Autor Wątek: NOwy Auris z salonu warto?  (Przeczytany 13376 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: NOwy Auris z salonu warto?
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Lutego 2019, 13:34:57 »
@mariuszs o dzięki :) Zazwyczaj salony nieźle sobie doliczają. Tak mnie też zastanawia dlaczego ludzie sprzedają z takim niskim przebiegiem  :o

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Lutego 2019, 13:46:53 »
@mariuszs o dzięki :) Zazwyczaj salony nieźle sobie doliczają. Tak mnie też zastanawia dlaczego ludzie sprzedają z takim niskim przebiegiem  :o
To jest pewnie auto którego właścicielem jest salon, jeździli pracownicy i sprzedawane jest z zyskiem. Takie auta sprzedaje się właśnie z małym przebiegiem ale jednocześnie z pełną gwarancją.

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Lutego 2019, 13:57:17 »
Jak jezdzili pracownicy to wiadomo nie każdy używa tak jak swoje tylko żyłuje samochód do oporu :)

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Lutego 2019, 15:11:12 »
Nie wiem czy każdy tak robi, ale to hybryda, automat, ciężko coś w niej zepsuć.
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2019, 20:44:26 wysłana przez fazibazi »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Lutego 2019, 15:19:31 »
Jak jezdzili pracownicy to wiadomo nie każdy używa tak jak swoje tylko żyłuje samochód do oporu :)

Jednak uważam że nie ma 100% pewności że samochód służbowy musi być zajechany przez pracownika.

Oj chyba sporo rzeczy posiada hybryda i spalinowy AURIS które mogą się zepsuć. Przy Twoim wpisie można by sądzić że przeguby od jeżdżenia po dziurach i krawężnikach w Hybrydach się nie psują  :cheesy:

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Lutego 2019, 15:56:18 »
@jerry2006 Dokładnie :) Wymieniać olej raz na 50 tys km wystarczy :) Wszystko zależy jak się dba. Ja o swojego Yariska dbam co 15 tys km wymiana lub rok to po prostu jest nawyk dzięki któremu samochód i silnik posłuży na lata.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Lutego 2019, 16:57:13 »

Jednak uważam że nie ma 100% pewności że samochód służbowy musi być zajechany przez pracownika.

Oj chyba sporo rzeczy posiada hybryda i spalinowy AURIS które mogą się zepsuć. Przy Twoim wpisie można by sądzić że przeguby od jeżdżenia po dziurach i krawężnikach w Hybrydach się nie psują  :cheesy:

Skrzynia jest niezniszczalna, sprzęgła nie ma a silnik pracuje wyłącznie w trybie Atkinsona czyli jest mniej wysilony. Przeglądy były robione na 100% więc odpada problem wymiany oleju.

Przeguby i amortyzatory i tak należy sprawdzić przed zakupem. Same klocki dużo powiedzą o stanie auta, powinny być jak nowe ;)
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2019, 16:58:45 wysłana przez mariuszs »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Lutego 2019, 17:20:15 »

Pisząc to odniosłem się do tekstu:"cężko coś w niej zepsuć" a nie do stanu w jakim może być samochód przy zakupie.

Skrzynia jest niezniszczalna, sprzęgła nie ma a silnik pracuje wyłącznie w trybie Atkinsona czyli jest mniej wysilony. Przeglądy były robione na 100% więc odpada problem wymiany oleju.

Przeguby i amortyzatory i tak należy sprawdzić przed zakupem. Same klocki dużo powiedzą o stanie auta, powinny być jak nowe ;)

Ta odpowiedź bardziej mi się podoba bo posiada konkrety.  :good:
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2019, 17:26:38 wysłana przez jerry2006 »

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Lutego 2019, 20:42:06 »
Zaglądałeś tu ?
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,45311.0.html#new
auto doinwestowane i hybryda. Nie pchaj się w silnik 1,33 i golasa
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Lutego 2019, 08:46:01 »
Dokładnie. Szybko będziesz żałować. Tym bardziej z ASO gdzie dużo przeplacisz

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Lutego 2019, 10:49:43 »
auto doinwestowane i

Szarpałbym jak Reksio szynkę :P
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Lutego 2019, 13:05:21 »
Tym bardziej z ASO gdzie dużo przeplacisz....
To znaczy, że przez Toyotę używanych nie opłaca się kupować czy masz na myśli co innego?
Swoją drogą będąc na DG nie opłaca się mieć auta gdyż nie można sobie tego wliczyć w koszty tylko trzeba użyczać od kogoś  <zalamka>

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Lutego 2019, 13:26:54 »
Swoją drogą będąc na DG nie opłaca się mieć auta gdyż nie można sobie tego wliczyć w koszty tylko trzeba użyczać od kogoś
To ciekawe bo mam DG i wliczam je w koszty. Kupuj tego Aurisa z forum, bo Ci ucieknie :)

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Lutego 2019, 14:27:25 »
To znaczy, że przez Toyotę używanych nie opłaca się kupować czy masz na myśli co innego?
To znaczy że nie podałeś wystarczających danych i nie wiadomo czy się opłaca czy nie.  Potrzebna jest cena i dokładna informacja o jaki model i wersję z jakim wyposażeniem chodzi.  Wtedy można porównać cenę używanego i nowego.  Do tego potrzeby jest przebieg obecny, końcowy i planowana liczba lat użytkowania.  Wtedy można policzyć i porównać łączne koszty użytkowania używanego względem nowego i dyskutować czy się to opłaca.

Offline obek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Lutego 2019, 15:17:26 »
Witam Panie i Panowie.
Dzisiaj zawitałem do salonu Toyoty. Sprzedawca zaciekawił mnie opcją Auris-a 1,33 za cenę ok 61.000 - jest to podstawowa wersja z czujnikami, lakier metalik i ochrona przed złodziejami, auto jako 2 właściciel bym był bo jako pierwszy zarejestrowany na Toyota Poland.
Moje wrażenia silnik 1,33 trochę mułowaty jest, spalanie wyszło po jeździe coś kolo 7 l.
CO o tym myślicie? Brać?  :o
@Zbig wszystko zostało podane dotyczące auta nowego.
Co do używanego to też wspomniałem, że życzą sobie za Aurisa Hybrid z 2014 157 tys km wersja wyższa za 69 tys.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl