Autor Wątek: Apple Car Play - 2019  (Przeczytany 442736 razy)

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Apple Car Play - 2019
« Odpowiedź #1005 dnia: 18 Października 2020, 09:11:06 »
Dzięki, u mnie pomaga po prostu ponowne podpięcie telefonu lub wejście w aplikację Yanosik bezpośrednio na telefonie, ale wczoraj wysłałem do nich zgłoszenie - zobaczymy czy coś naprawią w tym temacie.

Offline trocha

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1006 dnia: 18 Października 2020, 12:01:22 »
Google już oficjalnie udostępniło możliwość tworzenia aplikacji na AA. Teraz mają do niego dostęp już nie tylko partnerzy testowi, jest więc szansa na Navi Expert. pewnie za 2-3 miesiące zaczną się ukazywać apki wczesnych partnerów (chyba m.in. Sygic) więc zobaczymy jak to będzie działało

Offline Jadrus51+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1007 dnia: 31 Października 2020, 11:00:39 »
W Gdańsku wymiana mikrofonu (RAV4) = 800zł !!!!  Wymiana mikrofonu powinna się zostać wykonana w ramach gwarancji lub akcji serwisowej i być bezpłatną. Ta WADA MIKROFONU powinna zostać zgłoszona do UOKiK.
A przy okazji czy ktoś mi poda krok po kroku jak wejść do menu serwisowego, aby pogrzebać w ustawieniach mikrofonu... dziękuję z góry

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1008 dnia: 31 Października 2020, 15:27:57 »
W Gdańsku wymiana mikrofonu (RAV4) = 800zł !!!!  Wymiana mikrofonu powinna się zostać wykonana w ramach gwarancji lub akcji serwisowej i być bezpłatną. Ta WADA MIKROFONU powinna zostać zgłoszona do UOKiK.
A przy okazji czy ktoś mi poda krok po kroku jak wejść do menu serwisowego, aby pogrzebać w ustawieniach mikrofonu... dziękuję z góry

nie przejdzie to z UOKiK - jeśli byś kupił samochód z apple car play to tak, ale jeśli kupiłeś bez i robisz upgrade to mogą Ci nawet powiedzieć, że trzeba silnik wymienić, żeby działało i nic im nie zrobisz; nie chcesz, nie zmieniasz silnika - chcesz to zmieniasz...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1009 dnia: 03 Listopada 2020, 11:02:17 »
Gdy wpiszę swój vin na niemieckiej stronie, to pokazuje mi że nie ma aktualizacji dla mojej RAVki. Ciekawe czy dlatego że nie z ich rynku, czy inny powód?
https://www.toyota.de/rav4-corolla-upgrade-apple-carplay
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline bluk

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1010 dnia: 04 Listopada 2020, 09:32:26 »
W Krakowie w salonach: Dobrygowski, Romanowski i Anwa cena 1000 zł brutto (wymiana mikrofonu na kompatybilny z najnowszym systemem MM19 obsługującym CarPlay / Android Auto oraz wgranie oprogramowania).

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1011 dnia: 04 Listopada 2020, 09:40:40 »
No, ale przecież stary też działa i jest kompatybilny. Ten nowy pewnie tylko lepiej zbiera. Znając życie Apple wymusiło na Toyocie ta zmianę by satysfakcja korzystania z Apple Car Play była na odpowiednim poziomie. Sam wgrywałem soft, auto z początku produkcji kwalifikujące się do wymiany mikrofonu i wszystko działa jak należy.

Offline cluses

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1012 dnia: 04 Listopada 2020, 09:48:43 »
W Krakowie w salonach: Dobrygowski, Romanowski i Anwa cena 1000 zł brutto (wymiana mikrofonu na kompatybilny z najnowszym systemem MM19 obsługującym CarPlay / Android Auto oraz wgranie oprogramowania).
Piękna cena...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1013 dnia: 04 Listopada 2020, 10:17:41 »
W niemcowni ok. 200euro biorą, więc podobnie.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline bluk

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1014 dnia: 06 Listopada 2020, 10:41:57 »
Podziękowania dla wszystkich forumowiczów którzy przyczynili się do stworzenia precyzyjnej instrukcji jak zaktualizować software żeby CarPlay/AndroidAuto działał w RAV4 2019 (produkcja: maj). Po upgradzie do 17TDT1EU-CA32 oraz Audio 1257 CarPlay śmiga (telefony iPhone 8Plus i XR). Fakt że trzeba pamiętać że Siri musi być włączona (tak miałem z telefonem żony) bo inaczej nie widzi usługi CarPlay.

Natomiast mam pytanko bo nie wiem czy to kwestia oprogramowania w aucie czy moich telefonów czy działa komuś YouTube (w sensie video) przez CarPlay? Czy też trzeba jakieś sztuczki robić?

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1015 dnia: 06 Listopada 2020, 10:51:57 »
Oficjalne nie działa, nawet wiadomości nie odczytasz, tylko lektor skopanego Siri

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Marcelon

• Gość
« Odpowiedź #1016 dnia: 06 Listopada 2020, 20:45:57 »
A ja robiłem aktualizację android auto z wymianą mikrofonu w ASO i głos mam dalej oryginalny z Google maps a nie jakiś sztuczny. Ponadto zauważyłem, że po wymianie mikrofonu  rozmówca nie jest w stanie ocenić czy rozmawiam przez zestaw głośnomówiący, czy trzymam telefon przy uchu. Także w moim akurat przypadku głos mam zachowany i czułość mikrofonu super

Offline AoD

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1017 dnia: 06 Listopada 2020, 22:08:53 »
No, ale Siri nie wspiera polskiego języka i chodziło o głos samego asystenta, a nie mój czy rozmówcy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Offline piotr67

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Lexus NX 350h
« Odpowiedź #1018 dnia: 07 Listopada 2020, 09:44:01 »
A ja robiłem aktualizację android auto z wymianą mikrofonu w ASO i głos mam dalej oryginalny z Google maps a nie jakiś sztuczny. Ponadto zauważyłem, że po wymianie mikrofonu  rozmówca nie jest w stanie ocenić czy rozmawiam przez zestaw głośnomówiący, czy trzymam telefon przy uchu. Także w moim akurat przypadku głos mam zachowany i czułość mikrofonu super

interesuje mnie poprawa jakości rozmów telefonicznych, więc jeśli nowy mikrofon to zmienia musze jeszcze raz podjechać do serwisu. ja sam wgrałem soft do ACP (mam rocznik 2019) w kilka dni po tym jak na forum pojawił się ten temat. po informacji, że dealerzy toyoty wgrywaja soft i wymieniają mikrofon pytałem się ich, czy wymiana mikrofonu poprawi jakość rozmów telefonicznych - Pan z serwisu powiedział mi, że niekoniecznie. wymiana mikrofonu miała służyć tylko podobno poprawie jego komunikacji z nowym softem. więc zrezygnowałem z tej wymiany, ale jeśli rzeczywiście zmienia to jakość połączeń telefonicznych musze podejść do tematu jeszcze raz. tylko ta cena ....

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1019 dnia: 07 Listopada 2020, 10:37:18 »
Używka z nowszego tłuczonego auta?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl