Wysłałem @ do TMP. Zobaczymy jakie będzie ich oficjalne stanowisko w tej sprawie.
?Witam!
W związku z chaosem informacyjnym panującym w salonach ASO Toyoty (kontaktowałem się z kilkoma). Proszę o informacje w poniższej sprawie.
Według informacji do jakich udało mi się dotrzeć od października została udostępniona możliwość aktualizacji stacji multimedialnych w celu aktywacji Apple Car Play/Android Auto.
Moje auto pochodzi z początków produkcji (listopad 2018 r.) z tego co zderzyłem się dowiedzieć w takim przypadku oprócz aktualizacji softu będzie wymagana również wymiana mikrofonu zestawu głośnomówiącego.
Moje pytanie brzmi. Czy mikrofon ten będzie wymieniony w celu aktywacji usługi ACP/AA skoro ten seryjnie montowany we wcześniejszych autach nie spełnia wymogów? Auta produkowane w późniejszym terminie nie wymagają wymiany mikrofonu, na podstawie czego można wnioskować, że mikrofony stosowane we wczesnych stadiach produkcji były wadliwe. Mam zgłosić wymianę w ramach naprawy gwarancyjnej?
Czy potwierdzacie Państwo, że to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu, który nie spełnia wymogów w/w usługi pomimo, iż dodatkowo Państwo bierzecie pieniądze za aktywacje i jako firma odpowiadacie za stosowanie wadliwych komponentów?
Jeśli według Państwa to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu. Poproszę o informacje jaki będzie to koszt. ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk