa się to Smart View. Dzięki czemu możemy wyświetlić zawartość ekranu smartfona na tablecie. Niestety "sprytna" Toyota zablokowała możliwość przesyłania obrazu w trakcie jazdy. Jak tylko zmienimy pozycję dźwigni na Drive pojawia się komunikat o braku możliwości wyświetlania w trakcie jazdy.

Ja odebrałem swój egzemplarz 14 lutego. W ciągu tych kilku dni zrobiłem ponad 500 km. Poruszam się głównie po Warszawie i tutaj najbardziej odczuwam zalety hybrydy. Niestety po wyjechaniu na autostrady i prędkościach 120-140 km/h czar tego auta pryska. Wyciszenie jest słabe. Do tego stopnia, że kilku godzinna jazda wydaje się męcząca. Tym elementem auta jestem najbardziej zawiedziony... Spalanie póki co 6,8 L/100 km, to mój pierwszy automat, pierwsza hybryda, więc z czasem się nauczę. Jest kilka drobnych mankamentów jak np. brak podświetlonego schowka, nie wszystkie przyciski też są podświetlone, szczególnie drażni brak tych do sterowania blokadą drzwi, czy szyb.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 18 Lutego 2019, 20:25:35 »
Niestety po wyjechaniu na autostrady i prędkościach 120-140 km/h czar tego auta pryska. Wyciszenie jest słabe. Do tego stopnia, że kilku godzinna jazda wydaje się męcząca. Tym elementem auta jestem najbardziej zawiedziony...

Skąd głównie pochodzi hałas ?
Opony ? Szum opływającego powietrza ? Silnik ?

Przyznam, że jeszcze nie "grzałem" tyle, zamierzam do 1000-2000 trochę podocierać furkę ....

Czym jeździłeś wcześniej ?

PS obiecałem walkę z Mirrorlink, ale sobota/niedziela miałem 39 stopni gorączki ... dzis jest nieco lepiej, ale leżę pokotem w wyrku

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #186 dnia: 18 Lutego 2019, 20:50:23 »
Nie wiem po co dali Ci drugą śrubę (kiedy można użyć dwie ?)

Podobno dwie są do transportu morskiego
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #187 dnia: 18 Lutego 2019, 23:27:05 »
Niestety po wyjechaniu na autostrady i prędkościach 120-140 km/h czar tego auta pryska. Wyciszenie jest słabe. Do tego stopnia, że kilku godzinna jazda wydaje się męcząca. Tym elementem auta jestem najbardziej zawiedziony...

Skąd głównie pochodzi hałas ?
Opony ? Szum opływającego powietrza ? Silnik ?

Przyznam, że jeszcze nie "grzałem" tyle, zamierzam do 1000-2000 trochę podocierać furkę ....

Czym jeździłeś wcześniej ?

PS obiecałem walkę z Mirrorlink, ale sobota/niedziela miałem 39 stopni gorączki ... dzis jest nieco lepiej, ale leżę pokotem w wyrku

Jechaliśmy w 4 osoby, każda stwierdziła jednogłośnie, że jest zdecydowanie za głośno. Według mnie nadkola są źle wytłumione, a jeżdżę na letnich oponach bo takie dostałem w zestawie. Boje się myśleć co będzie na zimowych... Lusterka są genialne jeśli chodzi o funkcjonalność, ale robią spore zamieszanie z aerodynamika. Wcześniej jeździłem Volvo S40 II Gen. i Oplem Insignia 2.0 160 kucy. Generalnie wydaje mi się, że Opel był bardziej komfortowy. Zastanawiałem się nad Lexusem używanym za podobne pieniądze, ale postawiłem na nowa RAV4. Przyznam szczerze, że jazda nad morze, czy w góry będzie męcząca strasznie. Serio moim zdaniem jest to kiepsko zrobione.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: 19 Lutego 2019, 08:35:10 »
Nie brzmi to dobrze  :o

Trudno porównywać sedany do SUVa w kontekście wyciszenia, to jednak inny typ nadwozia.
Ciekaw jestem jak będą wyglądały moje wrażenia. Ostatnie 9 lat pomykałem Camry z 3 litrową V6. Nie będę ukrywał, że przy prędkościach autostradowych (140 - 150) też nie było za cicho.
Na autostrady sedan w dieslu albo jakaś V8.

PS. którego Lexusa miałeś na uwadze ?
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2019, 08:55:56 wysłana przez bankroot »

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 19 Lutego 2019, 09:46:21 »
znalazłem jeszcze coś takiego   :laugh:

https://ciche-auto.pl/o-nas/opinie-klientow/

Widać, że bez względu na markę samochodu ludzie maja problem  <zalamka>

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #190 dnia: 19 Lutego 2019, 18:14:26 »
znalazłem jeszcze coś takiego   :laugh:

https://ciche-auto.pl/o-nas/opinie-klientow/

Widać, że bez względu na markę samochodu ludzie maja problem  <zalamka>
ciekawe, ktoś zamierza skorzystać ?
E18_Prestige_MultidriveS

Offline bankroot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 19 Lutego 2019, 18:21:12 »
Cena nie jest astronomiczna. 3dB to bardzo dużo.

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: 19 Lutego 2019, 20:07:50 »
Jeżdżę sobie najnowszą ravką od kilku dni, pierwszy w Polsce zarejestrowany i jeżdżący po drogach, jak mnie zapewnił dealer, egzemplarz.

Jaki model,kolor,może jakieś fotki wstawisz??
Pozdrawia oczekujący (do czerwca niestety)

Witam ponownie. Zdjęć nie załączę, bo autko jest bardzo, bardzo brudne, aż mi wstyd (praca). Rozpocząłem eksploatację drugiego baku. Pierwszy ze średnią spalania 5,6l, z bardzo poprawną (wg znaków) prędkością (jazda ECO, 75% z 700km, które przejechałem do tankowania, to teren zabudowany). Nie chcę silnika zbyt gonić, co by docierał się spokojnie (nie wrzeszcie, wiem, że nie trzeba docierać, ale ja to robię).
Na drugim baku mam ok. 100 km i średnia (z takimi samymi parametrami jazdy) wynosi 5,0l (uwaga: autko zaczynam powoli gonić).
Głupkowaty mirrorlink, o dziwo, po wielu próbach, zaskoczył mi na S9+, ale UWAGA: na własnym firmowym kabelku od telefonu. Może to bez znaczenia, ale przesłanka jakaś jest (te przeploty i in. badziewia). A po co mi mirrorlink jak mam nawigację oryginalną z Toyoty? Grafika w Toyocie mi nie odpowiada (rzecz gustu, dla mnie jest tragiczna). Teraz kolejny krok, odpalić Sygica na mirrorlinku. Chyba będę musiał dopłacić do takiej wersji tej nawigacji.
Pozdrawiam wszystkich.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: 19 Lutego 2019, 20:51:27 »
Teraz kolejny krok, odpalić Sygica na mirrorlinku.
Do 18/02 była promocja , 20$ mapy na cały świat i bezpłatna dozywotnia aktualizacja. Funkcja HUD była za 6$

Offline zadamczy

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #194 dnia: 19 Lutego 2019, 21:33:41 »
Teraz kolejny krok, odpalić Sygica na mirrorlinku.
Do 18/02 była promocja , 20$ mapy na cały świat i bezpłatna dozywotnia aktualizacja. Funkcja HUD była za 6$

Widzę na https://eshop.sygic.com/pl/ , że przedłużyli do 4.03.2019. Ale wydaje mi się, że mam licencję z mirrorlinkiem, bo mam "Świat+Traffic, dożywotnia licencja Premium" (kiedyś dokupiłem Świat, bo był mi potrzebny, a miałem Europe i wówczas Traffic i Premium było w komplecie). Po połączeniu telefonu mirrorlinkiem z RAVką nie wyświetla mi się Sygic. Jak sprawdzić, czy mój Sygic jest mirrorlinkowy?
Aha, muszę uzupełnić, że po połączeniu tel z samochodem, ekran tego pierwszego jest czarny, a na ekranie Toyoty na razie tylko widzę apki, które obsługuje mirrorlink. Mam ich niewiele, żeby nie powiedzieć prawie nic, głównie do używania telefonu (odbieranie rozmów, dzwonienie, sms), muzyka i mapy goggle.
Poradźcie jak sprawdzić, czy mam Sygic`a do obsługi z mirrorlinkiem - tylko nie piszcie proszę: podłącz sobie i sprawdź, bo to zrobiłem. Może faktycznie nie mam z mirrorlinkiem, tylko w sklepie Sygica nie wiem co dokupić, bo mam najdroższą wersję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl