0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Panowie to co w takim układzie polecacie zakupić ? Ctek czy może Kulon? Nie chcę badziewia bo nie jestem zwolennikiem "byle najtaniej" bo nie raz się już przejechałem że co tanie to drogie. Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka
Cytat: ZiE_MiA w 13 Stycznia 2022, 13:52:57Panowie to co w takim układzie polecacie zakupić ? Ctek czy może Kulon? Nie chcę badziewia bo nie jestem zwolennikiem "byle najtaniej" bo nie raz się już przejechałem że co tanie to drogie. Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu TapatalkaJa mam taką ładowarkę i nie muszę odłączać klem.Producent ładowarki nawet w instrukcji pisze że można bez odłączania ładować i dołączył nawet 2 komplety kabli które się na stałe podłącza do klem i ładowarkę wpinasz wtyczką !!!!Tak więc mam w dwóch autach założone kabelki z wtyczką i bezpiecznie i błyskawicznie podłączam ładowarkę i ładuję aku.
W ASO Toyoty nieraz widziałem jak serwisanci ładowali w wystawionych autach akumulatory i też ich nie wyciągali i nie odpinali. Może mają jakąś ładowarkę (prostownik), która jest całkowicie bezpieczna dla instalacji hybrydy. Trzeba by ich podpytać jaki sprzęt używają.Też kombinuję jaką ładowarkę kupić aby pozwalała na bezpieczne ładowanie akumulatora bez odpinania klem.Czy ten CTEK MXS 5.0 jest całkowicie bezpieczny dla instalacji autka ?
Ja użyłem cudzysłowu.
Ogarnijcie się snoby.
A poza tym rodzina zdrowa?
Ja mam Optimate 6 ampmatic, ale sądzę, że taka ładowarka nie ładuje akumulatora do końca.