Verso08,
wczoraj próbowałem odkręcić i nie mogłem od strony pasażera - mam wrażenie jakby tam był klucz 13,5

13 za mała, na 14 luzy. Niby udało mi się odkręcić podłokietnik kierowcy, ale co z tego jak na fotelu pasażera śruba się chyba zapiekła i ta 14 "przeskakuje" mi...
Możliwe, żeby do podłokietników Toyota wymyśliła dedykowany klucz, czy po prostu mam *ujową 14 i dlatego się ślizga?
Póki co podłokietnik czeka na przykręcenie... choć przyznam, że spodziewałem się lepszego wykonania i spasowania. Szczególnie mam zastrzeżenia do nóżki - w Corolla Verso 2, do której wg. opisu jest dedykowana, w rzeczywistości nie pasuje tak idealnie. Nóżka podłokietnika jest całkowicie prosta/pozioma, a podłokietnik jest delikatnie profilowany - najpierw prosty, a potem pochyły - więc podłokietnik albo będzie "prosty", ale wtedy robi się wyraźna dziura pomiędzy nóżką podłokietnika i tunelem, albo "pochylony" co pogarsza komfort (i pewnie coś podłożę między nóżkę, a podnoszony schowek), ale z przodu lepiej jest spasowane i nie powoduje, że od razu widać, że to dokładany podłokietnik.
Pomijam już różnicę kolorów tunelu i podłokietnika i to, że siedząc z tyłu bardzo widać, że jest to "nakładka" na ori tunel.
Aż mierząc wczoraj - i nie mogąc odkręcić lewego podłokietnika - zastanawiałem się, czy warto... bo kolejny problem do ogarnięcia, to zamaskowanie braku podłokietników oryginalnych i wystający bolec. (najprościej wymienić fotele na takie bez podłokietnika, ale to kolejna operacja i wydana kasa...)