Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107421 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Sierpnia 2019, 16:29:20 »
Mam w rav4 2019 ładowarkę indukcyjna, wiec jednak jakiś sens jest ;) nie ma sensu raczej kłaść na niej smartfona i jeszcze go podpinać kablem :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Sierpnia 2019, 16:47:30 »
Ładowanie indukcyjne to raczej podtrzymywanie poziomu naładowania baterii.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Sierpnia 2019, 17:31:03 »
Mam w rav4 2019 ładowarkę indukcyjna, wiec jednak jakiś sens jes
Nie naładujesz indukcyjnie, ani nawet nie podtrzymasz stanu baterii w czasie korzystania z AA lub CarPlay

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Sierpnia 2019, 19:45:42 »
Panowie. Wydaje mi się, ze jednak ta ładowarka da rade. Nie wiem jak szybkie liczbowo jest lądowanie w nowej ravce ( a szkoda bo ciekawy jestem czy jest 7.5 watta czyli maksymalny obsługiwany standard w iphone?ach - dosyć wolno na obecne czasy), ale gdy jeździłem kiedyś z włączoną nawigacją położoną na tej ładowarce i bardzo jasnym ekranem to mimo wszystko poziom naładowania baterii rósł.

Inna sprawa ze Carplay można używać na wyłączonym ekranie od telefonu. Android Auto chyba tez. Wtedy wydatek energetyczny powinien być nawet mniejszy, bo zwykle to ekran rozładowuje baterie najbardziej.

Wydaje mi się, ze problem nie istnieje i jednak nie warto jest podpinać telefonu kabelkiem, gdy ma się taką ładowarkę. Ona ładuje całkiem szybko.

No i jaki porządek z kablami ;)

« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2019, 19:47:41 wysłana przez Keczass »

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Sierpnia 2019, 20:18:56 »
No i jaki porządek z kablami ;)
... raczej z ich brakiem  :grin:
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Sierpnia 2019, 20:20:05 »
Tylko po co przesyłać bezprzewodowo AA jak w stacji będziesz miał androida w którym jest wszystko.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Sierpnia 2019, 20:23:48 »
Bardzo dupiata ta ładowarka.
Mój S8 w etui za bardzo nie chce się ładować, chwilę poładuje się i dioda zaczyna migać. Bez etui trochę lepiej.

Moja oryginalna ładowarka problemu nie robi, ale i kupiona na Ali za 20 zł też daje radę...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Sierpnia 2019, 21:09:05 »
Tylko po co przesyłać bezprzewodowo AA jak w stacji będziesz miał androida w którym jest wszystko.

To plan B. Jeśli Toyota zawiedzie z aktualizacja lub zrobi ją płatną za miliony monet (300 euro lub więcej), to kupuje sobie radio z lepszymi parametrami i mam i dźwięk lepszy i bezprzewodowy mirroring ze smartphonem i większy ekran - powiedzmy 10 cali.

Lubię mieć porządek z kablami i jestem gadzeciarzem, wiec jest to frajda dla mnie, żeby to sobie samemu zrobić.

Dodatkowo nie trzeba się będzie wtedy martwić płatnymi aktualizacjami w przyszłości.

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Sierpnia 2019, 21:10:54 »
Bardzo dupiata ta ładowarka.
Mój S8 w etui za bardzo nie chce się ładować, chwilę poładuje się i dioda zaczyna migać. Bez etui trochę lepiej.

Moja oryginalna ładowarka problemu nie robi, ale i kupiona na Ali za 20 zł też daje radę...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Mój iPhone 8 Plus ładuje się bez problemu. Trzeba tylko go dobrze położyć i mieć takie etui w którym się nie przesuwa. Bez etui czy z, i tak ładuje mi tak samo. Widocznie to kwestia bardziej Twojego telefonu niż ładowarki z samochodu.

W domu mam podwójna ładowarkę od Samsunga i w sumie to ładują podobnie szybko.

Offline tabazagt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Sierpnia 2019, 22:23:00 »

Polecam floating apps. Jest płatna ale dzięki niej można używać innych dotychczas niedostępnych aplikacji jak mapy Google. Mam tez Sygic Premium i w sumie tez spoko jeśli ktoś chce mieć np head up display lub inne dodatkowe funkcje. Ze swojej strony powiem ze zawsze lepsza drogę wyznaczają mapy Google.

Pozdrawiam wszystkich

Czy to działa tak jak na filmie ?
https://www.youtube.com/watch?v=MyLf-yFcwec

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Sierpnia 2019, 23:52:43 »
Tak. Dokładnie tak to działa. W zależności od telefonu wyglada to trochę inaczej tzn u mnie jest jeszcze duża ramka od okienka i belka z androida na gorze. Nie jest to wielki problem ale nie jest aż tak dobrze jak na tym filmie. Warto sprawdzić wcześniej w necie czy i jak Twój telefon działa z mirrorlinkiem. Ja specjalnie pod to kupiłem sobie xperie z5.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 30 Sierpnia 2019, 08:38:55 »
Powiedzcie jak wygląda przy odpalonej nawigacji sygic przez mirrorlink:

• rozmowa przez telefon - czy jest możliwe odebranie połączenia?
  • czy można wybrać numer i zadzwonić gdzieś?
  • muzyka ze spotify - jak tak to czy audio leci przez mirrorlnk czy BT?

w instrukcji doczytałem ze można zmienić źródło dźwięku na BT przy mirrorlink czy wtedy nawigacja lub inne aplikacja wyswietlane na ekranie będzie miała dźwięk ?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Sierpnia 2019, 08:46:27 »
1. Tak, można normalnie rozmawiać przez telefon. Odbierasz z kierownicy i nie musisz w ogóle dotykać ekranu. Na ekranie masz wtedy dalej Mirrorlink'a (przynajmniej u mnie).
2. Można oczywiście wybrać numer, ale wychodzisz w tym celu z Mirrorlinka, a po rozmowie do niego wracasz używając przycisku na kierownicy Source/Mode.
3. Spotify można używać przez Bluetooth, ale moim zdaniem lepiej jest zainstalować aplikację RockScout i w niej masz obsługę Spotify. Plusem drugiego rozwiązania jest to, że muzyka przyciszy się w czasie gdy będą puszczane wskazówki z nawigacji. W obu przypadkach dalej możesz zmieniać muzykę przez przyciski na kierownicy.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 30 Sierpnia 2019, 09:19:27 »
Dzięki za info! jeszcze mam takie pytania:
1. Tak, można normalnie rozmawiać przez telefon. Odbierasz z kierownicy i nie musisz w ogóle dotykać ekranu. Na ekranie masz wtedy dalej Mirrorlink'a (przynajmniej u mnie).
1. a rozmowa jest realizowana przez mirrorlink czy bt ?
2. Można oczywiście wybrać numer, ale wychodzisz w tym celu z Mirrorlinka, a po rozmowie do niego wracasz używając przycisku na kierownicy Source/Mode.
2. a z kierownicy nie można np. wybrać numeru z listy ostatnich połączeń?
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline Keczass

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Sierpnia 2019, 09:23:37 »
1. Może być i przez Mirrorlinka i przez Bluetooth.

2. Nie wiem jakie masz auto - ja mam też duży wyświetlacz zamiast zegarów (rav4 2019) i na nim widzę oczywiście ostatnie połączenia i mogę z niego skorzystać. Jeśli masz tylko jeden od Inforozrywki, to on Ci się przestawi na tryb telefonu.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl