Autor Wątek: Akcja serwisowa: wymiana zbiornika par paliwa  (Przeczytany 57990 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Geminatores

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Akcja serwisowa: wymiana zbiornika par paliwa
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Kwietnia 2019, 09:07:43 »
To samo pomyślałem "podwinęła"... Amatorzy. Poza tym benzyną tak śmierdziało, że gdybym był palący to oparów było tyle, że to by naprawdę jeb....o w kosmos  :grin: Swoją drogą to nadal śmierdzi ale mam wrażenie, że z każdym dniem mniej...

Offline StLis

• Początkujący
« Odpowiedź #91 dnia: 20 Kwietnia 2019, 15:35:57 »
Byłem dzisiaj na wymianie tego zbiornika par paliwa. Przed akcją miałem około 2/3 zbiornika. W czasie jazdy powrotnej z serwisu co kilka km wskaźnik poziomu paliwa spadał o jedną kreskę. Po przejechaniu ok 18 km poziom na wskaźniku pokazywał 1/3 zbiornika. Zatankowałem do pełna i weszło tylko 20 litrów czyli miałem 2/3 poziomu a wskaźnik wskazywał 1/3. Zawróciłem do warsztatu i po przejechaniu ok 18 km na wskaźniku miałem 0 paliwa. Stwierdzili że przy instalacji nowego zbiornika par prawdopodobnie nie została prawidłowo podłączona wtyczka w zbiorniku. Z powodu pełnego zbiornika nie naprawili swojego błędu. Mam wyjeździć jak najwięcej paliwa i wrócić na poprawkę. Samochód to Avensis 2014. Serwis w Gdańsku.
Przyjechałem sprawnym samochodem a wyjechałem niesprawnym. Do tej pory nie miałem zastrzeżeń do pracy tego serwisu ale po dzisiejszej akcji opinia na temat jakości usług drastycznie spadła. Taka jakość usługi naraża mnie na koszty z powodu straty czasu na reklamacje i usunięcie usterki spowodowanej przez niewłaściwie wykonaną usługę.

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #92 dnia: 20 Kwietnia 2019, 23:05:33 »
Nauczyciele strajkują to może na praktyki z podstawówki już biorą?  :o
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline Momek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Kwietnia 2019, 19:46:18 »
No u mnie też w sumie było z przebojami. Za pierwszym razem zostawiłem auto i po godzinie telefon że jest problem bo przysłali im nie te części. Niby moja Rolka to przejściówka i albo zostawią na dwa dni auto, albo mają poskładać jak było. Zastępczego akurat ponoć nie mieli na stanie bo by mi dali na te dwa dni. Kazałem poskładać jak było i po dwóch miesiącach umówiłem się drugi raz. Tu już poszło bezproblemowo. Paliwem śmierdziało tylko przez chwilę za pierwszym razem, ale auto za każdym razem odstawiałem na rezerwie.
Pozdro

Offline Radomadre

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 26 Kwietnia 2019, 09:42:28 »
U mnie po akcji serwisowej w Avensisie śmierdziało benzyną przez 1,5 tygodnia, pojechałem do ASO po drodze i kazałem im sprawdzić. Okazało się, iż uszczelkę musieli wymienić na nową bo tamta się "podwinęła" :-) Ma już być dobrze :-) Dam znać jeśli to nie pomoże.

Offline gregoreu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 26 Kwietnia 2019, 20:44:11 »
Jakieś dziwne te uszczelki w toyotach-same się podwijają.Niedlugo będzie chyba akcja serwisowa wymiany podwijających się uszczelek. :o

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 27 Kwietnia 2019, 08:37:25 »
iż uszczelkę musieli wymienić na nową bo tamta się "podwinęła"
Mnie uczono, że uszczelki zawsze daje się nowe
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline bolo103

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #97 dnia: 18 Czerwca 2019, 13:05:39 »
Ja tez dostałem propozycję wymiany. Tylko pytanie czy jest sens jeśli nic się nie dzieje? Widzę że same problemy po wymianie. Jak sądzicie wymieniać czy lepiej nie ruszać i dac sobie spokój?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #98 dnia: 18 Czerwca 2019, 13:17:25 »
Gdzies tu pisalo, ze jakis element plastikowy moze pęc, skutkujac wyciekiem paliwa i teoretycznie zagrozeniem pozarem.

Offline bolo103

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #99 dnia: 18 Czerwca 2019, 13:46:10 »
No tak czytałem - Tylko jak jest w praktyce? Wymieniać czy dac sobie spokój. Tyle lat nie pękł A teraz wykryli że pęka ? Ktoś nie wymieniał?

Offline Momek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Czerwca 2019, 13:48:27 »
Lepiej wymienić. Jak coś spi#!!?;:@ to poprawią

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #101 dnia: 18 Czerwca 2019, 20:03:30 »
Wymień, tylko nie utrudniaj im pracy i pojedź na rezerwie... :grin:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #102 dnia: 01 Lipca 2019, 17:58:52 »
i już jestem po kampanii. Miało trwać 2 godziny, zrobili w ok. 50 minut.

Z tych wszystkich rzeczy o których była mowa nic nie wystąpiło:
zaczep pasa wyjęty, tapicerka nie ubrudzona, autko odpala normalnie, wskaźnik paliwa nie szaleje.
Zapach paliwa był ledwo wyczuwalny - szybko wywietrzało (oddałem ze stanem zbiornika trochę poniżej 1/4).
Wypada jeszcze zatankować do pełna i poobserwować, czy nic przypadkiem nie cieknie.

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Lipca 2020, 12:29:30 »
Przyjechałem sprawnym samochodem a wyjechałem niesprawnym. Do tej pory nie miałem zastrzeżeń do pracy tego serwisu ale po dzisiejszej akcji opinia na temat jakości usług drastycznie spadła. Taka jakość usługi naraża mnie na koszty z powodu straty czasu na reklamacje i usunięcie usterki spowodowanej przez niewłaściwie wykonaną usługę.

Qfa jutro jadę na wymianę, mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.

Offline TJ

• Początkujący
  • Samochód:: Avensis T27 Wagon 1.8
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Maja 2024, 23:25:16 »
Witam, niedawno nabyłem Avensisa 1.8 benzyna 2012r  i zauważyłem, że podczas odkręcania korka paliwa jest mocne syczenie, dodatkowo przy tankowaniu pistolet na stacji odbija chwilę po rozpoczęciu tankowania. Muszę go wysuwać żeby zatankować.
W poszukiwaniu rozwiązania trafiłem na ten wątek i okazało się, że moja toyota łapie się na akcję serwisową. Wymiana tego zbiornika powinna rozwiązać problemy czy jest to związane z czymś innym?
Dodatkowo wystarczy wypełnić ten formularz na stronie toyoty i rzeczywiście się odezwą? Czy jednak lepiej dzwonić. Szczerze mówiąc to moje pierwsze zetknięcie z ASO.  Dodam, że auto zostało sprowadzone z Holandii.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl