Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442721 razy)

Offline mcyack

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #750 dnia: 09 Września 2020, 09:48:33 »
Chodziło mi o próbę. W/g mnie potwierdza to że jest to wina oprogramowania stacji multimedialnej Toyoty. Jeszcze bym wypróbował moduł w samochodzie innej marki.
Albo szybkości BT w tym ustrojstwie/telefonie

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline pafcio

• Toyot Leżący
  • *
Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #751 dnia: 09 Września 2020, 13:42:57 »
Wszyscy mają mambę. Mam i ja!
Wczoraj w końcu udało się wygospodarować chwile i dokonać update.
Pacjent Rav4 odebrana X 2019 (dokładnej daty produkcji nie znam) w konfiguracji z fabryczna nawigacją oraz audio JBL.

Update przeprowadziłem zgodnie z łopatologicznie opisana przez kolegę @MacVar (serdeczne dzięki!) procedura. Wszytsko poszło zgodnie z planem i dołączyłem do grona użytkowników AC w Toyocie.

dentyfikator modelu:
Było - DCU: 17TDT1EU-CA01                 Jest 17TDT1EU-CA32
Było - MEU: 17TMT2EU-FA00                Jest 17TMT2EU-FA10

Numer części:
Było - DCU: 86140 - 42671                    bez zmiany
Było ? MEU: 86840 - 06041                   Jest 86840 ? K0010

Było - Audio: 1141                                    Jest 1257
Było - Nawigacja: 1520                            Jest 1120
Było - navdb_version: A36_4                   Jest 2019v1 + bonus pl cz i sk

Filka fotek z procesu

Offline pafcio

• Toyot Leżący
  • *
Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #752 dnia: 09 Września 2020, 13:46:23 »
I jeszcze kilka

Done!!!

PS. Jak się maja mapy 2019v2 Dla Cz Pl i Sk w stosunku do dostępnych na toyota.pl 2020v1?
« Ostatnia zmiana: 09 Września 2020, 13:52:56 wysłana przez pafcio »

Offline rasz73

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #753 dnia: 09 Września 2020, 15:26:20 »
A czy Yanosik również jest dostępny na AA? Ktoś wie?

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #754 dnia: 09 Września 2020, 15:43:06 »
Na razie nie, ale Google zapowiedziało otwarcie AA na inne nawigacje więc może w niedalekiej przyszłości (nt. tego otwarcia mówi się o końcu bieżącego roku) stanie się dostępny.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #755 dnia: 09 Września 2020, 20:17:56 »
Troche nie na temat ale po aktualizacji do AA stacji udalo mi sie uruchomić bezprzewodowy samsung  dex. Oczywiście raczej do niczego to się nikomu nie przyda ale da się...
Kto ma samsung z android 10 z całą pewnością wie co to dex

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #756 dnia: 09 Września 2020, 20:21:45 »
Troche nie na temat ale po aktualizacji do AA stacji udalo mi sie uruchomić bezprzewodowy samsung  dex. Oczywiście raczej do niczego to się nikomu nie przyda ale da się...
Kto ma samsung z android 10 z całą pewnością wie co to dex

Ooo, a możesz napisać jak dokładnie to zrobić?

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #757 dnia: 09 Września 2020, 20:30:17 »
Temat  dość prosty i praktycznie nie ma z tym problemów.  Włączasz na stacji w rav miracast  a w telefonie uruchamiasz dex bezprzewodowy. Praktycznie parowanie trwa 5 sekund i juz jest obraz 

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #758 dnia: 09 Września 2020, 21:13:32 »
Temat  dość prosty i praktycznie nie ma z tym problemów.  Włączasz na stacji w rav miracast  a w telefonie uruchamiasz dex bezprzewodowy. Praktycznie parowanie trwa 5 sekund i juz jest obraz
Niby prosty, ale jednak napotkałem już 2 problemy:

1. Jak włączyłeś Miracast? U mnie w ustawieniach WiFi jest wyszarzony, nie da się go włączyć niezależnie od tego, czy podłączam stację do AP w telefonie, czy do zewnętrznego routera (wożę dongla LTE w schowku).

2. Jak uruchomić Dex w telefonie? Wyszukiwarka pokazuje, że jest zainstalowany, nie mam natomiast go w szufladzie aplikacji ani np. kafla na liście powiadomień.

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #759 dnia: 10 Września 2020, 07:01:04 »

1. Jak włączyłeś Miracast? U mnie w ustawieniach WiFi jest wyszarzony, nie da się go włączyć niezależnie od tego, czy podłączam stację do AP w telefonie, czy do zewnętrznego routera (wożę dongla LTE w schowku).

2. Jak uruchomić Dex w telefonie? Wyszukiwarka pokazuje, że jest zainstalowany, nie mam natomiast go w szufladzie aplikacji ani np. kafla na liście powiadomień.

włączasz wifi w toyocie pozniej przechodzisz naciskajac guzik audio na wybór źródła i tam masz miedzy innymi miracast.

Po naciśnięciu stacja wchodzi w tryb wyszukiwania żródła.
Następnie w telefonie (jak już wspomniałem musi to być samsung z najnowszą aktualizacją  One UI 2,5 (lub najnowszy note 20) wybierasz Samsung Dex tak jak na zdjęciu poniżej.

Zresztą Samsung Dex po wi fi uruchamia się tak samo na dowolnym sprzęcie jak TV z miracast
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2020, 07:32:19 wysłana przez MarioSl »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #760 dnia: 10 Września 2020, 07:59:06 »
Na razie nie, ale Google zapowiedziało otwarcie AA na inne nawigacje więc może w niedalekiej przyszłości (nt. tego otwarcia mówi się o końcu bieżącego roku) stanie się dostępny.

To coś pewnego? Używam NE i boli mnie teraz męczarnia z G.Maps;/

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #761 dnia: 10 Września 2020, 08:36:49 »

To coś pewnego? Używam NE i boli mnie teraz męczarnia z G.Maps;/
Że AA się otworzy - tak, to pewne, być może już pod koniec roku.

Co do alternatywnych nawigacji to ich dostępność pod AA będzie zależała od tego czy i kiedy ich deweloper dostosuje swój produkt do wytycznych Google.

Zawsze jeszcze możesz spróbować jeździć z Waze.

Offline lwh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #762 dnia: 10 Września 2020, 08:50:39 »

włączasz wifi w toyocie pozniej przechodzisz naciskajac guzik audio na wybór źródła i tam masz miedzy innymi miracast.

Po naciśnięciu stacja wchodzi w tryb wyszukiwania żródła.
Następnie w telefonie (jak już wspomniałem musi to być samsung z najnowszą aktualizacją  One UI 2,5 (lub najnowszy note 20) wybierasz Samsung Dex tak jak na zdjęciu poniżej.

Zresztą Samsung Dex po wi fi uruchamia się tak samo na dowolnym sprzęcie jak TV z miracast

Tel. Samsunga łączy się przez Smart View .

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #763 dnia: 10 Września 2020, 09:01:18 »

Tel. Samsunga łączy się przez Smart View .

Dzięki za podpowiedź, nie miałem dostępnego przycisku Dax u siebie na panelu szybkiego dostępu, ale Smart View jest.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #764 dnia: 10 Września 2020, 09:05:30 »

Odnośnie punktu 1. Wi-Fi działa chyba tylko w samochodach z oryginalną Navi. Proszę o potwierdzenie. Nie udało mi się uruchomić tej opcji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl