Autor Wątek: RAV4 2019 kiedy w Polsce?  (Przeczytany 975166 razy)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: RAV4 2019 kiedy w Polsce?
« Odpowiedź #2535 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:18:10 »
podali Ci to z dużym zapasem. u mnie od zakończeniu produkcji do odbioru minął dokładnie miesiąc, a w tym był okres świąteczno-noworoczny

BTW: zamawialiśmy tego samego dnia;) tyle, że ja wziąłem '21 i już jeżdżę;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2536 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:24:56 »
Mi dealer mówił, że z Japonii nie ma opcji, żeby samochód przyjechał szybciej niż w dwa miesiące i z początku nie robiło mi to różnicy. A teraz czytam o tych przesunięciach i zastanawiam się, czy pojadę na wakacje już nową, czy jeszcze starą Ravką. A obecną chciałem wystawić na OTOMOTO od razu, jak dostanę informację, że nowa w transporcie.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #2537 dnia: 26 Stycznia 2022, 11:56:59 »
Mnie powiedzieli , że mam się spodziewać z początkiem kwietnia i to by się zgadzało z tym co piszecie.

Ale może różnie się zdarzyć : jakiś statek zablokuje kanał, sztorm uszkodzi statek lub go zatopi, mogą być  działania wojenne które uniemożliwią dostarczenie auta lub szczęśliwie dojdzie, my odbierzemy a za kilka dni "puk puk tu żandarmeria wojskowa prosimy o kluczyki do auta , samochód wraz z instrukcją obsługi  :-) i książeczką gwarancyjną." 

I tym pesymistycznym akcentem kończę wpis zatrzymując sobie na wszelki wypadek obecny samochód.  :-)

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2538 dnia: 26 Stycznia 2022, 12:25:22 »
Właśnie na stronie i w apce jest to widoczne, ale to diler musi podpiąć zamówienie do konta - ja też tego nie widziałem, zadzwoniłem sobie do handlowca, podpiął i wszystko mam
Właśnie dowiedziałem się od handlowca, że nie zobaczę statusu zamówienia samochodu bo mam dwa konta Toyota More. Żeby móc zasilić konto Toyota punktami Toyota More z programu Shell musiałem założyć konto. Na koncie tym widzę zdobyte punkty. Drugie konto zostało założone przez handlowca w dniu zamówienia samochodu. Podobno konta te da się połączyć dopiero po wprowadzeniu numeru VIN zamówionego samochodu. Czy dobrze rozumuję, że status zamówienia poznam dopiero po wyprodukowaniu samochodu ? Kiedy dealer pozna numer VIN ? Na początku produkcji czy może po dostarczeniu samochodu do kraju?
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2022, 12:29:49 wysłana przez krzysp3 »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2539 dnia: 26 Stycznia 2022, 17:30:30 »
VIN jest znany już na etapie produkcji

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2540 dnia: 07 Lutego 2022, 12:30:36 »
Witam forumowiczów, mam problem ze śledzeniem swojego zamówienia. Handlowiec w toyocie twierdzi, że taka opcja została wyłączona MyT.
Czy ktoś mógłby przesłać screena z aplikacji lub portalu moja toyota jak ma np etap "zamówienie w toku" lub inne.. (oczywiście zakrywając dane wrażliwe o ile takie są)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #2541 dnia: 07 Lutego 2022, 18:58:45 »
Ja zamawiałem auto gdy było już w tranzycie. Zależało mi na czasie i specyfikacja mi pasowała. Pytałem handlowca o VIN i powiedział, że na ten mment go nie zna. Będzie wiedział gdy auto będzie na cle w Polsce no i faktycznie wtedy mi go od razu przekazał. No ale nie wiem jak to jest zwykle. Może jak się zamawia jeszcze na etapie produkcji albo przed to wtedy podają, a jak zapakują na statek to już trzeba poczekać.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2542 dnia: 07 Lutego 2022, 19:26:02 »
Mój handlowiec twierdzi, że w aplikacji pojawi się informacja jak auto będzie miało nadany VIN, ale z tego co wiem to koledzy tutaj widzą chociażby status "zamówienie w toku" zanim pojawi się kolejny, że samochód jest w produkcji. Samochód zamawiałem pod koniec listopada (w sumie to dwa), RAV4 podobno jest przewidziany do produkcji na marzec, odbiór maił być do końca maja.

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2543 dnia: 08 Lutego 2022, 08:42:44 »
Samochód zamawiałem pod koniec listopada (w sumie to dwa), RAV4 podobno jest przewidziany do produkcji na marzec, odbiór maił być do końca maja.
RAV4 Adventure zamówiłem w połowie listopada 2021. Pierwotny termin odbioru - maj 2022 został ostatnio zmieniony na czerwiec 2022. Tak więc wiele zależy od wersji.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2544 dnia: 08 Lutego 2022, 08:49:56 »
Zamówiłem wersję Selection, ale pomijam fakt kiedy będzie do odbioru. Najbardziej denerwuje mnie to, że nie widzę nic w aplikacji.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2545 dnia: 08 Lutego 2022, 09:42:27 »
Ja wczoraj rozmawiałem z handlowcem na temat dodatkowego rabatu. Przy okazji zapytałem jak z zamówieniem, bo na stronie jest ciągle "przetwarzanie zamówienia". Zamówienie było 30 listopada, odbiór ma wpisany do końca maja i nic się nie zmieniło. Powiedział, że ta strona z informacją o zamówieniu to... nie jest najlepsza. Zdarzało się, że samochód był już w Polsce i dopiero na stronie coś się pojawiało. Także żeby nie opierać się tylko na tych informacjach z "mojego zamówienia".
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2546 dnia: 08 Lutego 2022, 09:57:31 »
Ja wczoraj rozmawiałem z handlowcem na temat dodatkowego rabatu. Przy okazji zapytałem jak z zamówieniem, bo na stronie jest ciągle "przetwarzanie zamówienia". Zamówienie było 30 listopada, odbiór ma wpisany do końca maja i nic się nie zmieniło. Powiedział, że ta strona z informacją o zamówieniu to... nie jest najlepsza. Zdarzało się, że samochód był już w Polsce i dopiero na stronie coś się pojawiało. Także żeby nie opierać się tylko na tych informacjach z "mojego zamówienia".
Mamy podobnie w takim razie, ja zamawiałem 25 listopada i też teoretycznie odbiór do końca maja, ale jak to będzie to się okaże  :-) Jedyną ciekawą rzecz, którą mi wczoraj powiedział to, że widzi na kiedy jest zaplanowana produkcja, w moim przypadku na marzec

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #2547 dnia: 08 Lutego 2022, 10:13:09 »
Ralff - a ja też 25.11 zamawiałem ( o czym już wcześniej pisałem) i z końcem stycznia dostałem info iż już jest wyprodukowany tzn "wyjazd z fabryki". Ma być z początkiem kwietnia.
Jest to jednak wersja Comfort i nie hybryda.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2548 dnia: 08 Lutego 2022, 10:22:23 »
Ralff - a ja też 25.11 zamawiałem ( o czym już wcześniej pisałem) i z końcem stycznia dostałem info iż już jest wyprodukowany tzn "wyjazd z fabryki". Ma być z początkiem kwietnia.
Jest to jednak wersja Comfort i nie hybryda.
Jak zapytałem przy zamawianiu handlowca kiedy będzie odbiór samochodu, to jego odpowiedź była: zależy od wersji. Comfort+style w hybrydzie (też taką rozważałem) był o miesiąc szybciej, natomiast nie pytałem wersję bez hybrydy

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2549 dnia: 15 Lutego 2022, 11:31:56 »
U mnie nadal "zamówienie w toku" EXE + Skyview + JBL. Zamawiany 4.11.2021.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl