Przełączenie na drugi komplet to podstawa. Muszą być wprogramowane 2 komplety. Nie wszystkie stacje ASO wiedzą jak przełączyć się między kompletami.
Wiem to z autopsji.
Żenada.
Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Hmm... jak kupowałem rok temu auto w Toyota Plus w Gdańsku, to mi powiedzieli, że będę musiał za każdą zmianą programować, bo pamięć jest na 1 komplet. Oni przy zakupie dodawali mi właśnie zimówki, letnie były wcześniej dodane. Auto jest z grudnia 2014.
Przy zmianie na letnie w tym roku też mi kontrolka świeciła, nie pojechałem z tym do aso (bo chcieli 250zł), tylko do Noraouto. Tam mi mieli dodać czujniki, próbowali to zrobić i oddali mi auto mówiąc, że się nie udało. Ja wsiadłem do samochodu i kontrolka się nie zapaliła, więc uznałem, że jednak im się udało. Czyli MOŻE te letnie już były dodane, dlatego mieli jakiś problem. A może jednak mam pamięć na 1 komplet. Słabe jest to, że gdzie popatrzę, albo zapytam, tam jest inna informacja. Tu na forum też widziałem różne zdania na temat możliwości 2 kompletów w Aurisie przed liftingiem.
Tak na marginesie, to podobnie miałem przy problemie z pinem do autoalarmu - w jednym ASO w Krakowie mi powiedzieli, że mogę sobie drugi kluczyk bez karty wyrzucić, bo się nie da nic zrobić jak pinu nie znam, a w drugim się okazało, że jednak wszystko się da i mam nowy pin, w dodatku bardzo szybko.
Tak że duże dzięki za odpowiedzi, przycisk w schowku znalazłem

, ale próba kalibracji (przytrzymanie) nic nie dała. Nie wiedziałem, czy auto ma być zapalone (READY+P) czy tylko włączone, próbowałem na włączonym i przytrzymanie tego przycisku nie dało żadnego efektu. Spróbuję jeszcze przełączenia, a do ASO i tak się wybieram, bo mi hamulce piszczą, więc przy okazji o te czujniki dopytam.