Autor Wątek: Yaris News  (Przeczytany 167200 razy)

Jackal

• Gość
Odp: Yaris News
« Odpowiedź #105 dnia: 03 Marca 2005, 12:27:37 »
Może na nową??? Ale zdjęć nowej jeszcze Ci nie pokażę:D :D

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #106 dnia: 03 Marca 2005, 16:40:31 »
Cytat: Smok
tył troszkęPeugotem zalatuje, śmieszny przód, środek bombastik- ogólnie super !!
Tylko czemu zacząłem chorować na Corolkę??

Właśnie, czy ten nowy Yarek nie bedzie przypadkiem konkurował z korolką? W środku chyba miejsca podobnie, bagażnik 275 a w korolce tylko 289...
Seat Leon Cupra :D

stainboy

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 05 Marca 2005, 15:58:08 »
Coz dla mnie bomba i bardzo mi sie podoba, ale moj nastepny samochod bedzie wiekszy od Yarisa, mysle o kombi wiec jak zrobia Vitz kombi to biore od reki  :D

Offline Sielan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 05 Marca 2005, 21:27:14 »
Super! Ale, ale, nie widze obrotomierza w wersji cywilnej :( No i mnie tez juz by sie przydalo czasem (np. teraz - Tour de occidental Pologne) cos wiekszego.
Pozdrawiam!
Sielan
Yaris D-4D

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 05 Marca 2005, 22:42:35 »
Cytat: Sober

Właśnie, czy ten nowy Yarek nie bedzie przypadkiem konkurował z korolką? W środku chyba miejsca podobnie, bagażnik 275 a w korolce tylko 289...

IMHO nie będzie. Jest mniejszy, ma słabsze silniki i przeznaczony jest dla innego klienta. Może u nas będzie troszkęinaczej, bo my kupujemy cenę, a nie samochód wg własnych potrzeb, ale niedługo nowa Corolla też nadrobi zaległości.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 07 Marca 2005, 07:57:43 »
tak niedość że Yaris ma mały bagaznik to jeszcze miejsce na 5 osób ( i tylko 1.0 ). Jak ludzie widzą, że Toyota i tylna kanapa wolna to siępchają a mnie serce pęka jak czuje jak ten silnik pracuje jak wiezie 5 osób. Potrebna Corolka z silnikiem min. 1.6  :cry:

Woytek

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 07 Marca 2005, 09:22:39 »
Przestańcie płakać nad tym silnikem, 5 osób bez problemu pociagnie... kiedys jeździłem TICO i 5 osób z bagażami - nawet 140 leciałem (silnik 0,796 L i 41KM),  Problem nie w jeździe, tylko by nie katowac tego silnika przy ruszaniu i nie starać sie pobić rekordu do 100ki. Jak juz siępowoli rozbuja to leciiii..........

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 07 Marca 2005, 10:29:48 »
Woytek
Nie chodzi o to ile pojedzie, tylko jak szybko da radęprzyspieszać np. podczas wyprzedzania, Elastyczność sięliczy, a nie czy dojdzie do 140 km/h.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 07 Marca 2005, 10:35:59 »
Właśnie- Jackal ma rację. Jak czuje jak ten biedniutki silnik ciągnie tą masęto az mam ochotęwysiąć, żeby go odciążyć  :cry:
I weź taki podjedź pod bardziej stromą górkę!! Dla mnie redukcja do 2 biegu na trasie to nie jest normalne !!

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 24 Marca 2005, 14:27:25 »
W życiu nie wiozłem 5 osób :) Podziwam Wasze (a właściwie pasażerów) samozaparcie.
4 tak - nie zauważyłem znaczącej różnicy w przyśpieszaniu.

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 29 Marca 2005, 09:21:10 »
Nowa Toyota Yaris już testowana w Europie

Serwis branżowy "Autocar" opublikował nieoficjalne zdjęcia nowej Toyoty Yaris, która odbywa testy na europejskich drogach przed rynkowym debiutem zaplanowanym na początku przyszłego roku. Uwagęzwraca przede wszystkim zmieniony przód auta, który przypomina rozwiązania spotykane w Toyocie Corolla i Avensis. Jest prawdopodobne, że w ofercie nowego Yarisa pozostaną obecnie oferowane silniki benzynowe o pojemności 1.0 i 1.3 litra.

Nowa Toyota Yaris zostanie zaprezentowana publiczności podczas wrześniowego salonu motoryzacyjnego we Frankfurcie.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 08 Kwietnia 2005, 07:52:40 »
W ostatnim "Auto Swiecie" sa juz pelne zdjecia nowego Yarisa - rzeczywiscie to to samo co na zdjeciach w poprzednim poscie. Natomiast najbardziej spodobalo mi sie wnetrze - niezle odjechane. Boczki drzwi podobne jak w Corolli Verso, pokretla sterowanie nawiewem i klima umieszczone w pionie, a nie w poziomie, no i predkosciomierz i obrotomierz typu Optitron (niestety centralnie :x )
Mozna opcjonalnie zamowic sobie przycisk rozrusznika (engine - start-stop).
No i co wazne - podobno bagaznik jest wiekszy od poprzednika o 70 litrow (albo nawet 90 - nie pamietam).

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 19 Kwietnia 2005, 12:16:27 »
Najmniej traci Toyota

Przedstawiamy spadek wartości trzech aut z klasy samochodów małych. Porównaliśmy modele: Opel Corsa, Nissan Micra oraz Toyota Yaris. Obecna cena tych samochodów u dilera to ponad 45 tys. złotych

Najmniejszy spadek wartości zanotowała Toyota. Model z 1999 roku kosztuje ponad 25 tys. zł, czyli o 46 proc. mniej niż nowy. Cena corsy i micry z 1999 r. wynosi obecnie ponad 15 tys. zł, co oznacza utratęponad 66 proc. w stosunku do wartości auta nowego. Oczywiście największe zmniejszenie wartości auta nastąpiło w 2004 r. Spadek: Yaris - 18 proc. micra i corsa - 28 proc. Wyraźny spadek cen opla corsy można zauważyć w 2000 r. czyli samochodów 5-pięcioletnich, a micry w 2002 roku - trzylatki. Najwyższy spadek wartości toyota zanotowała w pierwszym roku, kolejny spadki są już niewielkie i zmniejszają sięz biegiem lat.

Najczęściej w corsie psują się: światła mijania, układ wydechowy, tarcze hamulcowe (nierówne) oraz cylinderki hamulcowe. Mimo to corsa znajduje sięna pierwszym miejscu na liście bezawaryjności. Na kiepskie hamulce skarżą siętakże właściciele yarisów. Typowe usterki dla tego modelu to także: klekotanie nadwozia oraz usterki oświetlenia. Właściciele nissana mogą narzekać na skrzypienie fotela pasażera, ciężko opuszczające sięszyby oraz częste awarie kontrolki poduszki powietrznej. W starszych modelach dość ciężko pracuje pedał hamulca.

Wszystkie modele mają podobną wielkość, moc silników i zbliżone zużycie paliwa 5,8-5,9 l na 100 km.

Toyota yaris będzie zmodernizowana pod koniec tego roku, natomiast nowa corsa pokaże sięw przyszłym.

(Rzepa/Anna Ogonowska-Rejer)

adi

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 04 Maja 2005, 18:18:21 »
na zdjeciach mi sie nie podoba :? ale kto wie jak zobacze na ulicy kiedys moze zmienei zdanie :wink:

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 04 Maja 2005, 18:28:16 »
Vitz to Yaris tylko że nie na rynek europejski, podejżewam że nazwa pozostanie taka jak jest teraz czyli Yaris a stylistyka wg mnie ciekawa

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl