Autor Wątek: Testy, opinie, weryfikacje i inne styki z nowym modelem  (Przeczytany 19357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
Odp: Testy, opinie, weryfikacje i inne styki z nowym modelem
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Lutego 2020, 09:03:48 »
siemana z rana ;) postanowiłem się zarejestrować na forum i poczytać co nieco, bo od sprzedawcow czy samej toyota motor poland nie można się za dużo dowiedzieć.
w zeszłym roku przejechałem się hybryda 2.0 i mam ochote ja kupic, tylko mam wrazenie, ze toyota nie chce mi jej sprzedać ;)
béton brut

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Lutego 2020, 22:07:04 »
tylko mam wrazenie, ze toyota nie chce mi jej sprzedać
Mają taki popyt na te auta, że dość na luzie podchodzą do klientów, że tak bym to określił.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Lutego 2020, 22:42:02 »
siemana z rana ;) postanowiłem się zarejestrować na forum i poczytać co nieco, bo od sprzedawcow czy samej toyota motor poland nie można się za dużo dowiedzieć.
w zeszłym roku przejechałem się hybryda 2.0 i mam ochote ja kupic, tylko mam wrazenie, ze toyota nie chce mi jej sprzedać ;)

Skąd takie wrażenie?  :o
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lutego 2020, 06:49:13 »
Wrażenie stąd takie, że pani z salonu mówi, że napisze/zadzwoni i nie odpisuje ani nie dzwoni. Toyota Motor Poland pisze, że odpisze i nie odpisuje. Sprzedaż im tak skoczyła, że jakiś leszcz zadający tysiąc pytan jest nieważny, jak słusznie zauważył phantom. Wola sprzedac dziś, to co mają ma placu niż zajmować się mną, co może kupi, a może nie kupi. Z takim podejściem raczej to drugie ;)
béton brut

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lutego 2020, 07:13:27 »
Zmień salon.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lutego 2020, 07:26:08 »
Byłem w dwóch ;)
béton brut

Offline Fifek64

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lutego 2020, 07:33:22 »
Dziwna sprawa  :czerwona:

Ja kupując samochód. Skonfigurowałem na stronie Toyoty i poprosiłem o kontakt. Po kilku godzinach zadzwonił przedstawiciel z salonu w Gdańsku i zapytał jakiej informacji/ pomocy oczekuję.
Po 2 dniach na skrzynkę emailową, otrzymałem kilkanaście opcji na zakup wybranego samochodu. Był tam leasing konsumencki w kilku wariantach, kredyt w kilku oraz kilka opcji wyposażenia samochodu.
Po tym wszystkim umówiłem się z handlowcem na rozmowę indywidualną.
Może zrezygnuj z korespondencji. Wszystko co Cię interesuje (pytania i odpowiedzi), załatwisz w salonie.
Osobista wizyta to i tak najlepsza opcja.
C-HR II Executive  2.0 Hybrid Dynamic Force 197 + Tech

Była Corolla B21 Comfort 1.2 Turbo HB
Style + Tech

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lutego 2020, 08:24:10 »
byłem w dwóch salonach. za pierwszym razem umowilem się na jazde probna. trwala jakies piec minut, jedna prosta i zjazd do salonu, wiekszosc przez teren zabudowany, sprzedawca wygladal jakby mu się spieszylo. ok, trudno. corolla zdazyla mi się jednak spodobać. później poszedłem do tego samego salonu podpytać o interesujące mnie szczegoly. niby wiekszosc się dowiedziałem, ale ten sam sprzedawca rozgladal się zniecierpliwiony, chyba znow chciał się mnie pozbyć szybko.
po kilku tygodniach pojechałem do innego salonu i owszem, bardzo mila pani się mna zajela, starala się odpowiedzieć na wszystkie pytania, ale nie wszystko wiedziała. obiecala, ze się dowie i napisze/zadzwoni. minal miesiąc i cisza. napisałem zatem na klient@toyota.pl z pytaniem czy mogę zadac kilka pytan. od razu mi odpisano, ze oczywiście. pytania zadałem - cisza.
kupując poprzedni samochod (astra), mam zdecydowanie inne doświadczenia.
béton brut

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lutego 2020, 08:41:02 »
To nie tylko problem Toyoty. Z mojego doświadczenia podczas wybierania samochodu to podobne zachowanie jak opisałeś miałem też u dilerów innych, nawet niszowych marek. W Mercedesie - Pan miał oddzwonić i chyba zapomniał o mnie. W Renault to chyba przeszkadzałem sprzedawcy swoją osobą.  W Peugocie Pan umówił się na dłuższą jazdę próbną ...i zapomniał o niej całkowicie, że jak przyjechałem to samochodu nie było bo ktoś go zabrał :czerwona:.

U dilerów Toyoty w okolicy to też różnie bywało. Z Sosnowca Pańcia miał oddzwonić ...i to zrobiła po roku (w zeszłym miesiącu) z atrakcyjna ofertą ponieważ byłem zainteresowany Corollą...którą już posiadam od pół roku prawie. W Katowicach  Pani ze sprzedaży była średnio zainteresowana sprzedaż bo czekała na innego klienta. :thumbdown: Natomiast w Bytomiu, Bielsku i Zabrzu dilerzy akurat dość fachowo zabrali się do rzeczy i nie czuło się olewania.  Nawet widząc ruch jaki tam panuje...a panował (i pewnie panuje z tego co widać w rankingach sprzedaży) dość spory.

W moim odczuciu to nie wina marki a bardziej przygotowania dilerów - jedni są lepiej drudzy gorzej podchodzą do swojej pracy profesjonalnie.

Co do adresu klient@toyota.pl to u nich norma. Czasem odpowiadają z dnia na dzień czasem czeka się  i czeka.

p.s
A jak masz jakieś pytania to wal śmiało...pomożemy Ci odpowiadając na nie  :-)
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2020, 08:48:31 wysłana przez Mr. Nowy »

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lutego 2020, 08:58:04 »
na czesc pytan już znalazalem odpowiedzi, zostały te co nizej ;)
interesuje mnie hatchback 2,0 executive + vip + jbl
1. ile segmentow swiatel drogowych ma każdy reflektor w opcji matrycowych swiatel led?
2. czy opcja premium audio jbl posiada glosnik w bagażniku, który może zmniejszać jego pojemność?
3. z tego co się dowiedziałem, dwulitrowa wersja hybrydowa ma akumulator dwunastowoltowy pod podloga bagażnika, która jest sila rzeczy wyżej niż w innych wersjach. czy zatem ta wyzsza podloga sprawia, ze po rozlozeniu tylnej kanapy, podloga jest plaska? (w wersji 1,8 jest duzy schodek)
4. czy naprawdę nie ma możliwości sprawdzenia ciśnienia w oponach mimo czujnikow z kolach?
5. czy majac dostep bezkluczykowy samochod się sam nie zamknie jeśli z niego wyjde? musze zamknąć go recznie?
béton brut

Offline rafalz

• Toyot Pełzający
  • **
    • Voice
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Lutego 2020, 09:10:04 »
2. Subwoofer jest tylko w CHR. Corolla ma 8 zwykłych głośników i żadnego w bagażniku.

3. Mam kombi, nie wiem czy w hb jest tak samo ale u mnie podłogę można ustawiać na dwóch poziomach i w jednym jest płasko

5. Auto piszczy jeżeli się wysiądzie a w środku zostanie kluczyk.
Po otwarciu pilotem jeżeli się nie wsiądzie do auta przez kilkadziesiąt sekund, to ponownie samo się zamyka.
Nie zauważyłem żeby zamykał się sam po dojechaniu na miejsce ale takiej opcji bym nie chciał.

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Lutego 2020, 09:13:13 »
5. Auto piszczy jeżeli się wysiądzie a w środku zostanie kluczyk.Po otwarciu pilotem jeżeli się nie wsiądzie do auta przez kilkadziesiąt sekund, to ponownie samo się zamyka.Nie zauważyłem żeby zamykał się sam po dojechaniu na miejsce ale takiej opcji bym nie chciał.
w astrze mam tak, ze klucz mam w kieszeni, dojezdzam na miejsce, gasze fure, wysiadam, odchodzę i zamyka się sam. bardzo wygodna opcja, szczególnie gdy mam rece zajęte. po prostu trzaskam drzwiami i ide sobie do domu. zamyka się automatycznie nie wykrywając klucza w samochodzie.
béton brut

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Lutego 2020, 09:17:49 »
ad. 3  Po złożeniu siedzeń podłoga jest zupełnie płaska
ad. 4  Owszem jest możliwość. Bierzesz manometr i sprawdzasz ręcznie. W komputerze niestety nie ma opcji pokazywania ciśnienia w oponach na wyświetlaczu.
ad. 5  Samochód sam z siebie się nie zamknie jak wyjdziesz z samochodu. Zamykasz go albo dotykając klamki w specjalne miejsce do tego wyznaczone albo via przycisk na kluczyku.

Niestety na dwa pierwsze nie znam odpowiedzi - nie mam JBL.

Co do świateł to parę segmentów na pewno jest ...widać podczas jazdy ale ile...nie wiem

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Lutego 2020, 09:30:15 »
5. Auto piszczy jeżeli się wysiądzie a w środku zostanie kluczyk.Po otwarciu pilotem jeżeli się nie wsiądzie do auta przez kilkadziesiąt sekund, to ponownie samo się zamyka.Nie zauważyłem żeby zamykał się sam po dojechaniu na miejsce ale takiej opcji bym nie chciał.
w astrze mam tak, ze klucz mam w kieszeni, dojezdzam na miejsce, gasze fure, wysiadam, odchodzę i zamyka się sam. bardzo wygodna opcja, szczególnie gdy mam rece zajęte. po prostu trzaskam drzwiami i ide sobie do domu. zamyka się automatycznie nie wykrywając klucza w samochodzie.

Kwestia ustawien. Mozesz to zmienic Carista.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Lutego 2020, 10:33:26 »
jeśli tak, to gitara. dopytam może od razu, żeby otworzyć drzwi wystarczy wsunąć dlon za klamke, czy nacisnąć jakiś guzik?
béton brut

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl