Autor Wątek: Mirrorlink na Android 9 (Samsung) - działa ale ...  (Przeczytany 8248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
Mirrorlink na Android 9 (Samsung) - działa ale ...
« dnia: 05 Maja 2019, 22:09:31 »
Nie wiem czy każdy już widział, że na systemie Android 9.0 w Samsungach działa Mirrorlink przez aplikację "Car Mode". Niestety po uruchomieniu znika aplikacja Google Maps, która jest widoczna jak się uruchomi "Car Mode" bez podłączonego telefonu do samochodu.

Oto jak to wygląda na sofcie TT2 GO w wersji 6.13.0L:
http://tt2.it.pl/car-mode-1.jpg
http://tt2.it.pl/car-mode-2.jpg

Tidal też jest "niedorobiony" bo pokazuje bibliotekę ale nic się nie da włączyć  :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2019, 22:11:20 wysłana przez faciulula »

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mirrorlink na Android 9 (Samsung) - działa ale ...
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Maja 2019, 10:35:01 »
Dodam jeszcze, że na Android 8.0 tego nie było. Zmiana wynika albo z z nowej wersji aplikacji Car Mode:
https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/car-mode-for-galaxy
albo z nowej wersji aplikacji Samsung MirrorLink 1.1:
https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-mirrorlink-1-1

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Maja 2019, 21:44:42 »
Dziś sprawdziłem działanie aplikacji "Car mode" na Samsung S7 (wersja OS - Android 8.0). O dziwo działa tak samo jak na S9 czyli jest wszystko oprócz Map. Przed aktualizacja Map do wersji 6.13.0(L) tego nie było.

Offline Ordi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maja 2019, 08:23:46 »
Od niedawna mam pierwszego Samsunga (S10e) i pierwszy raz udało mi się w Toyocie uruchomić MirrorLink. Wcześniej z Nexus 5X nie było szans.
Fajne jest to, że wyświetlają się miejsca zapisane w kalendarzu, więc większość lokalizacji, które są potrzebne są na jeden klik i co ciekawe wyświetlają się naniesione na widok mapy z Google Maps. Tylko że przez MirrorLink nie ma nawigacji... czyli tak jak pisaliślcie Google Maps nieobecne (innych wynalazków typu Sygic nawet nie chce mi się instalować).
Więc jak dla mnie ciągle gadżet bez większego zastosowania.

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Maja 2019, 10:17:33 »
Skomentowałem aplikację "Car mode" w Play Store na temat brakującej aplikacji Google Maps i dostałem odpowiedź już po 4 godzinach:
"Dear Valued Customer,
We're sorry for your inconvenience.
Kindly understand that currently Google map and Waze don't support Mirrorlink.
Only certificated applications can be appeared in Headunit of Car OEM based on the OEM policy by CCC( Car Connectivity consortium ). 
Sygic Car Navigation is availalbe for Mirrorlink.
Thank you."

Nie ma certyfikatu od Mirrolinka to apki nie będzie działać. Google to na ręke bo promuje swoje Android Auto tylko jeszcze trzeba je mieć  :wallbash:

Offline fazibazi

• Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Maja 2019, 11:35:46 »
Byznes jest byznes. Każdy pilnuje swojego i za darmo to teraz nawet po ryju ciężko dostać :grin:
AURIS I 2011 HSD LPG - ecowarrior
Webasto TTE z GSM, VIOFO A119, iCar pro do HA i takie tam..

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Maja 2019, 11:44:45 »

Nie ma certyfikatu od Mirrolinka to apki nie będzie działać. Google to na ręke bo promuje swoje Android Auto tylko jeszcze trzeba je mieć  :wallbash:

Nie sądzę aby to było Google na rękę. Technologia jest tak denna i już martwa że nikt normalny nie będzie płacił za certyfikat, tracił czas na rozwój a później męczył się z klientami którzy będą narzekać jaki MirrorLink jest kulawy. To nie wina Googla jak to wygląda tylko firm zaangażowanych w rozwój MirrorLinka. Sami stworzyli problemy takie jak ta z certyfikacją które skutecznie ubiły cały pomysł.

Offline sendilkelm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Maja 2019, 11:41:29 »
Nie wiem czy każdy już widział, że na systemie Android 9.0 w Samsungach działa Mirrorlink przez aplikację "Car Mode".

Moja konfiguracja: TT2 BEZ Go, Samsung S9, połączenie przez przejściówkę USB-microUSB+microUSB-USBC. Po pierwszym podłączeniu zestawu pobrany został jakiś "certyfikat mirrorlink" oraz aplikacja "car mode". "Car mode" daje się uruchomić tylko bez połączenia kabelkiem, a tak mam czarny ekran na tel. (TT2 bez reakcji) - po wybudzeniu info "łącze mirrorlink aktywne" (czy coś w tym stylu). I nic.
Walczę dalej... Bo do Samsunga SIII nie wracam :-)

Offline faciulula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Maja 2019, 21:00:07 »
TT2 bez GO to zupelnie inne urzadzenie z niz GO. Inny soft i dzialac nie bedzie.

Tidal od ostatniej aktualizacji, która byla w tym tygodniu dziala juz poprawnie w Car Mode. Zeby jeszcze dzialaly Mapy Google i bylo by dobrze. Moze kiedys ...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Września 2019, 21:26:35 »
Czy jesli zrootuje Samsunga A3 na Android 6.0 to czy to meczace ciagle wylaczanie ekranu gdy przeskakujemy miedzy aplikacjami ustanie? Ktos ma jakis pomysl?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl