Autor Wątek: Stacja multimedialna Toyota RAV4 2016  (Przeczytany 29513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magmarek

• Prawie Toyot
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2019, 22:59:57 wysłana przez Magmarek »

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Stacja multimedialna Toyota RAV4 2016
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lutego 2019, 22:35:35 »
Cześć.

Sam też się przymierzam do wymiany, i pewnie za klika dni zamówię.
Zasadniczo jak nie znajdę nic lepszego, to miałem zamówić Dasaita.
Bo twierdzą, że jest plug&play
Działa moduł CAN, czyli kierownica, klima, drzwi.
Można podpiąć fabryczną kamerę cofania
Działają fabryczne USB,

Pewnie dopiero w niedzielę będę miał czas na spokojne zastanowienie się na tym.

Prawdopodobnie, można dokupić magiczny kabelek, aby dało się podpiąć fabryczna antenę GPS (mam tylko nadzieję, że jest w tej płetwie).

Chcę też podpiąć modemem GSM i przednią kamerkę.
Jak ktoś ma zamontowany, to niech się podzieli informacją na co zwracać uwagę i co jest  do kitu.

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lutego 2019, 14:21:18 »
Ja mam w rav4 III taką stację, android 8 i dość wypasione bebechy, w Warszawie jest sklep gdzie podłączyli mi taką jak tablet (bez fizycznych przycisków ale większy ekran) i zwykłą.

Wziąłem taką z przyciskami fizycznymi bo bałem się że ten ekran będzie ciężki w używaniu podczas jazdy a chciałem żeby np pasażer mógł też łatwo wyciszyć radio a nie łazić po menu itp.

Ogólnie sprawdza się super, szczególnie sterowanie głosowe w guglu fajnie działa. rav3 III nie ma CAN więc analogowo przyciski wykrywa ale dzięki temu można po 2 funkcje przypisać krótkie naciśnięcie i przytrzymanie.

Jedyna rzecz to w sklepie odradzali wpinanie kamery do androida przedniej bo mają z tym dużo problemów, mówili że klienci się skarżą i jak chce to na swoją odpowiedzialność bo się lubi zawiesić i zabawy dużo.  A tak to śmiga jak złoto :)

Offline rezystor22

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lutego 2019, 22:32:34 »
Ja mam w rav4 III taką stację, android 8 i dość wypasione bebechy

Podaj proszę jaki masz model tej stacji, jakaś fota jak to wygląda? Nie "popsuła" ci deski?

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Lutego 2019, 09:39:05 »
Zaznaczam że jest to rav4 III 2010 - wątek jest o nowszych ravkach ale chyba te stacje różnią się tylko wyglądem, działa tak samo.
Nie wiem czy to ma w ogóle jakieś swoje modele, wziąłem taką z 4GB ramu i andkiem 8.0, 8 corowy cpu.

Kolor podświetlenia ustawia się w menu androida, po włączeniu świateł się przyciemnia. Ma czujnik natężenia światła bo jak wjadę w tunel to zmienia mapę na ciemną. Kamerkę po testach wybrałem taką mała kostkę, te linie na zdjęciu da się wyłączyć w menu tylko nie ruszają się przy ruchach kierownicy jak w nowych autach.  Z ciekawostek kupiłem czujniki ciśnienia i temperatury wewnętrzne do kół, za 190zł z wysyłka z Chin, 80zł montaż u wulkanizatora i działa jak złoto :)

https://imgur.com/a/9epp6Xq
https://imgur.com/IqrIsAB
https://imgur.com/a/9epp6Xq

(jak daję w tagi img to się nie pokazują foty w poście więc daje bez)

Offline jerrry

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Lutego 2019, 09:55:51 »
Fajnie wyglada - jak oryginał.
Ciekawa i kusząca propozycja bo fabryczne radio jest bardzo słabe.
Jak wygląda sprawa z dźwiękiem czy gra czysto?

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lutego 2019, 10:07:21 »
W oryginalnym radiu słuchałem tylko stacji radiowych i jest porównywalnie (audiofilem nie jestem)
Fajna jakość jest ze spotyfaja czy nawet z youtube (yt nie można oglądać, jest tylko dźwięk) ale to chyba przez cyfrowe źródło.
Dali mi za darmo przy zakupie dodatkowy mikrofon i mam przy słupku kierowcy, zestaw BT działa rewelacyjnie, bez najmniejszych problemów i słyszący mówią że mnie słychać bardzo dobrze.

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2019, 07:07:21 »
W tym radyjku mozna nawet ogladac TV naziemna po zaopatrzeniu sie w tuner dvb-t na usb oraz jakas antenke

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Kwietnia 2019, 21:12:00 »
Witam.
Chwile mi to zajęło, ale zamówiłem DASAIT-e na AliExpress-e i w zeszłą sobotę zamontowałem (sam) radio w samochodzie.
Minusy to:
- bardzo kiepski wyświetlacz, tzn. mała jasność maksymalna i odblaski.
- sygnał z kamery cofania, jest chyba konwertowany z cyfrowego na analogowy, generalnie jest bardzo przepalony dodają do tego kiepski ekran, wychodzi masakra.
- bardzo długo się uruchamia,
Radio jest plug&play, jedynie wtyk od antena GPS wymagał przerobienia.
Wzmacniacz w nim jest, przeciętny ale jeżdżę wolno a samochód jest w miarę cichy wiec jest OK.
Wszystko, co działo wcześniej na fabrycznym , działa i na nowym. Łącznie z informacją o ciśnieniu w poszczególnych kołach.

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Kwietnia 2019, 06:34:18 »
Nie wiem co kupiles, ale moje radyjko ma jasnosc i kontrast w najlepszym porzadku.
Jakość wyswietlanego obrazu jest super. Kamerki nie mam wiec sie nie wypowiem. Ogladam czasem na postoju  telewizje naziemna i obraz jest rewelacyjny.
Czy dlugo sie uruchamia? Czy ja wiem? - Android:)

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Kwietnia 2019, 15:24:49 »
U mnie uruchamianie trwa mniej niż 2 sekundy. Pewnie usypia tylko. Może to kwestia ustawień?

Offline kniazio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Kwietnia 2019, 15:56:50 »
Tylko gdzie sie to ustawia?

Offline kim

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Maja 2019, 21:49:53 »
RAV IV 2014 2.0 150kW 4x4
Czesc, zakupilem z Aliexpress radio 10,2" wstawili mi w Gdyni profesjonalny "Japan Service" polecam jest tam bardzo dobry elektryk, za radio plus rejestrator ktory zakupilem pod ta wersje radia dalem ok 300$ a za wstawienie 450zl Czy sie oplaca czy nie???
Zalezy dla jednych drogo i niepotrzebne a dla innych super, o gustach sie nie dyskutuje  :beer:
Wszystko dziala jak nalezy teraz moge cieszyc sie pelna wygoda w samochodzie jest wszystko TV i You tube.
Wszystkie funkcje servisowe dzialaja jak nalezy nic nie zostalo zatracone, polecam wyglada i pasuje oblednie.

https://photos.app.goo.gl/HUCbci5yD7nfZD619

Pozdrawiam goraco.

kmiz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Października 2019, 21:18:05 »
Witam, czy możesz podzielić się linkiem do zakupionego radia, jeśli jesteś zadowolony i nie masz zastrzeżeń. Bardzo dziekuję. Pozdrawiam Zbyszek.

Offline bielec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Października 2019, 10:50:38 »
Witam, czy możesz podzielić się linkiem do zakupionego radia, jeśli jesteś zadowolony i nie masz zastrzeżeń. Bardzo dziekuję. Pozdrawiam Zbyszek.
A może ktoś wie gdzie w Łodzi coś takiego montuje?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl