Autor Wątek: Przycisk obok  (Przeczytany 18226 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przycisk obok
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Maja 2019, 09:47:48 »
Z papierami do auta powinieneś dostać kartę, na której jest 4 cyfrowy kod.
Muszę jeszcze raz przeglądnąć komplet papierów od poprzedniego właściciela, ale żadna karta z kodem nie rzuciła mi się w oczy. A gdzie ten kod należy wpisać, jeśli tam jest tylko przycisk z diodą?
Auris II HSD Touring Sports 2015

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Maja 2019, 10:13:39 »
A gdzie ten kod należy wpisać, jeśli tam jest tylko przycisk z diodą?
Jeżeli jest przycisk to jedyne co możemy zrobić to użyć przycisku. Kod wklepuje się poprzez wciśnięcię odpowiednią liczbę razy przycisku z odpowiednią pauzą pomiędzy cyframi (pewnie 1-3 sekund-nie pamiętam). Przypuszczam, że nigdy tego nie użyjesz, ale wiadomo, że człowieka męczy jak czegoś brakuje :)

Offline RavenF2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Maja 2019, 12:20:08 »
Muszę jeszcze raz przeglądnąć komplet papierów od poprzedniego właściciela, ale żadna karta z kodem nie rzuciła mi się w oczy.
U mnie jest specjalne miejsce na kod w instrukcji do alarmu... ale niewypełnione :-)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Maja 2019, 21:50:11 »
u mnie na wizytówce od cobry jest karteczka z kodem. Ja kilka razy użyłem jak przez pomyłkę wziąłem sam kluczyk bez pilota cobry. Irytujące jechać przez miasto z alarmem i awaryjnymi.

Offline hazet3

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Maja 2019, 07:21:36 »
Irytujące jechać przez miasto z alarmem i awaryjnymi.

A kto "bogatemu zabroni" ? żartuję , za taką jazdę jest mandat.
« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2019, 08:05:51 wysłana przez fazibazi »

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Maja 2019, 09:29:49 »
u mnie na wizytówce od cobry jest karteczka z kodem. Ja kilka razy użyłem jak przez pomyłkę wziąłem sam kluczyk bez pilota cobry. Irytujące jechać przez miasto z alarmem i awaryjnymi.
Przeglądnąłem komplet dokumentów od sprzedawcy i nie znalazłem żadnych kodów ani kart (kluczyków) do tej Cobry.
Mam jakiś kod (ale nie 4-cyfrowy) przy jednym kluczyku samochodowym, ale domyślam się, że jest to kod potrzebny do ewentualnego dorobienia klucza do samochodu?
Rozumiem, że teoretycznie powinien być do tego taki gadżet z napisem "Vodafone Automotive Made in Italy":

A do tego jakiś 4-cyfrowy kod?
Ponadto jakaś instrukcja alarmu?

Nie mając żadnych takich "gadżetów" ani 4-cyfrowego kodu, rozumiem, że będę miał problem z uruchomieniem auta, jeśli zdechnie bateria w kluczyku samochodowym?

Offline irekwielki

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Maja 2019, 11:19:35 »
Kluczyk do samochodu to jedna rzecz. Karta druga rzecz. Jeżeli auto jedzie, odpala a masz tylko oryginalne kluczyki, to może być że alarm jest wyłączny. Ta karta to dodatkowe zabezpieczenie. Samochód potwierdza Twoja obecność dwoma sygnałami.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Maja 2019, 11:31:08 »
Przeglądnąłem komplet dokumentów od sprzedawcy i nie znalazłem żadnych kodów ani kart (kluczyków) do tej Cobry.
Wg mnie to nie ma nic wspólnego z Cobrą, ale z immo w kluczyku. U mnie Cobry nie ma.

Offline kedzil

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Maja 2019, 11:49:52 »
Cześć,
może być tak jak u mnie (Auris TS HSD 2017). Przycisk do awaryjnego rozbrajania alarmu ręcznie kodem pin z dołączonej karty takiej jak ta (zakładam, że przy otwieraniu auta kluczem a nie pilotem w jakiejś sytuacji):
https://images.app.goo.gl/T3u815Q7anyc54fo6
Przy zakupie oczywiście nikt o tym nie wspominał :wallbash: Karta była włożona w etui z instrukcją. Nie mam zbliżeniowego "dongla" przy kluczach, Alarm dezaktywowany pilotem od auta. Opcji pinu jeszcze nie miałem potrzeby sprawdzać.
pozdrawiam,
kedzil

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Maja 2019, 13:00:28 »
Wg mnie to nie ma nic wspólnego z Cobrą, ale z immo w kluczyku. U mnie Cobry nie ma.
OK. Czyli też masz taki sam przycisk z diodą, ale Cobry nie masz?
W takim razie możliwe, że jedyne czego mi brakuje to kod PIN do awaryjnego wyłączenia immo? I taki kod wcale nie musi być na specjalnej karcie, a mógł być gdzieś zapisany ręcznie?
« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2019, 13:02:04 wysłana przez Robinson »

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 08 Maja 2019, 13:07:43 »
OK. Czyli też masz taki sam przycisk z diodą, ale Cobry nie masz?
Dokładnie tak.

W takim razie możliwe, że jedyne czego mi brakuje to kod PIN do awaryjnego wyłączenia immo? I taki kod wcale nie musi być na specjalnej karcie, a mógł być gdzieś zapisany ręcznie?
Może być wpisany w książkę serwisową, podręcznik, gdziekolwiek. A może ktoś w ogóle o tym zapomniał wcześniej :)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Maja 2019, 13:20:23 »
Robinson, przeczytaj dokladnie instrukcje obslugi samochodu. Jest tam napisane co zrobic kiedy bateria w "kluczyku" padnie. Na pocieszenie napisze, ze tez mam ten przycisk a nie mam Cobry, auto ma przejechane ponad 200 tys.km i przez ten czas zadnego kodu, ktorego oczywiscie nie mam nie musialem wpisywac. Baterie w pilocie wymienialem jeden raz a o koniecznosci jej wymiany powiadomil mnie wyswietlacz samochodu. Hybrydowy Auris jest bardzo madrym samochodem, potrafi o siebie zadbac i trudno mu zrobic krzywde. Proponuje zebys wiecej autem jezdzil a mniej sie martwil co zlego moze sie wydarzyc.

Offline jacww

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 08 Maja 2019, 17:02:54 »
Robinson, masz tą kartę (transmiter) ze zdjęcia czy nie?

Offline Robinson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Maja 2019, 17:50:24 »
Nie, nie mam. To jest zdjęcie z internetu. Ja nie mam ani kodu ani karty.

Offline jacww

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Maja 2019, 18:02:59 »
W takim razie system masz nie uzbrojony, więc nie masz się co martwić o baterię i kod którego nie masz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl