Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mateuszmat

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #195 dnia: 27 Maja 2020, 10:35:53 »
No to jest nadzieja dla nas tych wydymanych przez Toyote, pewnie kwestia czasu i do Polski dotrze to oprogramowanie, tylko szkoda , że pewnie wgranie tego powoduję utratę gwarancji na auto w razie problemów.

Offline flymore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #196 dnia: 27 Maja 2020, 11:11:22 »
Jeszcze nikt nikogo nie wydymał. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że będzie inaczej niż w Australii: https://www.goauto.com.au/news/toyota/toyota-offers-apple-carplay-android-auto-retrofit/2019-11-01/80597.html

Trzeba tylko ich zasypywać mailami i jasno wskazywać, co zostało powiedziane o aktualizacji przy zakupie samochodu.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #197 dnia: 27 Maja 2020, 11:56:22 »
Jeszcze nikt nikogo nie wydymał. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że będzie inaczej niż w Australii: https://www.goauto.com.au/news/toyota/toyota-offers-apple-carplay-android-auto-retrofit/2019-11-01/80597.html

Trzeba tylko ich zasypywać mailami i jasno wskazywać, co zostało powiedziane o aktualizacji przy zakupie samochodu.
TMPL nic nie obiecywal. To sprzedawcy. TMPL sie wykreci w razie czego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #198 dnia: 27 Maja 2020, 12:00:23 »

TMPL nic nie obiecywal. To sprzedawcy. TMPL sie wykreci w razie czego.

Jest dokłądnie tak jak pisze klaudiusz. Zresztą Panowie...nie ma lepszej nawigacji niż ta w telefonie. Dobry uchwyt i nie widzę problemu z tym. Zresztą ten kulejący mirrolink jednak daje nam możliwości rzucenia navi na ekran.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #199 dnia: 27 Maja 2020, 13:34:44 »
Zgadzam się :good:

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: 27 Maja 2020, 15:15:08 »
Zresztą Panowie...nie ma lepszej nawigacji niż ta w telefonie.
Ja od lat uzywam w telefonie TomTom'a - mapy zawsze aktualne i abonament 20 EUR/rok to przy cenie fabrycznej nawigacji wystarczy na okol 35 lat oplacania  :grin: a w Toyota po 3 latach plac za uaktualnienie ... to smiech na sali...
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #201 dnia: 27 Maja 2020, 17:10:14 »
A ja sobie chwalę nawigacje wbudowane.
Są na stałe, nie trzeba podłączać.
Ta z Toyoty ma parę wad, ale dojechałem z nią do Chorwacji, jeżdżę po Polsce, staram się dostrzegać jej plusy, choć jestem świadomy jej minusów.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Jadrus51+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #202 dnia: 28 Maja 2020, 12:19:16 »
Witam Forumowiczów.
Mam wielką ochotę napisać do Toyota Motor Corporation w Japonii. Znalazłem adres internetowy korporacji: global.toyota. Translator fajnie tłumaczy (w zasadzie bez błędów) z japońskiego czy angielskiego. Jest to rzeczywiście wielka korporacja. Tylko nie mogę znaleźć adresu do korespondencji. Może ktoś mi pomoże... Chętnie opisałbym jak traktuje Toyota Motor Poland klientów w Polsce.  Myślę, że odpowiedz otrzymałbym. Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości.

Offline Sharx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #203 dnia: 29 Maja 2020, 09:13:45 »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #204 dnia: 29 Maja 2020, 09:35:36 »
https://www.toyota.com/support/#!/app/ask
To jest link do Toyoty US. Naszym punktem zaczepienia jest Toyota Europe.

Offline Jadrus51+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 30 Maja 2020, 09:10:10 »
Witam
Dla nas do złożenia skargi w temacie AA adresatem jedynym i poważnym jest Toyota Motor Corporation w Japonii. Tylko są oni tak wielką korporacją, że chyba zapomnieli o adresie do wymiany poglądów z klientami. Toyota Europe to nie dla nas partner do wysłuchiwania naszych skarg. Ich rola polega jedynie na przeładunku samochodów i wzięciu prowizji. Tak zawsze TE traktowała rynek wschodniej Europy.
Pozdrawiam

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #206 dnia: 30 Maja 2020, 20:08:11 »
Może zapytam jak TMP traktuje klientów? Czy TMP nie dotrzymało jakiegoś zobowiązania? Jedynie co jest zasadne to skarga na konkretnego handlowca/salon, że składał nieprecyzyjne obietnice.
Z tego co słyszałem z wielu źródeł to od początku sprzedaży nowej RAV4 stanowiska handlowców były podzielone, tzn. mówili, że będzie możliwość upgradu, że nie będzie albo że nie wiadomo :).
BTW, to Toyota Motors Corp. zdecydowała, żeby do pierwszych wersji produkcyjnych RAV4 na rynek europejski wsadzić przestarzałe moduły, których nie da się upgradować softem.
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2020, 20:10:09 wysłana przez marb »

Offline flymore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #207 dnia: 30 Maja 2020, 20:29:15 »
Dziwne.
W takiej Australii dalo sie za free zaaktualizowac Rav4 z produkcja od maja 2019
Corrole itp za 199USD

A w Polsce wsrod niektorych jakas akceptacja nieatandardowych dzialan. Salon reprezentuje Toyote. Nie mozna przyzwalac na oklamywanie Klientow. Zwlaszcza w tak wielu przypadkach.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: 30 Maja 2020, 20:35:32 »
W takiej Australii dalo sie za free zaaktualizowac
Tam były montowane inne jednostki multimedialne, podobnie jak w USA.
Nie mozna przyzwalac na oklamywanie
A kto Ciebie okłamał, napisz konkretnie. Jak masz jakiś dokument na piśmie możesz zgłosić niezgodność towaru z umową. Otrzymałeś samochód niezgodny ze specyfikacją która była zawarta w umowie?
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2020, 20:49:03 wysłana przez pireus »

Offline JMB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 30 Maja 2020, 21:59:18 »
Nie mozna przyzwalac na oklamywanie
A kto Ciebie okłamał, napisz konkretnie. Jak masz jakiś dokument na piśmie możesz zgłosić niezgodność towaru z umową. Otrzymałeś samochód niezgodny ze specyfikacją która była zawarta w umowie?
No przeglądając temat widać że to nie był pojedynczy przypadek, tylko całe mnóstwo z różnych salonów i to chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem strony TMP aby teraz odpowiadać w taki 'glupio-madry' sposób że to wina dealerów, bo chyba jednak kogoś reprezentuja. Dziwnym też jest żeby dealerzy z tak różnych miejsc składali te sama obietnice, bez podstaw. Podejrzewam że usłyszeli o takowych planach, na któryms ze szkolen, a później TMP nie dopilnowalo aby dostać auta z dobrym modulem i teraz umywaja rece. Dla mnie strasznie nieprofesjonalne. Inna sprawa że umowa słowna to też umowa, nie można słownie obiecać że coś będzie, a później zasłaniać się jedynie specyfikacja....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl