Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442914 razy)

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #555 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:07:49 »
Czyli biorąc pod uwagę wcześniejsze perypetie, najpierw było USB2-USB3. To powodowało, że aktualizacja z USB2 sama się cofala, później sekwencje jak w poście wyżej i już jest ok? Pytam bo na razie jestem tylko po USB2 które się cofnęło i nie wiem czy iść tą samą drogą co Ty

Więc u mnie było tak:
Najpierw kilka dni temu wykonałem aktualizację z USB3 - radocha z AA.
Następnego dnia zrobiłem instalację z USB2 i cieszyłem się, że na ekranie Home mapa jest w kierunku jazdy.
Po jakimś czasie (dzień później?) zauważyłem, że nawigacja samoistnie cofnęła się do stanu sprzed instalacji, więc ponownie zainstalowałem USB2 (powtórzyło się to ze 2 razy).
Wczoraj wyczytalem na forum o tej sekwencji 1-2-1, i dziś gdy dysponowałem czasem to ją po prostu przeprowadziłem. Jak do tej pory wszystko działa, tak jak pokazywał jeden z kolegów wcześniej.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #556 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:24:15 »
A ktoś już testował coś takiego jak CPLAY2air wireless adapter for factory CarPlay
https://carplay2air.com/products/cplaystreamer-wireless-adapter-for-factory-carplay-android-auto-module-and-mirror-link-feature

Zastanawiałem się nad tym, ale finalnie zamówilem wczoraj carlinkit 2.0 na aliexpress z dostawą z magazynu hiszpańskiego za 120 usd.
ma przyjść z 5-7 dni.
« Ostatnia zmiana: 31 Sierpnia 2020, 20:27:09 wysłana przez piotr67 »

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #557 dnia: 31 Sierpnia 2020, 20:46:28 »
A ktoś już testował coś takiego jak CPLAY2air wireless adapter for factory CarPlay
https://carplay2air.com/products/cplaystreamer-wireless-adapter-for-factory-carplay-android-auto-module-and-mirror-link-feature

Zastanawiałem się nad tym, ale finalnie zamówilem wczoraj carlinkit 2.0 na aliexpress z dostawą z magazynu hiszpańskiego za 120 usd.
ma przyjść z 5-7 dni.

Ja podobnie, używam już ponad 3 miesiące i działa prawidłowo. Raz na jakiś czas łapie lekką zadyszkę i ma problem z połączeniem się z telefonem, ale wówczas wypięcie z gniazda usb i podpięcie ponownie naprawia wszystko i wraca do normy.  :-)

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #558 dnia: 31 Sierpnia 2020, 21:18:38 »

Więc u mnie było tak:
Najpierw kilka dni temu wykonałem aktualizację z USB3 - radocha z AA.
Następnego dnia zrobiłem instalację z USB2 i cieszyłem się, że na ekranie Home mapa jest w kierunku jazdy.
Po jakimś czasie (dzień później?) zauważyłem, że nawigacja samoistnie cofnęła się do stanu sprzed instalacji, więc ponownie zainstalowałem USB2 (powtórzyło się to ze 2 razy).
Wczoraj wyczytalem na forum o tej sekwencji 1-2-1, i dziś gdy dysponowałem czasem to ją po prostu przeprowadziłem. Jak do tej pory wszystko działa, tak jak pokazywał jeden z kolegów wcześniej.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
ok, trochę się obawiałem, że drugi raz USB2 nie wejdzie - ktoś tak pisał na forum corolli, ale to inne radio. W takim razie spróbuję tak samo

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #559 dnia: 31 Sierpnia 2020, 21:44:17 »
Cytat: piotr67 w Dzisiaj o 20:24:15

Cytat: jputer w Dzisiaj o 19:53:08

ma przyjść z 5-7 dni.

Ja podobnie, używam już ponad 3 miesiące i działa prawidłowo. Raz na jakiś czas łapie lekką zadyszkę i ma problem z połączeniem się z telefonem, ale wówczas wypięcie z gniazda usb i podpięcie ponownie naprawia wszystko i wraca do normy. 

Podpinasz pod dowolne USB, czy musi być to pod konsolą? Interesuje mnie, czy można mieć jednocześnie Penem z muzyką i tylko zmieniać źródło w "radiu".

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #560 dnia: 31 Sierpnia 2020, 22:17:28 »
Zainstalowałem, AA działa.  Wersja bez nawigacji, więc instalacja była szybka i bezproblemowa. Nie ma już teraz niczego, w czym Subaru mojej żony byłoby lepsze od mojej RAV4.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #561 dnia: 31 Sierpnia 2020, 22:24:48 »
Zainstalowałem, AA działa.  Wersja bez nawigacji...
najlepsze jest teraz to, ze jak wczesniej sie wciskalo przycisk "MAP" to pokazywalo ze nie ma nawigacji a teraz po wcisnieciu sa mapy Google  :grin:
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #562 dnia: 31 Sierpnia 2020, 22:33:53 »
jak wczesniej sie wciskalo przycisk "MAP" to pokazywalo ze nie ma nawigacji a teraz po wcisnieciu sa mapy Google
Też mi się to spodobało.

Offline Sharx

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #563 dnia: 31 Sierpnia 2020, 22:57:58 »
Nie ma już teraz niczego, w czym Subaru mojej żony byłoby lepsze od mojej RAV4.
Tu bym się zastanawiał :cool:

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #564 dnia: 31 Sierpnia 2020, 23:04:27 »
Nie ma już teraz niczego, w czym Subaru mojej żony byłoby lepsze od mojej RAV4.
Tu bym się zastanawiał :cool:
Dobrze, że żona tego nie czyta, bo dyskusja wchodzi na niebezpieczne obszary.

Offline Boldwyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: exRav4 V Hybrid
« Odpowiedź #565 dnia: 01 Września 2020, 00:57:18 »
No ale dostałeś opie***l, że sam się za to wziąłeś, czy też powiedzieli Ci, że mogłeś sam, tylko zle zrobiles?
Aktualizację map w nawigacji myślę 90% użytkowników z tych którzy to robią robi sama i problemu nie mają :)

Nawigacja zgłosiła błąd i zrestartowała się w trakcie aktualizacji i później nie udało się jej wznowić ani zreflashować w serwisie. Serwis podejrzewał jakiś problem z pendrive (ale nie wykluczał też z nawigacją), ale stwierdzili że nie są w stanie tego potwierdzić i ostatecznie Toyota zgodziła się pokryć koszt modułu nawigacji a koszt samej wymiany był po naszej stronie. Nie wiem w czym tak naprawdę był problem.
« Ostatnia zmiana: 01 Września 2020, 00:58:56 wysłana przez Boldwyn »

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #566 dnia: 01 Września 2020, 07:00:58 »
Zainstalowałem, AA działa.  Wersja bez nawigacji...
najlepsze jest teraz to, ze jak wczesniej sie wciskalo przycisk "MAP" to pokazywalo ze nie ma nawigacji a teraz po wcisnieciu sa mapy Google  :grin:
Tez mi się to podoba.
Dodatkowo jak nacisniemy przycisk telefon - pojawia się nasz telefon ale ten z AA
Wciśnięcie i przytrzymanie przycisku sterowania głosem na kierownicy wywołuje asystenta google i wreszcie sensownie można sobie porozmawiać bo ten z Toyoty to raczej nie jest do używania.
Fakt jest taki że dzięki AA i AC coś co było najsłabszym ogniwiem w naszych rav4 czyli stacja multimedialna teraz już przestało mieć znaczenie i nie bardzo jest na co narzekac  :o

Offline galagalicki1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #567 dnia: 01 Września 2020, 07:41:50 »
Po jakim czasie mniej więcej spadła wam aktualizacja z usb2?.
Robiłem 1-2-3 i na razie wszystko hula.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #568 dnia: 01 Września 2020, 08:42:10 »
ja jak wsiadłem do samochodu po jakichś 2h, to już mapa na ekranie głównym była skierowana na północ, więc podejrzewam, że już wtedy, ale numer wersji sprawdziłem dopiero następnego dnia.
Być może USB1 na początku powoduje, że już aktualizacja nie spada, a włożenie go na końcu tylko dopełnia formalności

Offline benekr103

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #569 dnia: 01 Września 2020, 08:46:26 »
Witam!
Mam ogromną prośbę o podanie aktualnych linków do ściągnięcia USB1 i USB2.
Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl