Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442798 razy)

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #945 dnia: 30 Września 2020, 20:52:44 »
Czołem Mości Panowie...zainteresowani.
Wiadomość z dzisiaj. Serwis Szczecin.
Na pytanie czy jest ? /android/ to jest ale jak trzeba wymienić mikrofon / a u mnie trzeba/ to nie ma. A kiedy bedzie ? Jak przyślą to będzie . Termin bliżej nieokreślony.
Instalacja -300 zł, mikrofon z wymianą 180 zł.
I tyle w temacie. pozdrawiam :wallbash:
A powiedzieli po co ta wymiana mikrofonu?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline Czarny 55

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #946 dnia: 30 Września 2020, 20:58:59 »
No nie dopytałem i niestety żałuję..

Offline Radas66

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #947 dnia: 30 Września 2020, 21:02:10 »
W dniu dzisiejszym (30.09.) dokonałem wgrania AA w serwisie w Suchym Lesie koło Poznania (od poniedziałku wgrywają we wszystkich Rav4 5 gen.).
Koszt 500zł (chociaż cena w Polsce w serwisach waha się od 300zł do 1000zł oświadczenie pracownika serwisu). Jest to tylko wgranie oprogramowania bez potrzeby wymiany części, czy mikrofonu, czas usługi 1,5h. Cały proces opiera się na 3 USB.
Jedyne czego nie mam w AA to Yanosika, reszta hula.
Radas

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #948 dnia: 30 Września 2020, 21:36:50 »
Bo jeżeli to wada fabryczna mikrofonu i za wymianę chcą pieniądze to jest spore przegięcie Powinni zrobić akcję serwisową, a nie łączyć tego z płatną aktualizacją systemu - cwaniaczki. Dlatego aktualizację zrobiłem sam, a rzekomą wymianę mikrofonu mam gdzieś skoro działa -  HiFi to nie będzie

Offline Kasikon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #949 dnia: 30 Września 2020, 21:38:10 »
Ja skorzystałem z USB 3 działa już ponad miesiąc bez wymiany mikrofonu auto odebrane w lipcu 2019. Nie ma problemów z oprogramowaniem.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #950 dnia: 30 Września 2020, 21:40:56 »
Zawsze można zadzwonić i się dowiedzieć.
Ja też dzisiaj dzwoniłem do ASO Kozłowski (Szczecin) i niestety powiedziano mi, że mają już pliki ale czy będą mi mogli wgrać powiedzą w przyszłym tygodniu :(
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #951 dnia: 30 Września 2020, 22:29:31 »
Bo jeżeli to wada fabryczna mikrofonu i za wymianę chcą pieniądze to jest spore przegięcie Powinni zrobić akcję serwisową, a nie łączyć tego z płatną aktualizacją systemu - cwaniaczki. Dlatego aktualizację zrobiłem sam, a rzekomą wymianę mikrofonu mam gdzieś skoro działa -  HiFi to nie będzie

Jutro zadzwonię do ?swojego? ASO, bo Pani z recepcji mówiła tylko o 300 zł. Jeśli okaże się, że każą płacić sobie 300 zł za soft + 180 zł za wymianę mikrofonu to niech się je... sam sobie wgram za kosztem 60 zł (20 zł za dostęp do toyota-tech + 40 zł za pena z USB 3.1 32 GB SanDiska).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Tomik01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #952 dnia: 01 Października 2020, 08:28:03 »
Ciekawe czy wersja którą wgrywają w serwisach jest taka sama jaką większość z nas już ma w swoich autach, jest ktoś tu kto zrobił aktualizacje w serwisie i może się pochwalić jaką ma teraz wersję softu ?

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #953 dnia: 01 Października 2020, 10:36:28 »
Tomi, skoro suma md5 jest taka sam, to zawartość plików też jest taka sama.

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #954 dnia: 01 Października 2020, 11:50:47 »
Dzwoniłem dzisiaj do salonów w Pile i w Szczecinie. Informacje uzyskane są te same. Są na etapie zamawiania oprogramowania i mikrofonów. Wymiana mikrofonu będzie konieczna w RAV4 (zależy jeszcze od rocznika i miesiąca). Koszt oprogramowania 300-500zł. Promocja dla tych którzy kupili u nich auto odnośnie ceny (trwają negocjacje jaki rabat). Do tego trzeba jeszcze doliczyć koszt mikrofonu do RAV4 (mówi się o max 200zl ale jeszcze czekają na ostateczną wycenę). Generalnie cały proces rusza i proszą o czas 2,3 tygodnie aby mogli montować całość.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #955 dnia: 01 Października 2020, 12:41:45 »
Tez przed chwilą jeszcze raz obdzwoniłem salony i generalnie panuje chaos związany z tym tematem. Nikt nic nie wie. To co wiem, to napewno, że w autach z początku produkcji będzie konieczna wymiana mikrofonu, ta informacja się powtarza. Niestety nie wiadomo ile to będzie kosztować. Usłyszałem w jednym z Warszawskich ASO cenę 1000-1300 zł...

Offline kalwin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #956 dnia: 01 Października 2020, 13:39:08 »
W samochodzie na gwarancji ma być odpłatna wymiana mikrofonu? Jakiś absurd.

Za ok miesiąc będę miał pierwszy przegląd to może się czegoś więcej dowiem. W każdym razie za wymianę jakiegoś mikrofonu nie mam zamiaru płacić ani grosza.

I bardzo jestem ciekaw czy w ogóle zauważą, że AA jest wgrany

« Ostatnia zmiana: 01 Października 2020, 13:42:44 wysłana przez kalwin »

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #957 dnia: 01 Października 2020, 14:20:27 »
I bardzo jestem ciekaw czy w ogóle zauważą, że AA jest wgrany

Jak będą mieć parcie ze strony kierownika ASO lub TMP, aby wciskać na siłę płatną aktualizację przy każdej wizycie to sprawdzą, a jak nie to nikogo to nie będzie obchodzić, bo dla większości ASO soft to problem dla pracowników serwisu, bo nie mają dokładnych informacji odnośnie wielu problemów, które zgłaszają im klienci.

Ja dzięki informacji na jakimś forum w US dowiedziałem się, że moja wersja sofu nawigacji potrafi źle planować podróż i czasami gubi pozycję. Jedynym rozwiązaniem była aktualizacja i wgranie najnowszych map ramach gwarancji za darmo (to ich bardzo bolało), ale oczywiście nikt mi wcześniej tego nie powiedział, wystarczyło sprawdzić, ale co tam niech klient płaci za aktualizacje map ;P

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #958 dnia: 01 Października 2020, 14:23:38 »
Wysłałem @ do TMP. Zobaczymy jakie będzie ich oficjalne stanowisko w tej sprawie.

?Witam!

W związku z chaosem informacyjnym panującym w salonach ASO Toyoty (kontaktowałem się z kilkoma). Proszę o informacje w poniższej sprawie.

Według informacji do jakich udało mi się dotrzeć od października została udostępniona możliwość aktualizacji stacji multimedialnych w celu aktywacji Apple Car Play/Android Auto.

Moje auto pochodzi z początków produkcji (listopad 2018 r.) z tego co zderzyłem się dowiedzieć w takim przypadku oprócz aktualizacji softu będzie wymagana również wymiana mikrofonu zestawu głośnomówiącego.

Moje pytanie brzmi. Czy mikrofon ten będzie wymieniony w celu aktywacji usługi ACP/AA skoro ten seryjnie montowany we wcześniejszych autach nie spełnia wymogów? Auta produkowane w późniejszym terminie nie wymagają wymiany mikrofonu, na podstawie czego można wnioskować, że mikrofony stosowane we wczesnych stadiach produkcji były wadliwe. Mam zgłosić wymianę w ramach naprawy gwarancyjnej?

Czy potwierdzacie Państwo, że to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu, który nie spełnia wymogów w/w usługi pomimo, iż dodatkowo Państwo bierzecie pieniądze za aktywacje i jako firma odpowiadacie za stosowanie wadliwych komponentów?

Jeśli według Państwa to klient ma ponieść koszty wymiany mikrofonu. Poproszę o informacje jaki będzie to koszt. ?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #959 dnia: 01 Października 2020, 14:41:40 »
AoD, bardzo jestem ciekaw odpowiedzi.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl