Autor Wątek: RAV4 2019 - Mirrorlink  (Przeczytany 107416 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: RAV4 2019 - Mirrorlink
« Odpowiedź #90 dnia: 13 Września 2019, 23:53:46 »
Robiłem reinstalację zarówno aplikacji sygic
mirrorlink samsunga - czyszczenie pamięci podręcznej nic nie pomaga - również testowałem kilka wersji
support też walczył w temacie ale na razie przekazał sprawę do ich developmentu

nie mam takiego problemu na innym telefonie s7 - tylko s5 neo tak jest

update: odpisali że postarają się naprawić problem w kolejnej wersji aplikacji ale to trochę potrwa
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2019, 23:55:28 wysłana przez krk_man »
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Września 2019, 23:56:32 »
Pewnie Android 6.0!  A probowales z LG mirrordrive? Moze przez ta aplikacje sie odpali Sygica. Ewentualnie Google Maps

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline krk_man

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 14 Września 2019, 00:06:04 »
Pewnie Android 6.0!  A probowales z LG mirrordrive? Moze przez ta aplikacje sie odpali Sygica. Ewentualnie Google Maps

LG Mirrordrive działa - ale to inny wątek - chciałem w jakiś sposób zweryfikować czy to problem sycig czy telefonu sameog.

Na android w wersji 7 taki sam problem z mirrorlink i sygic - też sprawdziłem
Toyota Corolla TS 2.0 HSD Comfort + Tech + Style + AAWireless

Offline MS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Września 2019, 20:51:42 »
Może komuś się przyda:

Połączyłem Samsung Galaxy S7 z multimediami Toyoty i wszystko działa bardzo dobrze.
Jako nawigację można już używać zwykłego Sygica (po dokupieniu opcji Mirror Link)
Jeśli ktoś chce słuchać Spotify - też wszystko działa elegancko - trzeba tylko do tego aplikacji RockScout.

W zasadzie jak dla mnie to Android Auto już jest zbędny...

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: 14 Września 2019, 21:37:06 »
Żadna nawigacja nie ma startu do Google.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Września 2019, 22:10:30 »
Żadna nawigacja nie ma startu do Google.

Kto Ci broni odpalac Google Maps przez mirrorlinka?

Offline marb

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 14 Września 2019, 23:10:18 »
Nikt mi nic nie broni. To było w kontekście poprzedniego posta. Sygic to poprawna nawigacja, ale tylko zwykła nawigacja. Google poprzez integrację wyszukiwarki i map daje zupełnie inną  jakość.

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Września 2019, 19:56:08 »
Dzisiaj mi sie udalo odpalic Mirrorlink w CHR oraz Camry. Aplikacja ktora uzylem to Full mirror for mirrorlink. 25zl ale mozna streamowac google maps a na tym mi najbardziej zalezalo :)

Czy dzięki tej aplikacji można używać dowolnej aplikacji poprzez MirrorLink?

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 15 Września 2019, 20:04:44 »
Teoretycznie tak, ale ponieważ te programy używają nieudokumentowanych możliwości trybu MirrorLink i obejścia blokad przez appkę LG, to działanie całego tego "kompleksu" jest niestabilne i często się sypie (np. przy próbie wyszukiwania głosowego w Waze).

Wg mnie to tylko mocno niedoskonała proteza na czas oczekiwania na Android Auto. Ja póki co korzystam tylko z natywnie dostępnego dla MirrorLink Sygica z opcją traffic oraz RockScout.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #99 dnia: 15 Września 2019, 20:11:25 »
Ja uzywam jedynie do odpalenia google maps zebym nie musial w aucie za 150tysiecy pakowac telefonu na uchwyt do szyby  <zalamka>

Toyota powinna te wszystkie premiery na 2019 rok wypuscic razem z systemami Carplay i Android Auto. Bez nich produkt ktory sprzedaja jest niekompletny. Sprzedaz na pewno bylaby jeszcze lepsza niz jest teraz.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2019, 20:13:40 wysłana przez klaudiusz »

Offline pszemoo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #100 dnia: 15 Września 2019, 20:22:26 »
Ja udogodnień typu wyszukiwanie głosowe nie korzystam, interesuje mnie możliwość podłączenia Waze i Yanosika czy Automapy doraźnie.
Co do AA to z mojej rozmowy ze sprzedawcą wynikało, że Toyota nie chciała zgodzić się na udostępnianie swoich danych do Google, które oczekiwało wszystkich danych o użytkowaniu samochodu. Jeżeli jest to prawdą, to wcale mnie nie dziwi, że Toyota nie chciała się na to zgodzić, chociaż zastanawiające jest, że wersje US podobno maja  obsluge Androida i Apple.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 15 Września 2019, 20:33:06 »
Co do AA to z mojej rozmowy ze sprzedawcą wynikało, że Toyota nie chciała zgodzić się na udostępnianie swoich danych do Google, które oczekiwało wszystkich danych o użytkowaniu samochodu
Fajne tłumaczenie, w czasach gdy praktycznie wszystkie marki mają AA i CarPlay. Pewnie ogląda TVPis i zapatrzył się na tłumaczenie o braku jawności list poparcia do KRS-u :o

Offline Arder

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 15 Września 2019, 20:40:54 »
A z innej paczki, jak już jesteśmy przy MirrorLink. Czy ktoś z Was próbował uruchomić jednocześnie nawigację w Sygicu i odtwarzanie muzyki w tle w RockScout? Drażni mnie to, że mimo iż muzyka jest odtwarzana na normalnych głośnikach, to gdy ma się pojawić komunikat głosowy nawigacji, przełącza się ona dosłownie na chwilę wcześniej na głośniczek używany w czasie rozmów telefonicznych (samochodowy), komunikat głosowy również jest emitowany z tego głośnika, i dopiero potem wszystko wraca na właściwe głośniki. Zastanawiam się, czy można coś z tym zrobić,  jest to bardzo irytujące.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 15 Września 2019, 21:43:17 »
Ja uzywam jedynie do odpalenia google maps zebym nie musial w aucie za 150tysiecy pakowac telefonu na uchwyt do szyby 
a ja podpialem sobie uchwyt na razie na kratce wylotu powietrza....i uzywam TomTom'a - gdzie w Niemczech juz przy kilku duzych korkach mnie wyratowal .... Ale nawet Tomtom nie dziala przez AndroidAuto wiec aby z niego korzystac musze miec uchwyt.....Powiem tak fabryczne nawigacje sa do bani - nawet moi znajomi majac oryginalne nawigacje (auta nowe, roczne i dwuletnie  roznych marek) korzystaja ze smartfona bo:
1. fabryczna nie wie ze wlasnie rano zamkneli jakis dojazd - a smartfonowa wie
2. fabryczna melduje korek na autostradzie i proponuje objazd - a smartfonowa wie ze problem lezy na pasasch w przeciwnym kierunku niz sie poruszasz (to juz potwierdzone wielokrotnie)
te wszystkie MirrorLinki to o kant d..y.... To znowu dziala tylko z wybranymi telefonami to ograniczenia inne... To powinno dzialac z kazdym w mieare nowoczesnym smartfonem....wsiadasz raz konfigurujesz i to dziala....Jest XXI wiek i technologie umozliwiaja brdzo duzo - a to ze producent auta chce opychac produkty (mam na mysli nawigacje) watpliwej jakosci za wielkie pieniadze to tylku sluzy nabiciu kieszeni bo czemu innemu....
Za 3200 PLN mozna kupic bardzo dobrego smartfona (tylko do tego celu), bardzo dobra nawigacje (dozywotnie aktualizacje) na niego, oplacic dostep do internetu na ten czas - i jescze kilka razy z rodzina gdzies na miescie zjesc.....a jak sie zmieni samochod to zabrac ja ze soba a nie na nowo uczyc sie obslugi nowej....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline Mazur1337

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 15 Września 2019, 21:47:49 »
a ja podpialem sobie uchwyt na razie na kratce wylotu powietrza....i uzywam TomTom'a - gdzie w Niemczech juz przy kilku duzych korkach mnie wyratowal .... Ale nawet Tomtom nie dziala przez AndroidAuto wiec aby z niego korzystac musze miec uchwyt.....Powiem tak fabryczne nawigacje sa do bani - nawet moi znajomi majac oryginalne nawigacje (auta nowe, roczne i dwuletnie  roznych marek) korzystaja ze smartfona bo:
1. fabryczna nie wie ze wlasnie rano zamkneli jakis dojazd - a smartfonowa wie
2. fabryczna melduje korek na autostradzie i proponuje objazd - a smartfonowa wie ze problem lezy na pasasch w przeciwnym kierunku niz sie poruszasz (to juz potwierdzone wielokrotnie)
te wszystkie MirrorLinki to o kant d..y.... To znowu dziala tylko z wybranymi telefonami to ograniczenia inne... To powinno dzialac z kazdym w mieare nowoczesnym smartfonem....wsiadasz raz konfigurujesz i to dziala....Jest XXI wiek i technologie umozliwiaja brdzo duzo - a to ze producent auta chce opychac produkty (mam na mysli nawigacje) watpliwej jakosci za wielkie pieniadze to tylku sluzy nabiciu kieszeni bo czemu innemu....
Za 3200 PLN mozna kupic bardzo dobrego smartfona (tylko do tego celu), bardzo dobra nawigacje (dozywotnie aktualizacje) na niego, oplacic dostep do internetu na ten czas - i jescze kilka razy z rodzina gdzies na miescie zjesc.....a jak sie zmieni samochod to zabrac ja ze soba a nie na nowo uczyc sie obslugi nowej....

Zgadam się w 100%  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl