Witam ponownie
trochę dzisiaj poczytałem instrukcję, no więc jest to lampka sygnalizacyjna poślizgu - to ona miga
miganie jej może oznaczać, oprócz działania układu stabilizacji toru jazdy (VSC), układu kontroli napędu (TRC) również działanie układu wspomagania ruszania na pochyłości.
Układ wspomagania ruszania na pochyłości działa gdy dźwignia znajduje się w innym położeniu niż P (automat), w momencie głębszego wciśnięcia hamulca nożnego, gdy samochód jest nieruchomy.
Jak parkuje auto wszystko to jest spełnione, niezależnie czy parkuje tyłem czy przodem, po zakończeniu parkowania wciskam hamulec nożny (może za mocno ???) przełączam dźwignie zmiany biegów z D lub R na P, i dopiero zaciągam hamulec ręczny.
Lampka miga w momencie przełączania na P - może właśnie się aktywuje system wspomagania ruszania na pochyłości ???
Proszę o info jak jest u innych użytkowników automatów - czy macie taki sam objaw ? nie zwracałem na to uwagi, autem jeździ żona, też wcześniej nic takiego nie widziała, może po prostu lżej naciska hamulce nożny ???
Pojawił się też chyba sygnał dźwiękowy - tylko myślałem że to od czujników cofania - że coś wykryły w garażu, a to chyba ten system....
pozdrawiam