Cześć wszystkim,
Jestem nowy w wątku ale wziąłem się wczoraj ostro do roboty po przeczytaniu niniejszej dyskusji.
Postanowiłem zrobić uprade SW w mojej Camry z 2019, w nadziei że zadziała bo miałem nieco inną wersję niż kolega Klaudiusz.
Moja wersja startowa to:
DCU: 17TDT2EU-DA01
MEU: 17TMT2EU-FA00
DCU: 86140-33D00
MEU: 86840-06041
Audio: 1000
Nawi: 1512
navdb_version: 943

Udało mi się wykonać upgrade przez USB1, później USB2, USB3
wysypało się z następującym komunikatem:
Error code:002

Nie wiem czy to wina tego że nie skopiowałem wszystkich plików, a jedynie te pasujące do mojej wersji, by zmieścić się na pen 16GB, czy raczej powodem jest to że w ścieżce VehicleParameter\DCU\ nie ma podkatalogu z moim numerem części? Stawiam raczej na to drugie, ale by być pewnym, dziś kupie odpowiedni pendrive.
Po wykonaniu upgradeu z USB1, USB2 włożyłem ponownie USB1 by skopiować dotychczasowe "osiągnięcia" na drugi bank pamięci poprzez replikację.
To się udało.
Na koniec włożyłem pendrive USB4 i ten upgrade też się udał.
Moje obecne wersje to:
DCU: 17TDT2EU-DA01
MEU: 17TMT2EU-FA10
Audio:1020
Nawi: 1140
navdb_version : 2018v2

Widziałem, że udawał się co poniektórym upgrade w Camry ale nie działał AC.
U mnie sam upgrade jak widać nie do końca wychodzi.
Zastanawiam się również nad podmianką nazwy któregoś z katalogów w ...\VehicleParameter\DCU\ na moją wersję 86140-33D00, ale to zbyt ryzykowny zabieg.
A i jeszcze jedno.
Na stronie my Toyota wersja to dalej ToyotaTouch2Plus17MMToy. Dodatkowo nie mogę uruchomić usługi Toyota Online w samochodzie.
Wyskakuje popup, "czy chcesz uruchodzmic Toyota online", klikam tak i nic się nie dzieje...
Będę wdzięczny za pomoc.