Autor Wątek: tylny chlapacz  (Przeczytany 2514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

adi

• Gość
tylny chlapacz
« dnia: 21 Maja 2005, 12:06:41 »
jak jest montowany tylny chlapacz ale ten fabryczny podluzny przed tylnym kolem :?:  :?:  z jednej strony jest na srube a od gory :?:  :?:  zgubilem gdzies montowanie :(  moze ma ktos jakis patent jak mozna go zamontowac :?:

MaLy_RaDeK

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maja 2005, 13:04:59 »
To chyba zlamales cos...
U mnie jest na jedna srube (od dolu) a od gory trzyma sie "sam".

adi

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maja 2005, 13:12:34 »
Cytat: MaLy_RaDeK
To chyba zlamales cos...
U mnie jest na jedna srube (od dolu) a od gory trzyma sie "sam".

pewnei na jakis zatrzask....no nic sprawdze pozniej jak drugi sie trzyma i cos pokabinuje :adiabelek

Lapa

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maja 2005, 22:32:15 »
Jakieś 3 miesiące temu montowałem u mnie go. Góra siętak jakby zaczepia o krawędź błotnika/blachy a dół faktycznie jest tylko na 1 śrubę.

Zresztą jak odkręcisz to siępołapiesz bo inaczej sięgo nie da przykręcić.

PS. mój złamany został po najechaniu na jakąś gałąź (podbiło ją i złamała ten chlapacz).

adi

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Maja 2005, 22:34:29 »
wyraznie tam jest duzo dziura i w podwoziu tez;] wiec cos tam musi to trzymac bo jak sie wpycha to zaraz wypada;]

jackk7

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maja 2005, 13:29:30 »
U mnie "ten" chlapacz wypiął siępodczas jazdy po koleinach z wodą. Telepał o podwozie i kilka razy stawałem zanim połapałem sięco to hałasuje. Zapięty jest na "mocną" śrubęw okolicach progu w kierunku od dołu ku górze i na drugą - "wrażliwą" małą śrubkęw kierunku od tyłu ku przodowi. Wkręcona jest w mały plastyk rozporowy, który wylazł (u mnie ) razem ze śrubą. Wybieram sięz tym do serwisu, a na razie włożyłem z powrotem, trzyma sięna tzw. "słowo honoru"

adi

• Gość
tylny chlapacz
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maja 2005, 14:40:25 »
Cytat: jackk7
Zapięty jest na "mocną" śrubęw okolicach progu w kierunku od dołu ku górze

o to mi chodzi wlasnie jak ta sruba wyglada :?:  :?:  :?:  :shock:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl