Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442887 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline barracuda75

• Prawie Toyot
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #975 dnia: 05 Października 2020, 11:24:55 »
udało się, Toyota Piaseczno - aktualizacja plus wymiana mikrofonu - 1000 zł

Jak argumentowali wymianę mikrofonu? W samochodach z którego miesiąca trzeba wymienić mikrofon? Co powoduje brak wymiany mikrofonu?

odnośnie argumentów - brak, wytyczne TMP itp. itd.
auto odebrane w listopadzie 2019, stacja DENSO  - sprawdzają po numerze VIN, twierdzą że wymiana mikrofonu jest niezbędna - wytyczne TMP.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #976 dnia: 05 Października 2020, 11:26:18 »
Skoro jest niezbędna, to czemu nie zrobią tego w ramach akcji serwisowej i nie wymienia w ramach gwarancji skoro mikrofon jest ?wadliwy??

Offline barracuda75

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #977 dnia: 05 Października 2020, 12:32:11 »
Skoro jest niezbędna, to czemu nie zrobią tego w ramach akcji serwisowej i nie wymienia w ramach gwarancji skoro mikrofon jest ?wadliwy??

Na to pytanie może odpowiedzieć tylko producent. Zdaje się, że niedawno ktoś wysyłał maila do TMP w tej sprawie.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #978 dnia: 05 Października 2020, 12:47:13 »
Ja wysyłałem zapytanie, ale znudziło mi się czekanie, zresztą podobną informacje uzyskałem w Toyota Radość, że ma to kosztować 1000 zł, zatem... Zrobiłem to sam. Kij im w oko, pazernym świniom. Wszystko działa jak należy, co zresztą potwierdzają też inni. Mikrofon stary działa wyłapuje komendy głosowe jak i rozmowy. Może i ten nowy po wymianie robił by to lepiej, ale nie zapałce zdziercom za to 1000 zł.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #979 dnia: 05 Października 2020, 13:16:54 »
Przecież w kontekście aktualizacji do AA toyota w bardzo łatwy sposób może się wytłumaczyć dlaczego chcą pieniądze za wymianę mikrofonu, nie wiem czego niektórzy się dopominają.
"Stary mikrofon działa w 100% sprawnie. Nie spełnia kryteriów dla AA/CP, ale sprzedawane samochody nie posiadały takiej funkcjonalności. W październiku chcąc wyjść na przeciw oczekiwaniom klientów zaczęliśmy montować mikrofony spełniające te wymagania. Jednocześnie chcąc wyjść na przeciw oczekiwaniom posiadaczy starszych samochodów umożliwiliśmy im wymianę mikrofonu i aktywację funkcji AA/CP" itd. itp.
Jeżeli chodzi o to, że mikrofon nei spełnia wymogów AA/CP to nie wiem dlaczego wymagacie wymiany na gwarancji, skoro wasz samochód nie był oferowany z AA.

Pytanie tylko po co w zasadzie jest ta wymiana, skoro działa bez niej.
No i jeszcze inny wątek - tragiczna jakość rozmów, ale oficjalnie nie to jest powodem wymiany mikrofonu.

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #980 dnia: 05 Października 2020, 13:55:26 »
Taka ciekawostka z dzisiaj. Dealer z Nowogardu robi aktualizację za 0 zł, włącznie z ewentualną wymianą mikrofonu. Dealer z Gdańska za to samo chce 300zl.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #981 dnia: 05 Października 2020, 14:31:00 »
W tym kontekście robienia tego za free, z pobieraniem gdzieś indziej 1000zl smród czuć z daleka ????
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Jadrus51+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: 06 Października 2020, 09:12:43 »
Mam pytanie:
Jak dilerzy Toyoty za granicą dokonują aktualizacji i ewentualnej wymiany mikrofonu? Chodzi mi oczywiście o koszty.
Uważam, że TMP postępuje nieuczciwie do klientów w Polsce. Może jest obrażona na to, że wielu rezygnuje z montażu słabej nawigacji za 3200 zł? Jak TMP bajdurzyła jakiś czas temu o zbyt niskiej rozdzielczości ekranu (taki podobno był wymóg przy aktualizacji AA), to pozwoliłem sobie sprawdzić, co napisali w folderze reklamowym: jest napisane str. 15 "...8-calowy ekran dotykowy o wysokiej rozdzielczości..."
Zaraz poszukam czy pisali nt. mikrofonu
Pozdrawiam

Offline emmm

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #983 dnia: 06 Października 2020, 11:51:36 »
W wawie aktualizacja + mikrofon 1000zl jak by ktoś pytał.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Offline Qbe85

• Początkujący
« Odpowiedź #984 dnia: 13 Października 2020, 13:27:34 »
Dzień Dobry.

Mam kłopot z linkiem do USB 3. W sumie to nie działa żaden. Czy mógłby ktoś udostępnić zawartość USB jeszcze raz.

Pozdrawiam.

UWAGA do tych którzy posiadają samochód z nawigacja. Hiszpańskie forum donosi ze powinno pobrać się 3 pliki na 3 USB i pokolei instalować od USB1 do USB3.

USB1:

https://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Harman_Intervention_Script.zip

USB2:

https://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Full_upgrade_package_Harman_Panasonic_17MM.zip

USB3:

https://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/retrofit/Full_upgrade_package_DTEN.zip

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2020, 13:46:06 wysłana przez Qbe85 »

Offline yahu

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #985 dnia: 13 Października 2020, 16:33:04 »
Taka ciekawostka z dzisiaj. Dealer z Nowogardu robi aktualizację za 0 zł, włącznie z ewentualną wymianą mikrofonu. Dealer z Gdańska za to samo chce 300zl.
Tak z ciekawości gdzie w Gdańsku 300 zł? Jestem umówiony w Elblągu i tam sobie życzą 1000zł aktualizacja i wymiana mikrofonu.
Przy okazji zapytam..ten mikrofon to gdzie sie znajduje ? Trzeba demontować wyświetlacz,dojść do kabli??

Offline TTD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #986 dnia: 13 Października 2020, 17:56:08 »
Tak z ciekawości gdzie w Gdańsku 300 zł? Jestem umówiony w Elblągu i tam sobie życzą 1000zł aktualizacja i wymiana mikrofonu.
Przy okazji zapytam..ten mikrofon to gdzie sie znajduje ? Trzeba demontować wyświetlacz,dojść do kabli??
Mikrofon znajduje się w górnej konsolce nad głową. Obok przycisku SOS.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #987 dnia: 13 Października 2020, 18:26:42 »
Są straszne zawirowania z tą aktualizacją aa i wymianą mikrofonu do RAV4. Na chwilę obecną dealerzy wycofują się z 300zł i przyjmują rekomendowaną cenę 1000zł od TMP. Najgorzej, że co dealer to inne info, a infolinia TMP potęguje tę niewiedzę. Pozostaje telefon w łapki i dzwonić po najbliższych względem zamieszkania salonach, czy 1000zł jest sztywną ceną czy będzie jakiś rabat.

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #988 dnia: 13 Października 2020, 20:51:56 »
Serio chcecie płacić 1000 zł za coś co można zrobić samemu w 15 minut, skoro stary mikrofon działa? Ja swoją odebrałem w lutym 2019 r., wiec i tak już połowa gwarancji za mną. Te śmieszne radyjko Toyoty i tak jest gówno warte.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #989 dnia: 13 Października 2020, 21:35:38 »
A ja mam pytanie:
Co macie na portalu Toyoty w nazwie Moje urządzenie, oczywiście po aktualizacji? U mnie pisze: ToyotaTouch2Plus17MMToy.

Gdzieś w tej dyskusji wydawało mi się, że nazwa się zmienia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl