Autor Wątek: Toyota Touch 2 - firmware update (Display Audio Software)  (Przeczytany 155415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
Odp: Toyota Touch 2 - firmware update (Display Audio Software)
« Odpowiedź #105 dnia: 12 Stycznia 2020, 20:38:13 »
No te ceny sporawe jak dla mnie za posiadanie nawigacji . Chyba że znajdę dojście bezpośrednie do rozbitka . Tylko czy to musi być koniecznie też Auris ?

A jak może cenowo wyjść opcja III ?
Podoba mi się obecnie skalowe przeliczanie spalania ,dwie strony CAR . Tego po III opcji nie będzie ?

Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #106 dnia: 12 Stycznia 2020, 21:20:10 »
No te ceny sporawe jak dla mnie za posiadanie nawigacji . Chyba że znajdę dojście bezpośrednie do rozbitka . Tylko czy to musi być koniecznie też Auris ?

A jak może cenowo wyjść opcja III ?
Podoba mi się obecnie skalowe przeliczanie spalania ,dwie strony CAR . Tego po III opcji nie będzie ?

Ciężko zrozumieć o co ten bój. Kup sobie jakieś radio z Androidem i wyrzuć ten chłam :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 12 Stycznia 2020, 21:43:48 »
A jaki jest sens kupowania nawigacji firmowej, która i tak jest beznadziejna i jeszcze płacic za jej uaktualnienie, które nigdy nie będzie na czasie?
Ciężko zrozumieć o co ten bój. Kup sobie jakieś radio z Androidem i wyrzuć ten chłam :)
  :good:

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #108 dnia: 12 Stycznia 2020, 22:41:10 »
Nie jestem jakiś wybredny , zawsze wystarczało mi to co było w ori , no a teraz nie ma navi wcale .
Szukam odpowiedzi/podpowiedzi a nie zaraz wywalaj to .
A może mi się podoba ori ,są aukcje , więc ktoś to kupuje .
Zamiast strzępić ozorki , podajcie przykłady ,radia ,zmian koniecznych ,no i koszty z doświadczenia .

Do tej pory udawało się za free lub małe sumy wszystko spolszczyć i mieć mapy/kopie na nośnikach .
To nowa sytuacja i zgoła trudniejsza , szukam najtańszej opcji posiadania w Aurisie navi , a to czy będzie powerpuper ,czy normal to już mniej dla mnie istotne . Bo wystarczały mi ori i nie koniecznie z najnowszymi mapami .

« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2020, 23:01:20 wysłana przez Rademenes »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 13 Stycznia 2020, 07:48:25 »
Bo wystarczały mi ori i nie koniecznie z najnowszymi mapami
A do czego ma służyc nawigacja bez najnowszych map? Tego to już nie jestem w stanie zrozumieć  :o Chyba że jako ozdoba samochodu i powód do zadowolenia z jej posiadania. To kup sobie z wersji USA, będzie tania a coś tam będzie się świeciło  <zalamka>

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #110 dnia: 13 Stycznia 2020, 14:01:35 »
Szukam odpowiedzi/podpowiedzi a nie zaraz wywalaj to .
A może mi się podoba ori ,są aukcje , więc ktoś to kupuje .
Zamiast strzępić ozorki , podajcie przykłady ,radia ,zmian koniecznych ,no i koszty z doświadczenia .
Nie denerwuj się, po prostu rozważ to jako jedną z opcji - bo jest to bardzo sensowna opcja, jeśli już musiałbyś coś w tej sprawie zrobić.  Lepszy będzie uchwyt na telefon niż zabawa z rozbudową TT2. Ewentualnie wymiana radia na takie z obsługą Android Auto. Piszę to jako posiadacz systemu TT2 z nawigacją, była w zestawie, nigdy bym za nią nie dopłacił.

Co do ekranu ze spalaniem, to jeśli podoba Ci się takie coś to zainwestuj w moduł OBD i aplikacje HybridAssistant/Hybrid Reporter - to będzie zupełnie inna jakość.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2020, 14:04:38 wysłana przez mariuszs »

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 13 Stycznia 2020, 14:47:08 »
Lepszy będzie uchwyt na telefon...

Nie, nie będzie lepszy. Przy dłuższej jeździe telefon się nagrzeje od słońca i samego ładowania i po jakimś czasie bateria padnie. Przechodziłem przez to i było to mocno upierdliwe. Trzeba byłoby zamontować tel. na kratce nawiewu, ale to z kolei mi nie odpowiadało, bo przekierowywało powietrze z nawiewu. Ja zamontowałem chińczyka i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #112 dnia: 13 Stycznia 2020, 15:43:43 »
Lepszy będzie uchwyt na telefon...

Nie, nie będzie lepszy. Przy dłuższej jeździe telefon się nagrzeje od słońca i samego ładowania i po jakimś czasie bateria padnie. Przechodziłem przez to i było to mocno upierdliwe. Trzeba byłoby zamontować tel. na kratce nawiewu, ale to z kolei mi nie odpowiadało, bo przekierowywało powietrze z nawiewu. Ja zamontowałem chińczyka i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie.
Przejechałem z takim uchwytem ponad 200.000km i nic się nie nagrzewało, a bateria nie padła. Podstawa to nie mocować telefonu na szybie, bo nie jest to wygodne ani w codziennym zakładaniu ani w użytkowaniu. Telefon musi być w zasięgu ręki i nie zasłaniać widoczności, szczególnie jak się jeździ po Europie.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Stycznia 2020, 16:47:16 »
Mi takie rozwiązanie zupełnie nie pasowało. Zmieniało kierunek wylotu powietrza i wysuszało mi oczy:( Miałem na przylepcu nad nadmuchami i nagrzewał się mocno.

Jak ktoś jest z Wawy lub okolic i chce zobaczyć chińczyka w akcji to zapraszam na Ursynów:)
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2020, 16:55:51 wysłana przez Jasio »

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #114 dnia: 14 Stycznia 2020, 02:06:33 »
A do czego ma służyc nawigacja bez najnowszych map? Tego to już nie jestem w stanie zrozumieć  :o Chyba że jako ozdoba samochodu i powód do zadowolenia z jej posiadania. To kup sobie z wersji USA, będzie tania a coś tam będzie się świeciło 

Twoje wypowiedzi pachną cynizmem z innego wątku , pisałem co mi wystarcza ,a nie co muszę mieć .
Nie każdy Toyotą jeździ do Chin 8-) , ale ty w to nie uwierzysz 8-)).
W tym temacie pewnie masz zaufany warsztat co ?

Piszę to jako posiadacz systemu TT2 z nawigacją, była w zestawie, nigdy bym za nią nie dopłacił.

No i jak bym tak miał to nic bym nie robił ,ale jest zero .

Nie zamierzam pakować w to nie wiadomo ile , nigdy nie miałem na tym punkcie fioła , telefon mam klasyczny za 1pln .
Nie potrzebuję bajerów ,chciałbym małym kosztem ori i wsio . 

Co do ekranu ze spalaniem, to jeśli podoba Ci się takie coś to zainwestuj w moduł OBD i aplikacje HybridAssistant/Hybrid Reporter - to będzie zupełnie inna jakość.

Za duże ceregiele ,dopytywań się ,a jak widać odpowiedzi konkret/pełnych brak .Szkoda czasu .
Miłego pisania ,bez odbioru.

« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2020, 02:08:06 wysłana przez Rademenes »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 14 Stycznia 2020, 07:48:14 »
Nie każdy Toyotą jeździ do Chin 8-) , ale ty w to nie uwierzysz 8-)).
Myślę, że w Polsce powstaje dużo nowych dróg i właśnie dlatego nawigacja z aktualnymi mapami ma sens. Chyba ze ktoś potrzebuje jej jako ozdobę kabiny, to mapy nie mają znaczenia.

Offline popow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 14 Stycznia 2020, 17:29:19 »
Cześć,

Mam Aurisa 2 z fabryczną nawigacją.
Nie jest ona warta nawet 50 gr. Jest to wolno działający szmelc i nie warto sobie zawracać głowy instalacją tego w samochodzie. Aktualizacje raz na pół roku są śmieszne a informacje o korkach(TMC przez internet) to jakieś nieporozumienie - zawsze jak korzystałem były nieaktualne.
Dla mnie najlepsza opcja to instalacja radia 2 din z Apple CarPlay/AndroidAuto i używanie Navi z telefonu. I niedawno właśnie sfrustrowany nawigacją toyoty wymieniłem oryginalny szmelc na Pioneera z apple car play.
Guziczki na kierownicy działają, działa kamera cofania.
Nie działa wyświetlanie nazw odtwarzanych utworów, wskazówek nawigacji i kompas na mini wyswietlaczu między zegarami.
Nie działa też wyświetlanie czujników cofania na radiu (ale między zegarami nie wyświetlają).
Radio z apple car play ma antennae gps która trzeba zamontować - wiec Navi działa super niezależnie gdzie telefon leży w samochodzie.
Używasz nawigacje jaka chcesz (automapa/google/waze/sygic/apple). Nawigacje maja aktualizacje i dobre dane o ruchu drogowym.
Connetcs2 ma interfejs do toyoty wiec nie będzie druciarstwa.

Ekran ze spalaniem to kolejne nieporozumienie w oryginalnym radiu - informacje są prezentowane tak nieczytelnie ze szkoda sobie tym głowę zawracać. Ani razu przez 2 lata jak mam ten samochód to tego nie używałem. Jak chcesz się bawić to tylko Hybrid Assistant - ciekawe czy jest obsługiwany w AndroidAuto ?
Ja niestety używam apple wiec Hybrdid Assistant jest dla mnie niedostępny.

Offline popow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 14 Stycznia 2020, 17:33:50 »
Zapomniałem o najważniejszym - oryginalna nawigacja Toyota jest tak powolna przy wyszukiwaniu że wpisanie adresu trwa wieki. Wciskasz literkę np przy wpisywaniu miejscowości i czekasz kilka sekund aż będziesz mógł wpisać następną literkę. To samo z ulicą i numerem.
Wyszukiwanie z TomTom places przez internet działa tak samo wolno.
Generalnie nawigacja oryginalna działa jak by była zrobione na Atari 800XL :) Szybciej znajdziesz miejsce docelowe z użyciem papierowej mapy.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 16 Stycznia 2020, 11:36:54 »
I niedawno właśnie sfrustrowany nawigacją toyoty wymieniłem oryginalny szmelc na Pioneera z apple car play.

Napisz jaki model kupiłeś. I wrzuć jakieś foty to zobaczymy jak wygląda :)

Czy nie jest dla Ciebie za nisko ten ekran w samochodzie? Dla mnie mógłby byc wyżej jak w Corolli czy C-HR. Było by bezpieczniej.

Offline popow

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 16 Stycznia 2020, 14:33:53 »
Cześć,

Po południu dodam fotki. Zamontowałem Pioneera AVH-Z9200DAB.

Pewnie by było bezpieczniej jak by było jak w CHR - ale jest jak jest. Przyzwyczaiłem się.
I tak głównie mi zależy na muzyce i wygodnym korzystaniu z telefonu - więc nie muszę za dużo patrzeć na ekran.
W nawigacji też cały czas się nie patrzy na ekran, a przeważnie trzeba zerknąć przed wykonaniem manewru, często wtedy się jedzie wolno.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl