Autor Wątek: Auris Hybryda 2013 dziwne pikanie z radia  (Przeczytany 2952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krajech

• Toyot Leżący
  • *
Auris Hybryda 2013 dziwne pikanie z radia
« dnia: 31 Marca 2019, 22:00:41 »
Mam dziwne piknięcia w głośnikach z touch&go jadąc w mieście . Pojawiają się w określonych stałych miejscach w mieście. Zawsze w tych samych miejscach. Czy też tak macie ? W trasie tego nie ma, w miejscowości gdzie mieszkam też nie. Wcześniej jeździłem zastępczą Auris 1.6 też miała radio touch&go i też w tych samych punktach w mieście miała takie piknięcia. Co to jest i jak to wyłaczyć ? w menu w radiu nic nie znalazłem.

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris Hybryda 2013 dziwne pikanie z radia
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marca 2019, 22:19:22 »
Fotoradary z nawigacji.
Nie ma za co  :song:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Marca 2019, 23:29:37 »
Pikanie oznacza ze zblizasz sie do fotoradaru

Offline krajech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Kwietnia 2019, 17:18:15 »
Nawigacja wyłączona. Radio normalnie gra poza tym w pobliżu nie ma żadnych radarów ! Zdarza się że dwa razy po sobie piknie np. na rondzie. Może inne sugestie. Dziękuję za zainteresowanie przypadłością . Czy u was też tak jest ?

Offline JusWoj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Kwietnia 2019, 17:57:42 »
Nawigacja działa cały czas w tle i chyba nie da się jej wyłączyć. Ostrzega w każdej zakładce przed foto które ma zapisane na mapie, być może masz stare mapy i tam kiedyś był radar. Jeżeli masz możliwość przejechać się tą trasą to wejdź w zakładkę nawigacji i zobaczysz że w momencie piknięcia pokaże się ikona fotoradaru.

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Kwietnia 2019, 19:31:17 »
Ja miałem tak samo - pikało w miejscach gdzie już nie ma fotoradarów, bo mapy stare (tam gdzie faktycznie były fotoradary też pikało :-) ).

Na pewno idzie to wyłączyć, bo ja to wyłączyłem u siebie. Tylko nie pamiętam czy w ustawieniach ogólnych czy w ustawieniach mapy - spróbuj Ustawienia Mapy -> przewiń na sam dół -> wyłącz opcję "Pokaż fotoradary". Jeśli to nie wyłączy pikania, to opcja jest skitrana gdzie indziej, ale nie pamiętam gdzie.

Edit: i też pikało u mnie z "wyłączoną" nawigacją. Tak jak koledzy piszą wyżej - nawigacja w tle cały czas działa.
« Ostatnia zmiana: 02 Kwietnia 2019, 19:35:36 wysłana przez tkf »

Offline krajech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Kwietnia 2019, 21:33:08 »
Skoro tak mówicie to pewnie tak jest choć nie przypominam żeby jakiś radar był w miejscu pikania. A mapy stare niestety  :cry:. Sprawdzę i dam znać.

Offline krajech

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwietnia 2019, 19:26:48 »
Bardzo dziękuję za pomoc. Faktycznie odznaczyłem radary i przestało pikać. Dzięki raz jeszcze ! <taniec>

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwietnia 2019, 19:54:30 »
Pikane uwzglednia rowniez radary reczne i samochody z video radarami, w miejscach gdzie byly zbyt czesto widoczne.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl