Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 971833 razy)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #1200 dnia: 01 Lipca 2019, 15:19:29 »
A u mnie przyspieszylo - mial byc termin pomiedzy 15.08-02.09 a pierwsza data przesunela sie o 2 tygodnie....:)

Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1201 dnia: 01 Lipca 2019, 20:56:11 »
Ceny w cenniku znowu poszły w górę.
W salonie powiedzieli mi też, że update do AppleCarPlay będzie możliwy jedynie dla posiadaczy fabrycznej Navi Toyoty.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #1202 dnia: 01 Lipca 2019, 21:12:07 »
W salonie powiedzieli mi też, że update do AppleCarPlay będzie możliwy jedynie dla posiadaczy fabrycznej Navi Toyoty.
Czyli obecnej wersji? czy to wszystkich pozostałych?

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1203 dnia: 01 Lipca 2019, 21:26:43 »
Nie rozumiem o co pytasz. Chodzi o 5 gen.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1204 dnia: 01 Lipca 2019, 21:38:20 »

Tego się właśnie obawiałem, dlatego kupiłem navi...
Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #1205 dnia: 01 Lipca 2019, 21:48:43 »
Nie tylko , a starszą wersją 4 gen. Czy też innych modeli oprócz RAV4?

Offline Czarny 55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1206 dnia: 01 Lipca 2019, 21:55:36 »
Jak widać trzem osobą zaserwowano niespodziankę - opóźnienie 2 tygodnie a jednej osobie 2 tyg. przyspieszyło. Ale dolną granicę pozostawili bez zmian. Trochę to niezrozumiałe i niekonsekwentne. Może znaczenie ma wersja auta ? Tylko w którą stronę ? Może urlopy w Japonii  :o  Ja mam niespodziane gdyż termin dostawy z salonu wskazywał na 11.listopada. Po dwóch miesiącach oczekiwania zmienili termin na 16.09 nie później niż 1.10. No i taka to moja historyjka.  Napiszcie ile trwała produkcja do opuszczenia fabryki a ile transport morski. Dzięki  :-)

Offline Pemek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1207 dnia: 01 Lipca 2019, 22:13:42 »
Nie tylko , a starszą wersją 4 gen. Czy też innych modeli oprócz RAV4?

Nie pytałem o to. Nie wiem. Dowiadywałem się tylko o swoje auto.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1208 dnia: 01 Lipca 2019, 22:51:57 »
Taka sama informacje dostalen. Moj sprzedawca zarzekal sie na mailu ze dostane apple carplay. Sobaczymy co wymysli... odbior co prawda Camry ale sprzet ten sam.

Offline Arecki

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1209 dnia: 01 Lipca 2019, 23:58:30 »
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu czytam ten wątek, ale ostatnio sprawa z Apple Carplay zmotywowała mnie aby założyć konto i pociągnąć Was bardziej za języki. Termin mojej hybrydy mam na 01.08.2019 (nie później niż 15.08) i martwią mnie 2 tematy
1. Koło zapasowe - jest czy jeszcze go nie ma? (nie wyobrażam sobie dłuższej jazdy bez niego i dla ludzi którzy są mądrzejsi napisze, że miewałem miesiące z 2 gumami)
2. Apple CarPlay - czy to potwierdzone, że tylko z oryginalnym Navi będzie aktualizacja? To jest jakaś porażka na maxa. Czekałem na tą wersję RAVki specjalnie ponad rok bo widziałem na stronie Apple'a w dziale wsparcie dla CarPlay. Przy takim podejściu do sprawy skłaniam się raczej do wycofania mojego zamówienia. Szczerze to mam gdzieś bajery typu szklane dachy, elektrycznie regulowane siedzenia i jakieś ozdobniki, ale "prawdziwa" nawigacja to dzisiaj więcej niż podstawa. Kupując auto za prawie 150 tyś z wielkim ekranem będę jeździł z telefonem przyklejonym do szyby - porażka. I na koniec czy wchodzi w grę jeszcze dokupienie oryginalnej Navi przed odbiorem auta (z premedytacją zrezygnowałem wcześniej z tego badziewia)?

pozdrawiam

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1210 dnia: 02 Lipca 2019, 01:00:59 »
(z premedytacją zrezygnowałem wcześniej z tego badziewia)
Czy ktos zna producenta ktory ma fabryczna dobra nawigacje ? Jak na razie nie widzailem lepszej od TomToma - w Niemczech mnie juz kilkunastokrotnie uchronil przed powypadkowymi zatorami na autostradach (raz zdarzylo mi sie nawet tak, ze jak w okolicach Magdeburga (po wypadku na autostradzie) poprowadzil mnie prawie przez pola to jak po 20 minutach bylem znowu na autostradzie to przez 15 minut nikogo jadacego w tym samym kierunku co ja nie widzialem. Koledzy majacy nowe auta z grupy VW tez uzywaja TomToma bo fabryczna nawigacja wielokrotnie meldowala rzeczy ktore sie nie sprawdzaly. Np korek na autostradzie z proponowanym objazdem - tylko ze zator byl  w przeciwnym kierunku.
Te oryginalne nawigacje to tylko drogie gow....o i zawsze maja cos co sie nie podoba....Smartfona ma kazdy - tam nawigacje taka jaka komu pasuje - ale producenci samochodow maja to gdzies bo na czyms trzeba kase robic.....3200 PLN za niedopracowany system....to lepiej niech od poczatku podniosa cene auta i daja w standardzie zeby czlowiek nie wiedzial ze tyle za to placi....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1211 dnia: 02 Lipca 2019, 06:39:14 »
Nie wiem na il me to jest prawda, natomiast kolega jest w Irlandii sprzedawca Toyoty i u nich maja TT2 i taka dostali informacje z centrali. Jesli to zaczyna rowniez ?biegac? po polskich salonach to kiepsko to widze. Apple carplay to podstawa.  Z nim mozna Toyocie wybaczyc tak kiepskie radio jakie maja teraz. Po prostu podlaczasz smartfona i korzystac, z google mapsow, z muzyki, z podcastow. Mi tylko na tej funkcji zalezalo.

Offline PAWELUS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1212 dnia: 02 Lipca 2019, 09:41:50 »
Witam w nowej RAV-ce w wersji bez nawigacji działa dobrze nawigacja SYGIC przez połączenie z mirror link tak że nie ma problemu z brakiem fabrycznej nawigacji jest jeszcze jedna aplikacja floating apps do mirror linka aby działały Google Maps ale nie mam czasu jej przetestować. <kawusia>

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1213 dnia: 02 Lipca 2019, 09:50:03 »
Witam w nowej RAV-ce w wersji bez nawigacji działa dobrze nawigacja SYGIC przez połączenie z mirror link
A jak ktoś ma Iphona to wtedy nic nie działa. Multimedia w Toyocie to skandal. W najtańszym modelu jakim jest Aygo może być AA i CarPlay a w modelach kosztujących duże pieniądze już nie.

Offline Oczekujący

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1214 dnia: 02 Lipca 2019, 10:07:35 »
Dojazdowe kupiłem a portalu aukcyjnym za 300 zl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl