Autor Wątek: Wymiana reflektorów  (Przeczytany 9707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline falsto1

• Toyot Chodzacy
Odp: Wymiana reflektorów
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Grudnia 2018, 19:04:22 »
Po rozmowie ze znajomym w toyocie sprawa wygląda tak .
wiązka z puszką 250 zł
wiązka wnetrza 150
czujnik 150 zł
Lampy Led - cena używek
Robocizna 1000-1500

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Grudnia 2018, 20:30:25 »
Mozna probowac wymienic same soczewki halogenowe na soczewki z ledami. Sterowanie ledami jest bardzo proste, trzy kabelki czyli minus i plus wlaczajacy swiatlo i dodatkowy plus sterujacy klapka od swiatel dlugich. Poszukaj w sieci hasla Koito LED.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Grudnia 2018, 08:54:01 »
Mozna probowac wymienic same soczewki halogenowe na soczewki z ledami.
A potem można się pożegnać z dowodem rejestracyjnym, lub mieć inne nieprzyjemności. Nie stać mnie na jakąś opcję , nic nie szkodzi, sam ją zrobię za pomocą plasteliny i taśmy samoprzylepnej. A, że będę oślepiał innych i stanowił zagrożenie na drodze, to co to mnie obchodzi, przecież mam auto full wypas.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Grudnia 2018, 11:06:25 »
Jesli zastosujesz te same soczewki co w modelu z lampami led to jakim cudem bedziesz oslepial? Bedziesz mial 100% oryginalu. Lepsze chyba takie rozwiazanie niz montowanie chinskich swiecidel w soczewkach przeznaczonych do halogenowych zarowek?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Grudnia 2018, 11:42:59 »
Homologacja lampy jest to dopuszczenie jej do użytkowania, czyli do ruchu. Każdy samochód powinien posiadać homologowane lampy, w przeciwnym wypadku nie powinien być dopuszczony do ruchu, a co za tym idzie - jazda z niehomologowanymi lampami grozi utratą dowodu rejestracyjnego i mandatem. Jakiekolwiek przeróbki lamp pozbawiają je homologacji. Brak homologacji na lampy może być przyczyną poważnych konsekwencji. Nastąpiła stłuczka nie z naszej winy, kierowca innego pojazdu zajechał nam drogę. Jednak wezwał policję i stwierdził, że został oślepiony naszymi światłami. Policjant stwierdza, że w naszym pojeździe znajdowały się lampy bez homologacji i w tym momencie wina za spowodowanie stłuczki nie z naszej winy i tak spada na nas! Stajemy się sprawcą ze wszelkimi konsekwencjami: mandat, zniżki, odebranie dowodu, itp. Czy tak trudno to zrozumieć i darować sobie pomysły tutaj publikowane.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Grudnia 2018, 12:16:58 »
Nie rozsmieszaj mnie tymi bajkami. Ja 4fun założyłem ledy meblowe w silikonie jako follow me home i z pilota wraz z tym świecące logo toyoty, policja przy stluczce widziała że wszystkie emblematy się świeca i pytała dlaczego tak ostro świeca i czy jest homologacja. W pasku był nabity co trzecia dioda E11 powiedziałem że to właśnie numer a te cepy to potwierdzili wraz z typem z ubezpieczalni. Szerzac takie bujdy siejecie panikę to wychodzi na to że lepiej zabić pieszego z powodu braku widoczności czy młodego chlopaczka wracającego z imprezy w nocy aniżeli niby dostać mandat którego nie dostaniesz i tak. Skoro nie rozrozniaja ledow kuchennych od swiatel dziennych to napewno rozwala klosz żeby sprawdzić oryginalność części.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2018, 12:18:50 wysłana przez Stivo »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Grudnia 2018, 12:51:28 »
Nie rozsmieszaj mnie tymi bajkami.
Ten sie śmieje , kto się śmieje ostatni. Nie życzę Ci żebyś kiedyś przekonał się na własnej skórze. że jednak warto przestrzegać przepisy o ruchu drogowym. Nic Ci nie umniejszając, myślę, że wymyślili je ludzie mądrzejsi od Ciebie. A teksty. które tutaj serwujesz są po prostu żenujące. Do niektórych osób niestety nic nie dociera. A to że trafiłeś na głupszych od siebie, no cóż czasami ma się szczęście.
Ja 4fun założyłem ledy meblowe w silikonie jako follow me home i z pilota wraz z tym świecące logo toyoty,
Zwolennik wiejskiego tunningu, czy szybciej jeździ z tymi dodatkami? :grin:

Offline medeor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Grudnia 2018, 13:12:23 »
Związane z żarówkami ale nie z wprost z tematem...
Pamiętam jak kilka lat temu diagnosta ustawiając mi światła na corocznym przeglądzie technicznym opowiadał jak to wjechał pod tramwaj oślepiony źle ustawionymi światłami przez inne auto.
Nie mijaliście nigdy samochodu który Was oślepiał ? Że jeden reflektor świeci normalnie a drugi prawie jak światło drogowe ?
A to często tylko nieumiejętnie wymieniona żarówka... nie wspominając w ogóle o własnych modyfikacjach świateł mijania/drogowych...
Pzdr.
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2018, 13:36:27 wysłana przez medeor »

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Grudnia 2018, 13:47:32 »
Nie mijaliście nigdy samochodu który Was oślepiał ?
Nie raz, ale wierz mi oslepialy mnie również ledowe i laserowe światła homolohowane, bez żadnych modyfikacji ale w trybie "AUTO" i to bardziej niż ledy z aliexpress w "passatach".
Osobiście nie popieram takich modyfikacji jednak ubolewam że Auris I nie ma lepszych świateł, chętnie dołożyłbym pelny zestaw oficjalnych ksenonów ale koszt jest taki, że lepiej kupic inne auto i przy zakupie zwracać uwagę na istone dla nas sprawy.
To czy przejdzie przegląd to najmniejszy pikus. Najgorsza jest świadomość małego prawdopodobieństwa wystąpienia konsekwencji dla "modyfikatora" bo w nocy, z naprzeciwka, obaj powyżej 60km/h, jak ci tablica kątem oka nie zostanie w pamięci to zadna obecna kamerka tego nie zapisze i zanim się ockniesz to sobie możesz.....

Jako mod: w sprawie wątku, falsto1 sam sobie odpowiedział na pytanie. Każdy zrobi jak uważa. Watek zamykam
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2018, 13:52:56 wysłana przez fazibazi »
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl