Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442846 razy)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #240 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:25:48 »
Zgadzam się, każdy dobrze wiedział co kupuje, jak dla mnie nie ma wielkiego problemu. List taki najlepiej skierować do świętego mikołaja, chyba będzie więcej pożytku.

Też na początku słuchałem obiecanki AA/CP, a teraz nastawiam się na zamówienie chińczyka, wersji których jest sporo.
Zakładam AA/CP upgrad'owany przez TMP raczej nie będzie darmowy, a na dodatek telefon będzie na kablu, no i nastąpi to jak mówią pod koniec roku.

Cena chińczyka 500-2000zł, z prywatnych informacji można kupić sprawdzony model za ok. 1000 zł.
Czy to dużo, czy mało, każdy decyduje indywidualnie, tak jak wydatek 200zł za podświetlenie klamek :-)
W cenie jest duży ekran, zwykły android, wi-fi, wszystkie sterowania kierownicy, nawigacja z telefonu bądź wewnętrzna. Także zaletą jest bardzo dobry DSP, z opinii innych osób nie trzeba zmieniać fabryczne głośniki.
Także słyszałem że nie wpływa to na gwarancję, a wymiana jest prosta no i extra mamy oryginalne radyjko.
Wybiorę wkrótce i będę zamawiać, więc napisze wtedy konkrety.   

Offline Pedr0

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 26 Czerwca 2020, 08:01:30 »
Też coraz bardziej do tego dojrzewam, bo na TMP chyba nie ma co liczyć.
Napisz, jak coś wybierzesz. Mój obecny faworyt to:
https://pl.aliexpress.com/item/4000285755116.html
Ale może jest coś lepszego.

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #242 dnia: 26 Czerwca 2020, 09:01:22 »
Nie wiem czy nie lepiej kupić coś z polskiej dystrybucji, np GMS 9981, jest już dedykowany model z dopasowaną ramką. Zawsze to gwarancja na miejscu i okablowanie w pakiecie (z kompatybilnością i kompletnością okablowania w radiach z ali bywa różnie).

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #243 dnia: 26 Czerwca 2020, 09:08:55 »
ten GMS wygląda OK, ale zdecydowanie przydałby mu się wbudowany modem GSM. Wtedy wsystarczy włożyć kartę SIM I znikają wszelkie problem z podłączaniem telefonu.

Offline husaria

• Początkujący
« Odpowiedź #244 dnia: 26 Czerwca 2020, 09:39:41 »
Cześć wszystkim,
wiem, że nie będzie to "idealnie w wątku", ale pytam (jestem nowy - wybaczcie). Jestem posiadaczem Corolli ~Marzec 2019. Wersja oprogramowania bodajże 1000. Apple CarPlay oczywiście nie ma i tutaj moje pytanie - czy jest możliwość zaktualizowania oprogramowania tak, aby w Polsce/Europie korzystać z Apple CarPlay na tym modelu/roczniku auta? Dzięki z góry za pomoc. Niestety przeglądając wątek się trochę zagubiłem i teraz już nie znam jednoznacznej odpowiedzi. Pozdrawiam - Paweł.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #245 dnia: 26 Czerwca 2020, 09:58:44 »

Nie wiem czy lepsze, ale polecane przez osoby które to użytkują:
https://pl.aliexpress.com/item/4000245463380.html
https://pl.aliexpress.com/item/4000786983545.html

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #246 dnia: 26 Czerwca 2020, 14:10:24 »
Cześć wszystkim,
wiem, że nie będzie to "idealnie w wątku", ale pytam (jestem nowy - wybaczcie). Jestem posiadaczem Corolli ~Marzec 2019. Wersja oprogramowania bodajże 1000. Apple CarPlay oczywiście nie ma i tutaj moje pytanie - czy jest możliwość zaktualizowania oprogramowania tak, aby w Polsce/Europie korzystać z Apple CarPlay na tym modelu/roczniku auta? Dzięki z góry za pomoc. Niestety przeglądając wątek się trochę zagubiłem i teraz już nie znam jednoznacznej odpowiedzi. Pozdrawiam - Paweł
Wejdz na forum corolli tam znajdziesz wątek jak korzystać AA Jest specjalna przystawka

Offline shalalos

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 26 Czerwca 2020, 23:31:59 »

Nie wiem czy lepsze, ale polecane przez osoby które to użytkują:
https://pl.aliexpress.com/item/4000245463380.html
https://pl.aliexpress.com/item/4000786983545.html

Ten za 400 dolców wspiera więcej aspektów - dla mnie bardziej istotnych jak np. poziom naładowania ( pozostałe o tym nie wspominają) - pytanie jak reszta ustawień względem oryginału np. zamki itp - czy one znikają, czy to menu będzie też aktywne  - no i jak np. kamery auto...

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #248 dnia: 13 Lipca 2020, 13:24:00 »
Czy jest możliwość, aby CarPlay startował na żądanie, ale cały czas gdy jest podłączony do kabla?

Chodzi mi o taki scenariusz, wpinam telefon do kabla usb jednak CarPlay nie jest uruchamiany automatycznie tylko mogę go sobie uruchomić ręcznie z poziomu panelu sterowania.

Offline marmanik

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CR-V Hybrid
« Odpowiedź #249 dnia: 13 Lipca 2020, 14:20:42 »
W grudniu 2019 też się nosiłem z zamiarem zakupu RAV4 z wyprzedaży rocznika. Ale jak czytam teraz o Waszych problemach z Apple Carplay, brakiem podświetlenia podstawowych przycisków albo podświetleniem podsufitki jak ktoś wcześniej napisał" jak w Lanosie", wygłuszaniem customowym zaraz po wyjeździe z salonu, bo jest za głośno, to cieszę się, że w porę się opamiętałem i jednak zamówiłem tę "tandetną CR-V" ;) niezdecydowanym również polecam ;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #250 dnia: 13 Lipca 2020, 17:24:40 »
W grudniu 2019 też się nosiłem z zamiarem zakupu RAV4 z wyprzedaży rocznika. Ale jak czytam teraz o Waszych problemach z Apple Carplay, brakiem podświetlenia podstawowych przycisków albo podświetleniem podsufitki jak ktoś wcześniej napisał" jak w Lanosie", wygłuszaniem customowym zaraz po wyjeździe z salonu, bo jest za głośno, to cieszę się, że w porę się opamiętałem i jednak zamówiłem tę "tandetną CR-V" ;) niezdecydowanym również polecam ;)

Przed zakupem Ravki jeździłem również tą CR-Vką. Nie było dla mnie priorytetem AA ani AC, wybrałem Rav ze względu na napęd. No i spalanie. Dealer zapytany ile ta Honda spala tak realnie, powiedział że do 10l.

Offline flymore

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #251 dnia: 13 Lipca 2020, 18:40:22 »
A ja wybrałem Rav4. Jednak hybryda i 222km robi robotę.
Honda też nie jest bez wad, ale to nie to forum. ;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 13 Lipca 2020, 20:30:15 »
Czy jest możliwość, aby CarPlay startował na żądanie, ale cały czas gdy jest podłączony do kabla?
Wszystko zależy od ustawień w telefonie. Ale w/g mnie łatwiej jest podłączyć kablem jeżeli chcesz korzystać z CP i mieć automatyczny start, niż majstrować przy telefonie. Ewentualnie możesz przy automatycznym starcie wyłączyć go ikonką w zestawie multimadialnym. Przynajmniej ja tak mam.

Offline marmanik

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CR-V Hybrid
« Odpowiedź #253 dnia: 14 Lipca 2020, 08:19:53 »
Przed zakupem Ravki jeździłem również tą CR-Vką. Nie było dla mnie priorytetem AA ani AC, wybrałem Rav ze względu na napęd. No i spalanie. Dealer zapytany ile ta Honda spala tak realnie, powiedział że do 10l.
Oczywiście, Rav ma sprawdzony napęd i w tym aspekcie się wahałem, bo ten w CRV jest jednak mniej lat na rynku. Ale czy ponad 20 letnie doświadczenie Hondy z silnikami hybrydowymi to mało?
Jeśli chodzi o spalanie to po 500km przejechanych w mieście i trochę ekspresówkami mam 6,0l/100km wg komp. Najniższe było 4,1l/100km na odcinku ok 20km więc chyba nie jest źle.

A ja wybrałem Rav4. Jednak hybryda i 222km robi robotę.
Honda też nie jest bez wad, ale to nie to forum.
Tak, 222KM a 184KM robi na pewno różnicę, ale porównując już wersje 2WD różnica w przyspieszeniu to tylko 0,5s. (8,3 vs 8,8).

Sorry za OT :)

Offline MacVar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: 15 Lipca 2020, 18:19:19 »
Tak, 222KM a 184KM robi na pewno różnicę, ale porównując już wersje 2WD różnica w przyspieszeniu to tylko 0,5s. (8,3 vs 8,8).

AWD nie jest bezpieczniejasza na mokrych nawierzchniach podczas poślizgu niż 2WD?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl