Witam,
Posiadam Verso 1.8 2017r. Od początku użytkowania przeszkadza mi dziwny dźwięk, który pojawia się w zakresie prędkości około 80-100 km/h. Najgłośniej jest to odczuwalne gdy odejmie się gaz i hamuje silnikiem. Ale słychać też bardzo wyraźnie podczas utrzymywania stałej prędkości z tego zakresu. Mniej jest odczuwalne podczas przyspieszania i ustaje po przekroczeniu około 100-105 km/h.
Dźwięk ten jest bardzo przeszkadza podczas dłuższych podróży po drogach krajowych, gdzie większośc czasu utrzumuje się prędkość właśnie z tego zakresu.
Na początku myślałem, że może to kwestia dotarcia. Ale jak po kilku miesiącach nic się nie zmieniło to zgłosiłem się do serwisu. Od razu wskazali na skrzynię i ją wymienili (przy przebiego 6,5 tys km). Jednak nic to nie dało.
Po następnych kilku miesiącach (przebieg 14 tys km) zgłosiłem to ponownie ale już do innego serwisu aby mieć opinię z innego źródła. Panowie po krótkich ogłedzinach na podnośniku wskazali na łożysko koła i zdziwili się, że poprzednio wymieniono mi skrzynię.
Jednak i tym razem to nic nie dało. Szukali dalej ale nic nie znaleźli.
Być może "ten typ tak ma". Wiem, że Verso nie jest super wyciszone ale dziwne jest, że dźwiek pojawia się tylko w zakresie 80-100 km/h. I najgorsze jest to, że jego częstotliwość jest strasznie irytująca.
Zamieszczam link do filmu, który nagrałem dla zobrazowania problemu. Przepraszam za jakość ale nagrywałem go sam zwykłym telefonem. Najlepiej słychać to od 0:20, potem od 0:40 i następnie od 1:10.
https://www.facebook.com/bartosz.aktowski/videos/2770188513053706/Czy w swoich Verso też tak macie?