Autor Wątek: Gorzkie żale "legendarna bezawaryjność Toyoty"  (Przeczytany 22988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Gorzkie żale "legendarna bezawaryjność Toyoty"
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:28:10 »
To jezeli wszystko jest tak tip top to dlaczego niemiecki serwis leje mi do auta olej jaki jest zalecany a w polsce serwis leje juz inny .
Nie wiem.  Mnie leją zalecany.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:29:26 »
Juz im wierze na slowo ,jak we wszystko co gadaja

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:29:31 »
Niektórzy kierownicy sprzedaży w salonach, a także serwisanci, sugerują, że jakość podzespołów w autach sprzedawanych w Europie Środkowo-Wschodniej bywa niższa w porównaniu z jakością podzespołów w pojazdach oferowanych na bogatszych rynkach zachodniej Europy.     
Z moich kontaktów ze sprzedawcami i serwisantami w ASO wynika niezbicie, że niewiele wiedzą.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #78 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:30:08 »
Juz im wierze na slowo ,jak we wszystko co gadaja
A ja biorę próbkę w celu wysłania do laboratorium.

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:30:36 »
Napewno leja ci zalecany ja na slowo bym nie wierzyl

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:32:22 »
Zdarzają się jednak przypadki, że produkty sprzedawane na rynkach zachodnich i wschodnich różnią się jakością. Szerokim echem w mediach odbił się raport z badania jakości produktów spożywczych sprzedawanych w krajach starej? i nowej Unii, który został przygotowany przez Słowackie Stowarzyszenie Konsumentów w 2011 r. Okazało się, że produkty tej samej marki oferowane w naszej części Europy są gorszej jakości niż te dostępne na Zachodzie. Czy w odniesieniu do branży motoryzacyjnej też prowadzono takie badania?
Przede wszystkim mówimy tu o dwóch różnych grupach produktów. Jeżeli chodzi o produkty spożywcze, to większość z nich powstaje lokalnie, nie licząc tych luksusowych. Nie jest wykluczone, że produkt pod tym samym brandem może mieć w jednym kraju taki skład, a w drugim inny, ponieważ może np. uwzględniać lokalne upodobania. Jeżeli zaś chodzi o branżę automotive, to dany model samochodu jest produkowany w jednej fabryce, maksymalnie w dwóch czy trzech fabrykach, a to oznacza, że jest on produkowany w tym jednym miejscu na bardzo różne rynki. Naprawdę nie ma najmniejszego sensu, żeby na rynek X montować część z jednej półki, na rynek Y z drugiej półki, a na rynek Z ? z trzeciej. To po prostu się nie opłaca. Wracając do porównania z branży spożywczej ? moglibyśmy mieć do czynienia z czymś w rodzaju oszustwa, jeżeli producent twierdziłby, że na przykład czekolada pewnej marki, powiedzmy z rynku rumuńskiego, jest taka sama jak czekolada z rynku francuskiego. Ale mamy przecież informację, że w jej składzie jest mniej cukru czy też mniej kakao, więc wszystko jest w porządku. Natomiast jeżeli chodzi o rynek motoryzacyjny, mamy do czynienia z sytuacją, że mamy konkretny model samochodu wychodzący z jednej fabryki, który jest taki sam na każdym rynku i nie ma tu mowy o stosowaniu gorszych lub lepszych podzespołów.

:-)

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:34:33 »
Wierze im na slowo

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 04 Kwietnia 2019, 15:39:46 »
Pracowalem kiedys na produkcji powiazanej z elektronika i wiem jakie buble przechodza ostateczny prufung ,i jak wracaja od klienta ,lekka poprawka i jada do klienta z innej czesci globu

Offline kazakoff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 04 Kwietnia 2019, 16:45:16 »
A ja Wam powiem, że w dobie dzisiejszego wszechobecnego downsizingu, szanuję niemal wszystkie japońskie marki, że mają ten trend w dupie. Mazda wręcz oficjalnie "naśmiewa" się z tej sytuacji na swojej stronie i pcha prawie wszędzie silnik 2.0 Sky Active, mówiąc że to rghtsizing. Trochę wykrusza się Suzuki, ale też potrafią zrobić coś zajebistego, patrz nowy Jimny (z manualnym reduktorem), na którego ludzie się tak rzucili, że na nowe sztuki są zapisy na rok do przodu.

Niestety dziś wszystko robi się tak, żeby krócej pośmigało, ale naprawdę nie narzekajmy na Japońce. Przez ich konserwatywność korzystają konsumenci. W służbowej Octavii po 500 km padł mi zewnętrzny przegub...
Auris I 2008 1,6 124 KM
www.karcher-poznan.pl

Offline Janek1978

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 04 Kwietnia 2019, 17:04:25 »
. W służbowej Octavii po 500 km padł mi zewnętrzny przegub...
To ja chyba pokocham te swoje stuki puki .w ostatecznosci bede podkrecal radio,pozdro

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 04 Kwietnia 2019, 18:03:25 »
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że samochody są produkowane pod konkretne zamówienie Cześć może tak ale te sprzedawane z wyprzedaży rocznika na pewno nie po prostu mają za dużo ich na placu i chcą się ich pozbyć w Polsce są składy samochodowe przynajmniej na  które trzeba z daleka transportować na przykład Mazda lub modele Hyundaia które są produkowane w Korei Nikt nie będzie czekał przy zdrowych zmysłach na samochód pół roku Pracuję w firmie produkującej podzespoły do samochodów Na papierze wygląda to bardzo ładnie przyjeżdżają na audyt osoby z zakładów samochodowych i kontrolują czy wszystko jest zrobione według normy niestety pracownicy mają wyśrubowane normy i nie patrzą na jakość tylko na zrobienie ilość Dotyczy to również  kontroli jakości w naszej firmie Później przychodzą zwroty z zakładów produkujących samochody Kiedyś oglądałem film jak się produkuje samochody Są poddawane kontroli jakości tylko nie podali co robią z tymi samochodami który tej kontroli nie przeszły
« Ostatnia zmiana: 04 Kwietnia 2019, 18:11:45 wysłana przez cezario1 »

Offline Bonifacy123

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 04 Kwietnia 2019, 18:50:56 »
Mazda naśmiewa się z downsizeingu ? Z niezadowolonych klientów z ich "ocynkowanych" blach też się naśmiewa ? :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 04 Kwietnia 2019, 19:01:24 »
W służbowej Octavii po 500 km padł mi zewnętrzny przegub...
A co to ma się do
dzisiejszego wszechobecnego downsizingu
:o

Offline kazakoff

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 05 Kwietnia 2019, 17:01:47 »
Bonifacy, nigdy nie potrafili zrobic dobrej blachy wiec przynajmniej trzymaja swoj poziom pod tym wzgledem.

Pireus, nijak sie ma. 2 watki poruszylem w swoim poscie, moze chaotycznie.
Auris I 2008 1,6 124 KM
www.karcher-poznan.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl