Autor Wątek: E16 przystosowanie bagażnika pod LPG  (Przeczytany 2336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krii

• Początkujący
E16 przystosowanie bagażnika pod LPG
« dnia: 16 Marca 2019, 09:50:45 »
Witam
Mam e16 1.6 2017 od tygodnia, i jak wszystkie poprzednie auta idzie pod LPG (ekonomia-45k rocznie). PYTANIE: są jakieś gotowe rozwiązania - pomysły na podniesienie podłogi bagażnika przy założeniu że potrzebuję większy zbiornik toroidalny? Poprzedni miałem Leona 2 i 70 litrów zbiornik i wykorzystałem prowadnice i wkład bagażnika z Altei i było (jeszcze jest) super.

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
Odp: E16 przystosowanie bagażnika pod LPG
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2019, 12:58:07 »
Ja celuje w tą instalację i w tej firmie "Toyota Corolla 1.6 Valvematic 2017 by Silesia Cars Katowice "  ale poczekam chyba jeszcze do końca gwarancji. Tu link do instalacji i galerii  https://lpg-forum.pl/topic67490.html?forum_uri=toyota-corolla-1-6-valvematic-2017-by-silesia-cars-katowice&hilit=auris&sid=d7753fa6008402b14ade17e6a8b7410d - trzeba się na tym portalu zarejestrować i zalogować aby galeria i posty były widoczne. Podoba mi się to wykonanie no i gościu ma do Corolli wstawiony tam zbiornik 67 litrów. :)

Offline misiek6mps

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Marca 2019, 14:29:54 »
Ja mam bez przeróbek butlę 46 litrów która fizycznie napełnia się do 40 litrów. Starcza to na 400km jazdy z prędkością 140km/h lub 500 km jazdy z prędkością 110km/h. Dla mnie zasięg wystarczający.

Online czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Marca 2019, 15:53:46 »
W tym w/w wątku jak piszą weszła tam butla o pojemności 67 litrów o wymiarach 680/225 i nic nie przerabiali a jedynie jak pisze właściciel auta tylko małe deczko podniosło mu w tym miejscu podłogę i nawet tego nie widać. Wygląda więc, że taką butlę można spokojnie zainstalować w Corolli  - no jedynie jak ktoś będzie jeździł ciągle z kompletem ludzi i bagażem to można rozważyć wymianę sprężyn na jakieś mocniejsze aby tył nie siadał za bardzo :)

Offline 4adam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2019, 18:12:21 »
Ja celuje w tą instalację i w tej firmie "Toyota Corolla 1.6 Valvematic 2017 by Silesia Cars Katowice "  ale poczekam chyba jeszcze do końca gwarancji. Tu link do instalacji i galerii  https://lpg-forum.pl/topic67490.html?forum_uri=toyota-corolla-1-6-valvematic-2017-by-silesia-cars-katowice&hilit=auris&sid=d7753fa6008402b14ade17e6a8b7410d - trzeba się na tym portalu zarejestrować i zalogować aby galeria i posty były widoczne. Podoba mi się to wykonanie no i gościu ma do Corolli wstawiony tam zbiornik 67 litrów. :)

Mi instalacje założyli dobrze w SilesiaCars, Corolla jeździ OK. Do instalacji zastrzeżeń nie mam żadnych. Ale zostawili nie przypietą gaśnice i zauważyłem to zaparkowaniu samochodu pod domem. Podczas powortu do domu, na DTŚ i A4 gaśnica zdążyła się odpalić... trochę sprzątania było. Od szefa Nie usłyszałem nawet przepraszam.  ?Robią? 3-4 samochody dziennie i trochę widać, że ze wszystkim im się spieszy.

Miałem też lekko obdarty rant 1 felgi(były świeżo po renowacji +nowe opony) ale nie byłem w stanie im udowodnić, że to oni zrobili. To również zobaczyłem dopiero pod domem. Niby sprawdzili ?swoją dokumentacje zdjęciową z montażu? i oczywiście tego koła nie uchwycili na zdjęciach :)

Poza tym teraz(po 3miesiącach) odkleiła się kontrolka od lpg na desce i musiałem sobie podkleić sam.

Znajomy tam montował lpg w innym samochodzie i instalacje sobie chwali, nie miał takich przygód jak ja :)
Montuj u nich, ale sprawdź dokładnie wszystko podczas odbioru samochodu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Art75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Grudnia 2019, 11:44:46 »
Miałem też lekko obdarty rant 1 felgi
Takie uszkodzenie to chyba przy zdejmowaniu opon się zdarzyć może ale przy montażu lpg??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl