Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 973971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline damdam

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #630 dnia: 01 Maja 2019, 10:00:15 »
ktoś testował? chwilowo nie mam telefonu z MirrorLinkiem
https://www.youtube.com/watch?v=2KnsE_z2uo4&list=WL&index=3&t=0s

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #631 dnia: 01 Maja 2019, 10:06:59 »
ktoś testował? chwilowo nie mam telefonu z MirrorLinkiem
https://www.youtube.com/watch?v=2KnsE_z2uo4&list=WL&index=3&t=0s

Wszystko fajnie i na prawdę super rozwiązanie i alternatywa do Android Car, ale gdzieś czytałem, że wszystko działa tylko podczas postoju, gdy samochód rusza, obraz robi się czarny. Nie wiem jednak czy to pewne info, bo samochód odbieram dopiero w czerwcu.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #632 dnia: 01 Maja 2019, 10:14:48 »
O ile wszystkie newsy się potwierdzą, to twoje cierpienie dobiega końca
Jak na razie jest tylko news Pertyna i jakieś info na amerykańskich stronach o upgrade dla bodaj Camry i Siena.
No nic, poczekamy, zobaczymy...

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #633 dnia: 01 Maja 2019, 11:22:27 »
Tylko trzeba pamiętać, że na rynku amerykańskim multimedia są sprzetowo inne niż w Europie.
W lutym tego roku pytałem Toyote w Polsce i w Belgii o Android auto w Rav4. Odpowiedź była taka sama. Nie obsługuje i nie będzie możliwości upgradu.
W Belgii dostałem też info że zmienione multimedia powinny pojawić się w 2020.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline apator

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #634 dnia: 01 Maja 2019, 11:25:10 »
Tylko trzeba pamiętać, że na rynku amerykańskim multimedia są sprzetowo inne niż w Europie.
W lutym tego roku pytałem Toyote w Polsce i w Belgii o Android auto w Rav4. Odpowiedź była taka sama. Nie obsługuje i nie będzie możliwości upgradu.
W Belgii dostałem też info że zmienione multimedia powinny pojawić się w 2020.

Na niemieckich forach również pojawiły się pierwsze informacje o updatach / upgradach dla aktualnych systemów w nowej Rav4 2019. Więc coś się dzieje.

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #635 dnia: 01 Maja 2019, 12:13:40 »
Dużą popularnością cieszy się także nowa Toyota RAV4, której 89% egzemplarzy ma napęd hybrydowy.
Niesamowity jest marketing Toyoty. W sumie inwestycja zwróci się za setki tysięcy kilometrów, a jednak wszyscy wybierają hybrydę.
Ja też. Mnie ciągną nowinki techniczne i tutaj bardzo cierpię z powodu braku Android Auto, czy choćby Apple Car play.
Wybór pomiędzy hybrydą a benzyną to kwestia indywidualna i w dużej mierze zależna od ilości przejeżdżanych kilometrów. Inwestycja jest droższa i powinna być skorelowana z użytkowaniem samochodu, aby okazała sie opłacalna. Fakt, że Toyota ma bardzo duży nacisk na sprzedaż hybryd i w każdym salonie pierwsze co to namawiają doradcy na hybrydę, bo taki mają cel i napędzenie koniunktury Toyoty w zdobyciu rynku hybrydowego. Ja po doświadczeniu z hybrydą i stosunkowo niskimi przebiegami rocznymi uznałem, że nie jest to warte w moim przypadku zabawa z hybrydą i nie do konca jestem zadowolony z komfortu jazdy hybrydami CVT - obojętnie która to technologia by nie była. Wybór należy indywidualnie do każdego z konsumentów.

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #636 dnia: 01 Maja 2019, 12:43:16 »
11 sekund do setki jak dla mnie dyskwalifikuje benzynę.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #637 dnia: 01 Maja 2019, 15:06:35 »
Wybór pomiędzy hybrydą a benzyną to kwestia indywidualna i w dużej mierze zależna od ilości przejeżdżanych kilometrów.
Ja wybrałem hybrydę również ze względu na automatyczną skrzynię biegów, mam dość zmieniania biegów w korkach. W zeszłym roku jeździłem 3 tygodnie hybrydowym Aurisem i byłem nim zachwycony, kwestia nauczenia się skrzyni e-cvt i nie ma problemu z częstym zarzutem wyjących silników.

Teraz jeżdżę Aurisem 1 z 2007 roku, więc wszystko w Rav4 będzie dla mnie lepsze :), nawet ten kulawy system multimedialny.

Offline Victor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #638 dnia: 01 Maja 2019, 16:39:49 »
Wygląda na to że produkcja nie nadąża za sprzedażą. Ceny od 1 maja wzrosły o 3 tysiące.

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #639 dnia: 01 Maja 2019, 20:03:36 »
O kurczę! No to cieszę się, ze ja już mam zamówienie za sobą. Z resztą i tak dostałem spory rabat plus gratis alarm, powłokę ceramiczna, dywaniki i coś tam jeszcze. No ale to moja trzecia Ravka, to pewnie mnie do gazetki Toyoty jeszcze wsadzą  :song:

Offline gregstone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #640 dnia: 01 Maja 2019, 20:05:43 »
Podrożały tylko wersje hybrydowe. Kalkulacja zwrotu kosztów inwestycji daje wiele do życzenia....

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #641 dnia: 01 Maja 2019, 20:38:27 »
Statek z Ravką jest już na Oceanie Indyjskim. Jak minie Somalię będę już spokojniejszy  :)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #642 dnia: 01 Maja 2019, 22:33:54 »
Statek z Ravką jest już na Oceanie Indyjskim.
Hmm, mój jeszcze koło Filipin.
Ciekawe, czy drugi statek, czy kwestia odświeżania. Mnie wyszedł z fabryki dzień później.

Offline MarekDe

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #643 dnia: 01 Maja 2019, 23:10:52 »
U mnie dalej ,,opuścił fabrykę,, ale ja mam coś złego z moim kodem bo nie mogę uruchomić aplikacji na telefonie tylko muszę wchodzić przez stronę internetowa.

Wysłane z iPhone

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #644 dnia: 01 Maja 2019, 23:11:59 »
Dobry wieczor,
Rav4 zamowiony poczatek kwietnia - termin koniec wrzesnia  - sporo czasu.
Bede ten samochod wywozil do Niemiec bo tam na stale mieszkam wiec i powinno wyjsc sporo taniej bo roznica w Vat to 4% i mozliwosc odebrania akcyzy po ekspoecie z Polski, ktora dla aut pow 2000cm3 wynosi az 18,6% :)

Mialem okazje jezdzic RAV4 w Niemczech przez caly weekend na poczatku marca i mam bardzo pozytywne doswiadczenia. Przejechalem okolo 300km (1/3 autostrada - srednio kolo 130km/h, 1/3 inne drogi max 100 km/h, 1/3 miasto). Jak oddawalem samochod to srednie spalanie mialem na poziomie 5,8l/100km.
Wersja jaka testowalem to Selection (niemieckie wydanie mialo kamere 360°, czujniki martwego pola w lusterkach - fajna sprawa na autostradzie jak i przy wyjezdzaniu tylem, nawigacja, lusterko z wyswietlaczem, JBL) czyli wyposazenie jak w Executive poza skorzanymi fotelami.

To co jest niedopracowane to - wszelkiego rodzaju "ostrzegacze" typu  - uwazaj: ktos jedzie na ciebie, albo uwazaj: jakies przedmioty leca na droge - mialem kilka typow takich ostrzezen - a nic z takich rzeczy sie nie dzialo wiec predzej czy pozniej takie ostrzezenia czlowiek bedzie ignorowal, a nie tak to powinno wygladac....
A i przelaczanie nawigacji w tryb dzienny/nocny przy przejezdzie pod szerszym mostem gdy przez chwile sie ciemniej robilo, a potem znowu noc/dzien. Nie wiem czy mozna czulosc tego gdzies ustawic czy tez nie....

A tak ten samochod wygladal :)
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl