Autor Wątek: Konserwacja podwozia i profili zamkniętych  (Przeczytany 19467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Konserwacja podwozia i profili zamkniętych
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Czerwca 2019, 11:30:20 »
Faktycznie rzetelny warsztat, naliczyli klienta na 4,5 kafla i nie raczyli zdemontować zbiornika i jeszcze kilku elementów które przeszkadzały w zabezpieczeniu.  :wallbash:
Na szczęście mam swój warsztat na własne potrzeby pieniądze zainwestowane w zbędny dla niektórych sprzęt przydaje się niejednokrotnie.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Czerwca 2019, 12:25:22 »
Tyle ustaliliśmy przed operacją po oględzinach auta i tyle zapłaciłem to w czym problem. Zresztą nikomu tego warsztatu nie polecam i proszę aby nikt więcej tam już nie konserwował bo widzę, że niektórym użytkownikom guul skacze a nie chce nikogo mieć na sumieniu.

Masz swój warsztat - BRAWO TY !

Sąsiad ma piekarnię i też sobie chwali bo bułek nie kupuje :)

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Czerwca 2019, 09:48:45 »
Czy zabezpieczali nadkola (ranty) wewnątrz (pod tapicerką w bagażniku)?
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 03 Czerwca 2019, 09:58:57 »
czp czy w tej kwocie zajęto się profilami zamkniętymi, wnękami drzwi i pokryw, czy tylko to co na fotkach?

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #34 dnia: 03 Czerwca 2019, 10:52:14 »
Profile zamknięte tak, wnęki pokryw tak, wnęki drzwi tak ale ich nie rozbierali, czyli tylko dół drzwi wprowadzali tam sondę i tylko woskiem potraktowali.

Za rok darmowy przegląd tych mazidełek to jak tylko znajdę gdzieś ślad rdzy choćby teraz jakie widoczne były na zawieszeniach to nie omieszkam tu opisać !!!.

Dodam, że przy niskich prędkościach ( zwłaszcza jazda na kostkach czuć to wygłuszenie i jest ciszej :) ) ale tak jak wczoraj jeździłem po autostradach to tak przy 140 czy 160 to sam już nie wiem co bardziej słychać czy szum wiatru czy szum opon ale chyba przy 160 to szum wiatru no to tu to i wygłuszenie drzwi chyba za dużo nie pomoże.  ( ale jak ktoś ma jakiś namiar na wygłuszanie drzwi na śląsku to proszę o kontakt ).

:)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #35 dnia: 03 Czerwca 2019, 20:26:44 »
Profile zamknięte tak, wnęki pokryw tak, wnęki drzwi tak ale ich nie rozbierali, czyli tylko dół drzwi wprowadzali tam sondę i tylko woskiem potraktowali.
Powiem Ci uczciwie, że z drzwiami poszli na łatwiznę przy takiej kwocie.
Z tego co widzę, to prawie nowe auto więc robota bez porównania z autami wiekowymi gdzie trzeba zająć się sporą ilością ognisk korozji. Pomijam już niezdemontowane zawieszenie i zbiornik, bo o tym pisał Marcin, ale żeby nie zabezpieczyć tak należy drzwi od środka, to już przesada.
Absolutnie nie zaglądam Ci do porfela, ale niepokojące jest to, że spora część fachmanów już sama nie wie, ile sobie życzyć za wykonaną pracę. Co najgorsze, to praca ta wielokrotnie nie jest wykonana odpowiednio, a klientowi wciska się kit.
Może dla niektórych 4,5kzł to pestka, ale ja muszę się nieźle nadymać na taką kwotę i to nie z przerwami " na schnjęcie" za które klientowi liczę.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Czerwca 2019, 21:11:06 »
Kompletnie nie znam się  na konserwacji ale jak dla mnie wygląda to dobrze i konkretnie zrobione. Zbiornik fakt mogliby zdjąć ale zawieszenia w prawie nowym aucie i na gwarancji i tak nie pozwoliłbym ruszyć. Cieszy mnie, że wszystko złożone jest z powrotem elegancko, nie ma żadnej fuszerki ani ryski.

AGILESS
  -  podaj przykład innych zakładów, które taką konserwację w niższej cenie zrobią jeszcze o wiele lepiej to będę miał ich na uwadze przy konserwacji następnego autka. ???

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Czerwca 2019, 22:43:39 »
Ja Ci podawałem, ale musiało być na Śląsku, więc sam wybrałeś, gdzie jechać. W związku z tym nie podaję też namiaru na wygłuszenia, bo jak Śląsk to Śląsk.

Żeby nie być gołosłownym, to w kwocie, którą podałeś robi się auto tak, jak Agiless napisał, z demontażem wszystkiego do gołego podwozia, rozbiórką drzwi i paroma innymi rzeczami, których "nie pozwoliłbyś ruszyć", tyle, że dla większości pytających kwota i tak jest "absurdalna", więc koło się zamyka. Cena rośnie tylko przy wygłuszeniach, ale mam tu na myśli wygłuszenie z prawdziwego zdarzenia, a nie to, co zrobili u Ciebie "przy okazji", zastępując jeden środek drugim.

3VZ.pl

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Czerwca 2019, 08:20:14 »
No Panowie spokojnie - akurat nie chciałem sobie rozbierać samochodu do ostatniej szpilki, konserwować, następnie odtwarzać  i składać go ponownie :)

Proszę o namiary jakiś innych warsztatów wykonujących usługi konserwacji  (poza Marcinem - bo o tym już wiem ) którzy zrobią więcej i lepiej za o wiele taniej to wtedy zrobię tam kolejne auto i się porówna czy faktycznie było taniej i jest lepiej. Ale to ma być legalnie działająca firma z doświadczeniem a nie jakiś Franio czy Józio z podnośnikiem i zestawem piw na blacie :)

Podsumowując firma z Żor zrobiła mi konserwację dokładnie tak jak ustaliliśmy na wstępnych ponad godzinnych oględzinach auta na podnośniku, użyła takich środków jak na protokole z oględzin wskazano. Rozebrała co rozebrała i złożyła elegancko z powrotem a ja zapłaciłem tyle ile ustaliliśmy na początku. Konserwacja na razie nie odpadła i już prawie nie śmierdzi.

Myślę, że ta konserwacja trochę spowolni proces rdzewienia mojej ulubionej ostatnio Corolki a tak czekam na te namiary innych legalnych firm którzy za mniej robią lepiej i więcej - a teraz to proszę Was są wakacje i szykujemy się do podróży wakacyjnych :)

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Czerwca 2019, 10:38:56 »
Konserwacja na razie nie odpadła

Za krótki czas.

Sprawdź za 5 lat
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Czerwca 2019, 12:17:59 »
Heh, miałem dziś fajną rozmowę, bo przyjechał pan z Noxudola z dostawą różnych dziwactw.

I zawsze rozmawiamy sobie tak luźno o różnych rzeczach, w tym o pogodzie, i np. warsztatach zaopatrywanych w bliższej i dalszej okolicy (powiedzmy, że ogólnie południe kraju). W mojej wsi jest taki jeden warsztat, który bierze tylko i wyłącznie Noxudola 1600, bo... "on jest dobry, bo się tak na wszystko chyta". Koniec cytatu.

Panowie robią średnio za 1000-1200 od auta i najczęściej uwijają się w jeden dzień, max 2 dni. Profili nie robią, bo to za dużo zachodu. O jakichś piaskach, usuwaniu rdzy, podkładowaniu, przerwach technologicznych, itp. nie słyszeli, tzn. słyszeli wielokrotnie, ale nie dali się przekonać, że to prawda. Obrót mają spory, bo 5-6 aut w tygodniu zrobią. Klienci zadowoleni, bo szybko i tanio.

Pośmialiśmy się, pokiwaliśmy głową, co można więcej  :laugh:

3VZ.pl

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Czerwca 2019, 16:11:52 »
Heh, miałem dziś fajną rozmowę, bo przyjechał pan z Noxudola z dostawą różnych dziwactw.

I zawsze rozmawiamy sobie tak luźno o różnych rzeczach, w tym o pogodzie, i np. warsztatach zaopatrywanych w bliższej i dalszej okolicy (powiedzmy, że ogólnie południe kraju). W mojej wsi jest taki jeden warsztat, który bierze tylko i wyłącznie Noxudola 1600, bo... "on jest dobry, bo się tak na wszystko chyta". Koniec cytatu.

Panowie robią średnio za 1000-1200 od auta i najczęściej uwijają się w jeden dzień, max 2 dni. Profili nie robią, bo to za dużo zachodu. O jakichś piaskach, usuwaniu rdzy, podkładowaniu, przerwach technologicznych, itp. nie słyszeli, tzn. słyszeli wielokrotnie, ale nie dali się przekonać, że to prawda. Obrót mają spory, bo 5-6 aut w tygodniu zrobią. Klienci zadowoleni, bo szybko i tanio.

Pośmialiśmy się, pokiwaliśmy głową, co można więcej  :laugh:

I mają z tego pieniądze... :|

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl